Forsikring

Slik rapporterer du et krav på en dårlig forsikringsagent

Slik rapporterer du et krav på en dårlig forsikringsagent

Å måtte sende inn et krav mot en forsikring kan være stressende. Enten det er din huseiereforsikring, bilforsikring eller helseforsikring, betyr det at noe går galt.

Du håper at kravet ditt vil bli håndtert raskt og profesjonelt, og du får det ønskede resultatet, kompensasjon knyttet til kravet ditt. Da vårt område ble rammet av en orkan i innlandet noen år tilbake, tok huset vårt mye skade. Hele vårt område ble rammet, så vi sørget for å ringe vårt forsikringsselskap umiddelbart for å sikre at vi var første på listen. Heldigvis var vårt forsikringsselskap raskt til å svare, og vi fikk alt tatt vare på omgående.

Merk: Du kan se mitt innlegg på stormen som rammet vårt område: Hvordan være klar for en nødsituasjon.

Men noen ganger går det galt, og agent- eller forsikringsbyrået mishandler kravet ditt, eller du får ikke det rette resultatet du forventet. I dette tilfellet trenger du ikke bare å betale for hva du får, du kan rapportere en dårlig forsikringsagent eller et byrå gjennom et krav med staten din.

Det første trinnet når du får en avgjørelse du ikke er enig i, er å prøve å forhandle om et bedre oppgjørssum eller kravsbeløp med agenten. Hvis du kan nå en tilfredsstillende avtale som ofte er bedre enn tid og energi som vil bli investert i å sende inn et krav mot agenten. Men hvis saken din bare ble håndtert dårlig, eller du ikke kan nå en avtale, er det nødvendig å sende inn et krav med staten.

Hvor skal jeg starte

Søk på statens avdeling for forsikringsnettsted for å finne navn og adresse på hvem du skal kontakte i din stat. Noen stater som NY og CT har forbruksskjemaer tilgjengelig for deg å bruke sammen med deres formelle forsikringsavdeling. Du kan skrive ut og fullføre disse skjemaene for å komme i gang. Hvis staten din ikke har skjemaer tilgjengelig på nettet, kan du skrive ut en fra en stat som gjør det og bruke den som en mal for klagen din.

Hvis du har problemer med å finne ut hvem du skal kontakte i din stat, kan du slå opp den nasjonale foreningen for forsikringskommisjonærer og deres nettsted vil lede deg til den aktuelle kontakten i staten din.

Arkivere kravet

Du vil fullføre kravet mot din agent grundig og nøyaktig. Dette betyr å tenke med et klart hode og detaljere fakta bare. Det er viktig å liste alle hendelser og kontakter i kronologisk rekkefølge. Ta med eventuelle kontakter du hadde med agenten, politiet, forsikringsselskapet, legene eller alle som er relevante for saken din.

Fest alle nødvendige dokumenter. Dette kan være helsjournaler når det gjelder helsepersonell eller en ulykkesrapport hvis det var et fordringsfordel. Det er viktig å holde fast på originaldokumenter og bare sende inn fotokopier hvis de blir feilplassert, og du må oppgi flere eksemplarer.

Husk å signere og dømme kravet ditt før du sender det inn. Da vil du sende den til din statlige avdeling for forsikringskrav.

Følge opp

Hvis du vil oppnå tilfredsstillende resultater, er det viktig å følge opp. Vanligvis to uker etter at du har sendt inn kravet ditt, er det nok tid til oppfølging. Fortsett å følge opp noen uker til ditt krav er håndtert.

Følg opp, følg opp

En venn av meg som er industri, leser innlegget mitt og ønsket å legge til to cents. Jeg trodde det var et godt perspektiv, så jeg ønsket å dele ... ..

Så du legger inn noen dager siden om forsikringskrav. Å være i bransjen slo det et akkord med meg. Jeg kunne ramble på med mange ting, men noen som stakk ut til meg om din artikkel / innlegg / hva var det som antok at alle som har et problem med måten deres krav er håndtert hadde et dekket tap? Ganske vist har jeg ikke undersøkt sammenhengen mellom artikkelen din, men antar at du prøver å utdanne offentligheten. Ville bare sørge for at det var objektivt! Naturligvis gir ikke e-post / skriftlig tekst meg til å gi ikke-verbaler og kontekst til denne meldingen. Det er alt i god moro og ingenting som jeg mister noen søvn over - eller du heller for den saks skyld. Bare litt mat til tanke.

Hvis du ikke mottok bemerkelsesverdig kundeservice eller ble nektet dekning for et dekket tap, så er det grunn til å sende inn klager. Hvis de øverste forsikringsselskapene rydder opp, selv om jeg vet at med respekt for de menneskene jeg jobber med, og hva jeg tror på mitt firma, er det ikke ondsinnet. Mer så, menneskelig feil eller feilfortolkninger. Jeg ville ikke bat et øye med å klage meg selv som forbruker hvis jeg trodde jeg ble behandlet urettferdig eller urettferdig, spesielt når jeg har inngått en kontrakt. Men hvis du forventer at forsikring skal dekke det generelle vedlikeholdet på eiendommen din når røkeren din har avdekket rotting på taket når de tar hagl med skadet helvedesild fra taket ditt, kan det ikke være noe dommer eller forsikringsavdelingen kan gjøre for å hjelpe deg - vedlikehold er ikke er ikke dekket. Det er også områder i de fleste forsikringspolicyer som skisserer alternative tvisteløsninger - det være seg vurdering, voldgift eller klage. Ofte er dette tiltak som er søkt utenfor for å spørre DOI til trinn som ofte blir sett på som det endelige alternativet når andre ikke var nok (jeg tror ofte at DOI er enig).

En annen ting jeg trodde var interessant var at du sendte inn kravet ditt raskt for å komme til toppen av listen. Sikkert kan ikke snakke for alle forsikringsselskaper, men kan si basert på min erfaring, dette er en generell misforståelse.De fleste selskaper tildeler krav basert på alvorlighetsgrad. Folk med mer skade blir vanligvis inspisert først. Men det er mange subjektive ting som går inn i det også - nemlig tidsplanen / plasseringen til den tilordnede justeringen. Det er andre faktorer, men bare fordi du sender et krav raskt betyr ikke at du skal bli inspisert raskere - relativt sett.

Uansett, det er min 2 cent - eller et kvartal basert på hvor mye jeg har skrevet ut her! Jeg slags bare følte meg som å lese den, at du kanskje støttet innlevering av en kompatibel når du ikke fikk det du trodde du fortjente når det generelle konseptet med forsikring er forvirrende for mange. Jeg sier ikke at alle forsikringsselskaper har urettferdig etikk eller moral. Siden USAA gir deg noen rekvisitter - sjekk ut artikkelen om myter i forsikring. De lister noen vanlige som noen forsikringsselskap ville være enige om er der ute. Wow - Jeg trodde dette ville være noen få setninger, og dette ble til en bok. Nå må jeg gå tilbake og lese den igjen og sørg for at jeg har dekket alt! Uansett, jeg ville seriøst mer, så gi deg rekvisitter for hva du gjør og jab deg litt, og dette ble tungt på jaben (i god moro) og mindre på rekvisitter.

Har du hatt en dårlig opplevelse med en forsikringsagent? Hvis så, del din erfaring i kommentarene nedenfor.

Fotokreditt: BP America

Skrive Inn Din Kommentar