Penger

Denne studien smadrer en stor stereotype om tusenårene og arbeidet

Denne studien smadrer en stor stereotype om tusenårene og arbeidet

Newsflash: Millennials er stresset om deres økonomiske fremtid.

Ok, så kanskje det er ikke det mest overraskende faktum å komme ut av Deloittes siste undersøkelse av nesten 8 000 20- og 30-somethings i 30 land.

Tross alt er vi saddled med studentgjeld, vi modnet under boligkollapset og er hele tiden målet for artikler som avkaster vår arbeidsmoral og utgifter (tenk: Avokado-toast).

Men her er et faktum som skal gjøre visningen av den tusenårige generasjonen på hodet: Vi ønsker mer stabilitet i jobbene våre.

Myten om tusenårig jobb-hopping

Ja, aldersgruppen Gallup kalt "jobben-hoppergenerasjonen" - i en rapport fra 2016 som også kalte oss "den minst engasjerte generasjonen på arbeidsplassen" - ser etterhvert etter langsiktige karrierer, ifølge Deloitte-studien.

I fjor i samme undersøkelse sa 44% av tusenårene at de planlegger å forlate jobben sin innen to år. I år falt tallet til 38%.

På motsatt side av spekteret sa 27% av deltakerne i 2016-undersøkelsen at de ville bli lengre enn fem år i sin nåværende jobb, mens 31% svarte det samme i 2017.

En studie fra Pew Research Center fra tidligere i år har faktisk bekreftet at tusenårene ikke jobber med en hastighet som er høyere enn generasjonen X. De rapporterte faktisk å bli lenger enn deres eldre kohorte.

Og ett skritt videre, i en tid av konsertøkonomien, to tredjedeler av medlemmene av generasjon Y undersøkte sa de foretrekker heltidsarbeid.

Hvorfor stikker tusenårene rundt lenger?

Faktisk blir preferansene til en generasjon som er vant til skuffende økonomiske forhold, formet av disse forholdene.

"Vi har rapportert hvordan tusenårene synes spesielt bekymret for problemer som direkte påvirker individet eller som skaper en atmosfære av trussel og usikkerhet," forteller Deloitte i analysen. "Denne angsten kan være hvorfor de fleste for tiden vil foretrekke en permanent, heltidsjobb i stedet for å jobbe freelance eller som konsulent på en fleksibel eller kortsiktig basis."

Men det er ikke bare de krumme globale politiske økonomiske forhold som påvirker millennials selskapets lojalitet - det er firmaene selv. Nitti prosent av de undersøkte sa at deres arbeidsgivere tilbyr fleksible tidsbegrensninger - når du skal starte og stoppe et prosjekt - og 67% sier at sjefen gir dem litt frihet hvor de skal jobbe.

Hei, pyjamas. Farvel, fryktfull rush for å plukke opp renseri. (Selv om du har jobbet hjemmefra, har du noen morsomme bivirkninger.)

Så, hør opp boomers og Generation X, vi er ikke den dovne, rettslige generasjonen som hopper fra fast til fast på karrierekarusellen. Vi har ikke en annen arbeidsetikk; Vi har en annen arbeidsstil.

"Fleksible arbeidsarrangementer støtter større produktivitet og ansattes engasjement mens de øker deres personlige trivsel, helse og lykke", ifølge Deloitte-undersøkelsen.

Studien viser videre, "Dette, hvis ikke noe annet, bør oppfordre bedrifter til å utforske videre hva som kan følge av å ha mer fleksible tilnærminger til arbeidsarrangementer."

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han tilbrakte mer enn fem år på sin siste jobb, og planlegger å pensjonere som en geriatrisk Penny Hoarder på jakt etter de beste tilbudene på flygende biler.

Skrive Inn Din Kommentar