Penger

Denne fyren gjør $ 100 i uken til å synge i kirken, selv om han er jødisk

Denne fyren gjør $ 100 i uken til å synge i kirken, selv om han er jødisk

Harris Sockel lurte på hvordan å tjene ekstra penger til leie da en venn gikk forbi en overraskende enkel og spennende pengemulighet.

En episkopalsk kirke i New York City var på utkikk etter nye sangere, og de betalte penger for kirkens forestillinger. Selv om han er jødisk, tok Sockel sjansen og auditioned - og det viser seg at det er gode penger å bli sang i kirkekor, uansett religion.

Sokkel, 23, laget $ 100 for å synge hver søndag, og $ 200 på helligdager som påske og jul. Han joked at han fikk "Guds direkte innskudd".

De fleste av de andre betalte koormedlemmene hadde som han også andre jobber, og brukte kirkegangen til å supplere sine inntekter.

"Vi sang klassisk musikk, hovedsakelig på latin eller tysk, og rehearsed for en time før hver tjeneste," skrev Sockel i et innlegg på Medium. "De fleste av oss var semi-ansatt musikere, skuespillere og designere."

Vil du vurdere å legge til "betalt kirkekorlemedlem" til din liste over måter å tjene penger på siden?

Ja, noen kirker betaler sangere og musikere

Det er ganske vanlig for kirker å ansette og betale musikere. Religiøse ledere ser etter å skape en meningsfylt opplevelse for sine sognebarn, og musikk av høy kvalitet hjelper med det.

Det skjer en pågående debatt om hvorvidt kirker skal betale sine musikere. Noen føler at betalende sangere uten tilknytning til kirken eller til en bestemt religion fører til en mindre ekte musikalsk opplevelse.

Andre mener at å tilby noen form for kompensasjon bringer inn de beste musikerne som vil jobbe hardt og skape en kraftig, bevegelig opplevelse, uavhengig av deres motivasjon eller tilhørighet.

Adam Podd, musikkleder ved First Unitarian Church i Brooklyn, sa at de fleste kirker verdsetter kunsten - spesielt musikk - som en del av tilbedelse. Han sa at 70% av kirkens timelange tjeneste er musikk. Selv om koret styrer veien, oppfordres kirkemedlemmene til å bli med, sa han.

"De får mye ut av å høre utført musikk i tillegg til musikk de får delta i," sa Podd. "Vi hjelper til med å sikre et visst nivå av kvalitet og sikre et nivå av åndelighet og en opplevelse for dem, at det kommer til å bevege seg til dem, og det kommer til å nå mennesker. De betaler for det. "

Gjør $ 100 for tre timer med jobb

Mange av kårmedlemmene i Podds kirke synger frivillig, men han betaler fire profesjonelle sangere til å utføre hver uke. De får hver $ 100 per søndag, som inkluderer to timers repetisjon før tjenesten og en time i sang i kirken.

Selv om det kanskje ikke høres ut som mye hvis du er en profesjonell sanger, er det en garantert $ 100 for å dukke opp hver uke. For up-and-coming musikere som prøver å gjøre det i Big Apple, er det ofte vanskelig å komme med regelmessige konserter, sa Podd.

Utover de utøvere som ønsker å en dag synge på Metropolitan Opera, synger også hobbyister som får betalt for å utføre. En betalt sanger på First Unitarian Church er en videregående veileder som bare elsker å synge.

Hvis de virkelig kan belte det ut, er de "vanlige Joes" ofte bedre enn de aspirerende Broadway-stjernene fordi de ikke alltid løper av til audisjoner eller tar seg tid til festivaler og andre forestillinger, sa Podd.

Slik får du betalt for å synge i kirken

Vil du finne en betalende kirkekor jobb? Her er noen tips:

Hvis du allerede møter en kirke regelmessig, er det enkleste alternativet å sjekke oppslagstavlen for eventuelle muligheter. I tillegg presenterer du musikkregissøren. Finn ut om din kirke betaler musikere og spør om auditionsprosessen. Vis opp en time eller så før tjenesten starter, og sjansen er at du støter på korspraksis og kan gjøre noen introduksjoner.

Hvis du vil forgrene deg eller du ikke går til kirke, er et godt sted å begynne å søke etter sangarbeid i den klassifiserte delen av ChoralNet, et nettsted opprettet av American Choral Directors Association. Der finner du et Craigslist-lignende utvalg av jobbåpninger, mange i kirker.

Mange kirkemusikdirektører legger inn sine jobber i de klassifiserte delene av aviser, kunstguider og mer, så sjekk dem ut også. Andre stole på nåværende utøvere for hjelp, så det lønner seg å nettverket.

"Jeg annonserer i ulike publikasjoner når en stilling åpner i koret," sier Ryan Jackson, musikkleder ved Fifth Avenue Presbyterian Church i New York. "Instrumentalister inviteres i stor grad gjennom nettverk og muntlige ord."

Når du har scoret en audition, forberede minst to solo-stykker som viser forskjellige musikkstiler. Det vil la musikkregissøren vite at du er allsidig og opp for noe. Du vil også sannsynligvis bli bedt om å synge skalaer og synslese musikk, eller synge noe på farten etter regissørens skjønn.

Personlighetssaker

Akkurat som i et jobbintervju, vær personlig - tro det eller ikke, du er ikke bare der for å synge.Mens du kanskje er i det bare for kontanter, inkluderer koret i mange kirker ubetalte kunstnere som er der for deres kjærlighet til tilbedelse eller musikk. Du er mer sannsynlig å bli ansatt hvis du ser vennlig og hjelpsom ut, fordi mange kor forsøker en følelse av fellesskap.

Kristina Seleshanko, en utøver og regissør som tilbrakte 15 år i profesjonelle teatre og nattklubber, tyder på å holde auditionen kort, søt og morsomt.

"Smil og vær personell," anbefaler hun. "Regissøren vil vite at han skal tilbringe de neste månedene med folk som er lette å komme sammen med."

Din sving: Ville du synge i en kirke for kontanter?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colo., Med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.

Skrive Inn Din Kommentar