Investere

Hvorfor er det flere gode tider foran Dollar General Stock

Hvorfor er det flere gode tider foran Dollar General Stock

Dollar General Corp. (NYSE: DG) er en rabattforhandler med rundt 10 000 butikker lokalisert i 39 stater, hovedsakelig i sørlige, sørvestlige, midwestern og østlige områder. Selskapet tilbyr et utvalg av varer til nedsatte priser, og kan gjøre det gjennom praktiske småboksplasser som ofte ikke er mer enn 7 700 kvadratmeter.

Selskapet tilhører en unik kategori av forhandler som har vært i stand til å navigere økonomisk krisen komfortabelt. Uroen som oppslukt finansmarkedene og den etterfølgende økonomiske byrden følte av vanlige forbrukere, har medført at rabattforhandlere som GD har vært i stand til å blomstre i en verden med svak forbruksutgifter og redusert kreditt.

Imidlertid fortsetter fem år fra finanskrisen og Dollar General fortsatt sterk, selv om USA har gått ut av lavkonjunktur.

Selvfølgelig er hovedårsaken til dette at selv om den økonomiske veksten kan ha bedret seg fra 2008, er fremgangen fortsatt relativt svak og vanlige forbrukere er like strapped for kontanter som de var for noen år siden.

Uansett hvor du ser på det, er det ikke sannsynlig at dette scenariet vil endre seg snart. Med økonomiske data som ikke ser ut til å bli vesentlig bedre (se forrige måneds detaljhandel som kom inn på bare 0,2 prosent mot forventet 0,5 prosent) og med Federal Reserve kutte tilbake sine $ 85 milliarder verdi av eiendoms kjøp, utsikter til en ny velstandsperioden er slank.

Faktisk, i henhold til studier i markedssykluser, oppstår ofte tilbakeslag hver fjerde til seks år, så vi er nå på grunn av en annen. Bare se på våre tre nøkkelindikatorer for en potensiell lavkonjunktur, og du vil se at vi potensielt er på vei på den måten akkurat nå.

Hva dette betyr er at forbrukerne fortsatt vil favorisere rabattforhandlere, og dette er grunnen til at Dollar General har gjort det så bra for sent.

Resultatresultat for Dollar General

Nylige inntjenings tall fra Dollar General bekrefter at selskapet er godt, med andre kvartal EPS kommer inn på $ 0.77, i forkant av forventet $ 0,74. I forhold til i fjor var omsetningen 11 prosent, mens inntjeningen økte med 17,2 prosent.

Veksten i omsetningen kan i stor grad tilskrives økt salg av forbruksvarer, som nå står for rundt 75 prosent av all salg fra GD og er et voksende marked for aksjer i denne sektoren. Dollar General har imidlertid også økt sin rekkevidde ved å utvide antall butikker med 6,5 prosent, samt øke størrelsen på sine lokasjoner.

Økende salg, fra år til år

Bortsett fra den nylige inntjeningsmeldingen, har Dollar General en overbevisende historie om en voksende inntektsbase, noe som virkelig gjør at denne aksjen skiller seg ut som en god utøver.

Faktisk har GD vokst til en årlig rate på 11 prosent de siste fem årene, og har forbedret samme butikksalg de siste 20 årene i forkant. Den største veksten i salget kom i løpet av 2008-bjørnmarkedet, så det er klart at dette er et defensivt spill, samt å være en sterk veksthistorie. Og defensiv spiller er ikke lett å finne i disse dager - spesielt gitt konsekvensene av de siste Federal Reserve-politiske tiltakene.

Faktisk, som QE er viklet ut og utsiktene til en annen nedtur spiller ut, kan defensive aksjer bli ganske fasjonable blant investorer igjen.

Dollar General er imidlertid mer enn bare en defensiv aksje, da den tydeligvis opererer i et miljø som opplever jevn vekst fra år til år. Og med USAs arbeidsledighet forblir sta høyt, er dette lite sannsynlig å forandre seg.

Fremtidige muligheter

Med penger som kommer inn, er Dollar General Management klart opptatt av å vokse selskapet ytterligere, og det er mange muligheter til å gjøre det, ikke bare i USA, men også i utlandet.

Mens generaldirektoratet allerede driver over 10 000 butikker, er det minst 10 stater uten generaldirektorater i det hele tatt. Slike stater kan gi rikelig med muligheter til å åpne nye steder, slik som Canada som har blitt utnevnt som et fremtidig prosjekt av generaldirektører. Faktisk kan Canada tilby enda bedre utsikter til vekst enn USA da markedet for rabattforhandlere er relativt mindre mettet over grensen.

Bunnlinjen

Ifølge studier fra Kantar og PwC er rabattforhandlere forutsatt å være en av de raskest voksende detaljhandelskategoriene de neste 10 årene, og forventes å vokse med 7 prosent fra år til år fram til 2020 (det er ikke mange bransjer rundt som kan si det samme).

Det er rikelig med tid for Dollar General å øke sin markedsandel på 40 prosent og utvide på sine siste suksesser.

Hva er tankene dine på Dollar General Corp og andre forhandlere?

Skrive Inn Din Kommentar