Penger

Skeeball er denne fyrens heltidsjobb. Her er hva du kan lære av sin virksomhet

Skeeball er denne fyrens heltidsjobb. Her er hva du kan lære av sin virksomhet


Hueskee Lewis og nyhetene. Jamie Skee Curtis. Skeeonardo DiCaprio. Hva har alle disse ikke helt riktige lydende popkulturreferanser til felles?

De er alle lag som spiller i The Skee League. Og takket være deres entusiastiske (og betalende) deltakelse, kan direktør for Chicago League Operations Mike Fraser si noe virkelig spektakulært: Han tjener penger når folk spiller skeeball.

Vent, skeeball? At Chuck E. Cheese arkadespill hvor du ruller trebolter ned i en bane i sirkulære mål? Ja det er det. For de som ikke er kjent, er det snill lik bowling. Men i stedet for å slå ned pins, er målet å synke baller i 10, 20, 30, 40, 50 og 100 poeng mål. Og det er litt merkelig å tjene penger. Men tjene penger på skeeball, gjør Fraser.

Han har ikke alltid vært i skeeball-virksomheten. Det er noe han falt for noen år siden, og så fortsatte han å rulle med den. "Jeg skjønte at det ville være en morsom måte å møte noen mennesker mens du tjente litt ekstra å gå rundt penger," sa Fraser. "Det endte med å ta av og ta over mitt liv helt."

Mens han ikke delte sin eksakte inntekt, Å kjøre skeeball-ligaen er Frasers heltid "jobb". Gjennom sitt arbeid har han lært mye om å drive en arkadespill-sentrisk virksomhet.

Tenk å bli betalt for å henge ut i en bar og spille spill med vennene dine, høres gøy ut? Slik kom Fraser inn i skeeball på bakkenivå, hvordan han bygget sin ukonvensjonelle virksomhet og hva han anbefaler hvis du vil følge hans ledelse.

1. Start en liga

Her er en måte å få folk til å betale for å spille ditt favorittspill: Organiser en liga, rekruttere lag og belaste medlemsavgift. Hvis du har et uutnyttet marked på hendene, enda bedre. Skee League er og har alltid vært den eneste sosiale ligaen i sitt slag i Chicago.

Åpenbart, Jo flere lag du kommer til å kjøpe inn, jo mer penger du lager. Og det betyr mange bevegelige deler. Husk at å organisere noen form for sport eller rekreasjonsliga er ikke nødvendigvis en måte å gjøre en rask penge på.

"Ligakonseptet er flott, men uten struktur eller organisatoriske systemer på plass, er det fullstendig kaos," forklarer Fraser.

2. Tilbyr Ridiculously Good Value (og gode tider)

Først og fremst ønsker Fraser at folk skal ha det bra. Men han vil også at de skal gjenta kunder og komme tilbake "skeeson" etter skeeson. Jo mindre tid han må bruke på å rekruttere nye medlemmer, jo mer tid han kan bruke på å skalere virksomheten.

Fraser jobber hardt for å sikre at liga medlemmer får pengene sine verdt. Fra å holde medlemmene oppdatert med nyhetsbrev på e-post, ukentlige "skeevivor" -turneringer og Skeeapalooza-arrangementet i slutten av sesongen, er han alltid med å lage mat på noe skee-relatert moro.

"Sett i direkte sammenligning med andre sosiale idrettsligaer, The Skee League er dyrere å bli med," sa Fraser. (Hvert medlem betaler $ 100 per seks ukers sesong, og hvert lag har tre medlemmer.) "Men du vil bli presset hardt for å finne liga medlemmer som ikke føler at de får en god verdi. Jeg legger mitt hjerte og sjel inn i å skape gode erfaringer og utvikle en morsom communitskee. Det er noe jeg aldri vil kompromittere på. "

3. Lag en seriøs investering i skalaen

Etter et par år kjører ligaen på to maskiner som eies av en arkadespillermyntoperatør - han måtte hovedsakelig leie dem i løpet av league play - Fraser bestemte seg for å ta sin virksomhet opp i et hakk.

Han kjøpte sin egen skeeball maskin - ikke et kjøp man tar lett. Maskinen veier 400 pounds og er seks meter høy.

"Maskinene er ikke billige, mellom $ 3.500 og $ 7.000, avhengig av merke og modell," sa han. Til tross for prisen hadde han en plan: Det var en investering for å hjelpe ham å skalere.

Fraser installerte maskinen i en bar hvor han åpnet en andre ligaplassering. Denne ligaen er mer lønnsom fordi han ikke trenger å betale for spillere å rulle. I tillegg er den myntopererte maskinen åpen for publikum i ikke-liga-netter. Så Fraser tjener penger hver gang noen blir inspirert etter et par øl å rulle noen runder av skeeball.

4. Bygg ekstra inntektsstrømmer

Som enhver god entreprenør vet, er det godt å utvide rekkevidden til nye kunder, spesielt når de blir forelsket i produktet. Så Fraser er alltid på utkikk etter nye måter å få folk til å rulle.

Nå som han eier og driver sin egen skeeball-maskin, har han flere inntektsmuligheter. Han har nettopp lansert private fester og bedriftsarrangementer. Folk kan leie maskinen for en periode eller kan betale for å være vert for sine egne turneringer.

Fraser vil snart begynne å selge The Skee League-varer online (a.c. SKEE-Commerce) for å få inn mer inntekter fra T-skjorter og andre skee-ball swag.

5. Vær forberedt på skjulte kostnader

Mens hver $ 5 regning som noen feeds inn i Frasers skeeball-maskin, går rett til lommen, er det nok av skjulte kostnader. På et tidspunkt vil maskinen kreve vedlikehold. "Det er litt som en bil," sa han. "De virkelige kostnadene dine begynner når ting begynner å bryte ned."

Andre skjulte kostnader inkluderer stat og bylisenser, transport, trykking, markedsføring, kontorrekvisita, trofeer og premier. Da må du faktor i at han er på en bar i seks til åtte timer om natten i ligaen. Disse kan være lange netter, alt i navnet på skeeball.

Selv om skeeball kanskje ikke har gjort Fraser til en millionær, har han en ekte lidenskap for sitt arbeid og sine "medarbeidere." Han har bygget en lojal følge av ligamedlemmer og et fellesskap av skee-besatte venner. Det er enda et par hvis kjærlighet blomstret i løpet av flere skeesons - og nå er de gift! Hvem visste at skeeball kunne ikke bare være en måte å tjene penger på, men også hemmeligheten til sann romantikk?

Din sving: Hvis du måtte tjene penger på et arkadespill, hvilken tror du ville være den mest lønnsomme?

Betsy Mikel er en Chicago-basert freelance copywriter. Hun elsker å sykle over hver by hun besøker for å finne sitt beste taqueria.

Skrive Inn Din Kommentar