Penger

Denne kvinnen ville ha mer tid av - her er hvordan hun forhandlet med sin chef

Denne kvinnen ville ha mer tid av - her er hvordan hun forhandlet med sin chef

Ønsker du flere feriedager? (Hvem gjør ikke?)

Gjør deg så uerstattelig.

Det er råd fra Amanda Basse, og hun burde vite.

Hun forhandlet for ni ekstra feriedager i løpet av hennes ansattes gjennomgang som oppsøkerkoordinator for Alan David Custom i New York City.

Faktisk, Basse forhandlet seg for ytterligere 9 dager i tillegg til bursdag, pluss fleksibilitet fra hjemmet når barna hennes blir syke eller en snøstorm rammer.

Så hvordan gjorde hun det? Og hvordan kan du?

Vet hva som kan forhandles

Basse bemerker at fordi hun jobbet for en mindre bedrift, var det mer fleksibilitet når man forhandlet og at sjefen sin som eier hadde myndighet til å ta denne typen beslutning.

Avhengig av firmaet du jobber for, kan din evne til å forhandle i utgangspunktet være begrenset, forklarer karriere coach Loren Margolis, administrerende direktør for opplæring og lederskapsmessig suksess.

Mindre, mer ferske selskaper kan være mer fleksible når det gjelder visse fordeler, sier Margolis. "For strukturerte, mer etablerte selskaper, må du kjenne deres retningslinjer."

Men politikk er ikke nødvendigvis skrevet i stein.

"Snakk med HR, kunnskapsrike kollegaer som har gjort noe lignende og les arbeidstakerhåndboken," forteller Margolis om å gjøre saken din at din bedrift bør endre en policy. “Gjør litt research.

Bevis din verdi

Ikke begynn å planlegge den utvidede europeiske ferie ennå.

Basse sier at det tok henne et år å dokumentere konkrete eksempler på hennes prestasjoner på et Google doc.

"Start med å skrive ned dine gevinster," sier Basse. "Dokument alt, selv om det er lite. Små ting er store ting. "

Deretter tildelte hun en pengeverdi til hver oppgave, fra de ekstra timer hun satte inn i helgene til hennes hjelp på prosjekter som falt utenfor hennes tildelte oppgaver.

Hun utgjorde disse tallene og sammenlignet med det hun forventet å få for en oppgang det året.

Så vurderte hun hvor mye pengene var virkelig verdt for henne.

Jeg ventet en lønnsøkning på 4% til 5%, som viser seg å være bare noen få hundre dollar - jeg ville betale for det bare i barnepass, Sier Basse. "Jeg kunne tjene mer penger andre steder, men jeg ønsket også å være til stede i mine barns liv."

Penger er bare en del av ligningen, sier Margolis, og legger merke til at du også bør be om en sammenbrudd av alle fordelene dine og legge den til din totale kompensasjon.

"Kjenn sin verdi mens du forbereder saken din," sier Margolis. "Jo bedre væpnet er du med fakta, desto bedre kan du gjøre saken med sjefen din."

Få din chef på bordet

Du vet ikke hva du har 'til den er borte.

La sjefen din overveie Joni Mitchells visdom når du presenterer saken din for mer ferie.

"Bedrifter er konkurransedyktige med hverandre," sier Margolis. "Når du er der inne, veve i hva konkurrentene gjør.”

Basse sier hun fullførte en konkurransedyktig analyse av hva selskapets konkurrenter betalte før hun gikk inn i hennes forhandlinger.

"Jeg hadde ingen intensjon om å reise, men jeg begynte å fiske etter andre muligheter," sier Basse. "Jeg så andre steder, så jeg kunne se hva andre gjør med vet hva jeg er verdt økonomisk på markedet.”

For å finne ut hva du er verdt, sjekk ut lenkjennomkalkulatorer på nettsteder som Glassdoor og søk etter jobber som ligner på din nåværende posisjon i ditt område for en lønnsjämförelse.

Hvordan haggle

Du har utarbeidet regnearket ditt med resultater, du har funnet ut posisjonenes markedsverdi og du har funnet tre konkurrenter som betaler en høyere lønn for din stilling.

Nå hvor mye betalt tid skal du spørre om?

Basse råd: Målet er høyt.

"Jeg har aldri fått alt på min første spør," sier hun. “Jeg gikk med å spørre om 40% til 50% høyere, så jobbet min vei ned.”

Hennes sjefs reaksjon?

"Han var litt sjokkert, jeg ba ikke om en heve, men i fridager, sier Basse. "Han måtte tenke på det, og det tok litt frem og tilbake."

Margolis anbefaler at hvis og når du kommer til dette punktet, er neste trinn avgjørende: Gjør det klart at sjefens mening er viktig.

Spør sjefen deres tanker - 'Har du noen reservasjoner?' "Margolis foreslår å spørre. "Gjør det en toveiskonversjon, slik at sjefen din kan ta opp bekymringer.

Basse legger til at det også er viktig å få alt skriftlig.

"Straks etter møtet sendte jeg en oppfølging," sier Basse. "Jeg ønsket å være klar hva jeg kommuniserte."

Forsegle avtalen

Basse bemerker at ved å gå inn i forhandlingen og vite hva hun var villig til å akseptere, kunne hun klart kommunisere sine behov til arbeidsgiveren - så vel som hun selv.

For Basse betydde det å handle mer penger for å tilbringe ferien med familien sin, gjøre ting hun elsket i stedet for å ekte bort dager for å ta vare på et sykt barn eller en snødag.

"Jeg måtte tenke på måter å føle seg kompensert på annet enn monetært," sier hun. “Jeg skjønte at jeg ville ha tid til å nyte tiden min.”

Margolis bemerker også at det som er viktig for deg på et tidspunkt i karrieren din (og livet) kan endres gjennom årene.

Du kan til og med ende opp med å innse mer betalt tid er ikke det du virkelig vil.

"Når du kommer i karrieren din, kan du spørre om jeg vil få mer profesjonell utvikling, opplæringsgodtgjørelse," sier Margolis. "Det kan være verdt tusenvis av dollar."

En annen fordel: Skarpere forhandlingsferdigheter

Basse bemerker at etterspørselen om ekstra betalt avgang kunne ha potensielt skadet karrieren, men hun bestemte seg til slutt at det var verdt risikoen.

"Det var litt frykt da kvinner med små barn kan betraktes som en forpliktelse," sier Basse. "Jeg bestemte meg for at mer tid til å reise og frivillig på min barns skole er viktigere."

Og hvis sjefen sin hadde sagt ingen avtale?

"Jeg ville ha bodd, men jeg tror på lang sikt, det ville vært en avtalebryter," sier Basse.

Hvis sjefen din sier nei til mer ferie tid, er det ikke nødvendigvis slutten av diskusjonen, påpeker Margolis, men det er opp til deg å fortsette dialogen.

"Hvem vet, det kan være tidspunktet for forespørselen din, og du kan være i stand til å utvide ferien din etter selskapets travle sesong," forteller Margolis. "Eller det kan være at din leder eller jevnaldrende kan se lengre ferier mens du ikke drar vekten din.

"Men du vet ikke at du må fortsette å forhandle noe annet, med mindre du spør.”

Uansett hva resultatet, kunnskapen og opplevelsen du får, oversetter til en verdifull ferdighet, sier Margolis.

Og den ferdigheten kan komme til nytte neste tid du ber om de ekstra ferie dagene.

Tiffany Wendeln Connors er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun kunne alltid bruke mer tid.

Skrive Inn Din Kommentar