Penger

Hvilken jobb vil gjøre deg lykkeligste? Hvordan velge en karriere du vil nyte

Hvilken jobb vil gjøre deg lykkeligste? Hvordan velge en karriere du vil nyte

Gjør jobben din lykkelig, eller betaler den bare regningene? Nylig jobbtilfredshetsforskning viser at de fleste amerikanere er ulykkelige på jobben.

Hvorfor? Bortsett fra problemer med lønn, fordeler og en anstendig arbeidsgiver mot en som gjør livet elendig, er det selve arbeidets art. Tross alt er det gode og dårlige jobber, og de fleste foretrekker å være sjokoladeprodusenter i stedet for kloakkrensere, selv om begge jobbene har betalt samme lønn.

Så hvilke typer ansatte er det lykkeligste? Eller for å si det på en annen måte, hvordan finner du jobben som vil bidra mest til din egen lykke? Det er ikke et enkelt spørsmål å svare, men undersøkelser og forskning gir noen ledetråder, så la oss se på vitenskapen (og pseudovidenskapen) av jobbtilfredshet.

Jobbtilfredshet og lykkeundersøkelser

Måling og rapportering på saker som jobbtilfredshet er ikke grei, og det er vanskelig å kvantifisere ideer som lykke og oppfyllelse. For eksempel sier en artikkel på Huffington Post dette:

I fjor analyserte jobbsøkemotoren Adzuna mer enn 2000 jobbtitler for de tre beste jobbene i Storbritannia. Selskapets data viste at Storbritannias mest tilfredsstillende karriere er: oversetter, kirurg og webutvikler.

Denne informasjonen følges av dette: "Jobbene ble vurdert i henhold til faktorer som jobbsikkerhet, lønn og inntektsvekstpotensial." Tilsynelatende antok datainnsamlerne de tre faktorene som bestemte "mest tilfredsstillende karriere". Det var ingen omtale om hvorvidt folk som gjorde jobbene var faktisk lykkelige eller ikke.

Det var interessant at en studie fra University of Chicago, som rapportert på Monster.com, viste at i USA var de lykkeligste jobbene "relativt lavt betalende, med lange timer og massevis av stress." Topp 10 inkluderte:

 • geistlige
 • brannmann
 • Reisebyrå
 • Mekaniker
 • Industriell ingeniør

Det er imidlertid store forskjeller mellom de ulike undersøkelsene og studiene. For eksempel er ikke en av de 10 beste jobbene som er oppført på CareerCast.com på topp 10 fra Chicago-studien. Selvfølgelig gir ulike metoder for å utføre forskning og undersøkelser ulike resultater. Og noen ganger ser forskerne på litt forskjellige ting. For eksempel oppførte CareerCast.com de "beste" jobbene, ikke de "lykkeligste". Her er deres topp fem:

 1. matematiker
 2. Universitetsprofessor (tenured)
 3. statistiker
 4. aktuar
 5. audiologist

CareerBliss.com prøvde å være vitenskapelig i sin vurderingsprosess, ved hjelp av 57.000 ansattes evalueringer for å komme fram til en "lykke score" for 450 forskjellige stillinger. Når deres funn på "jobben med de lykkeligste ansatte i Amerika" ble rapportert, gjorde disse stillingene sin topp fem:

 1. Forskning / undervisningsassistent
 2. Kvalitetssikringsanalytiker
 3. Eiendomsmegler
 4. Lånansvarlig
 5. Salgsrepresentant

Du har kanskje lagt merke til at det igjen ikke er noen overlapping mellom denne listen og de fem øverste jobbene på andre lister over. CareerBliss.com brukte disse vurderingsfaktorene: "balanse mellom arbeid og liv forhold til kollegaer; arbeidsmiljø; jobbressurser; kompensasjon; vekstmuligheter; bedriftskultur; og daglige oppgaver. "

Igjen ser det ut til å være litt forvirring og flere brede forutsetninger, slik som kompensasjon eller vekstmuligheter automatisk likestille med lykke, uten å teste den hypotesen.

MyPlan.com-undersøkelsen av mer enn 13 000 brukere av deres nettsider ba i det minste direkte om jobbtilfredshet. Survey takers vurderte sine følelser om nåværende yrker fra "elendig" til "veldig glad" på en skala fra 1 til 100. Her er de fem beste, med sine gjennomsnittlige poeng:

 1. Sangere (91.7)
 2. Kommunale brannmenn (90)
 3. Luftfartsselskaper (83.3)
 4. Barneleger (80)
 5. Høyskoleprofessorer i kommunikasjonsfeltene (79.2)

Av 300 jobber vurdert, den fem med lavest lykke score var:

296. Switchboardoperatører (40.2)
297. Optometriste (40)
298. Snekkerehjelpere (40)
299. Tellers (39.3)
300. Forsikringsskader clerks (39,3)

Selvfølgelig, når man vurderer 300 forskjellige yrker, kan selv 13 000 respondenter gjøre for en dårlig statistisk prøve. Noen av de mindre vanlige yrkene kan ha hatt så få som to respondenter. I et slikt tilfelle, hvis man vurderte sin jobb "100" og den andre "0", ville nettoresultatet være "50", plassere det på 208 på listen - selv om de fleste i yrket tilfeldigvis er fornøyd med deres arbeid.

Nylig forskning på jobbtilfredshet utført av Society for Human Resource Management, så på hvilke faktorer bidro mest til at ansatte var fornøyd. Her er de fem faktorene som var "viktigste for ansatte", i rekkefølge av betydning:

 1. Muligheter for å bruke ferdigheter og evner
 2. Jobbsikkerhet
 3. Kompensasjon / lønn
 4. Kommunikasjon mellom ansatte og ledende ansatte
 5. Forholdet til nærmeste veileder

Imidlertid er undersøkelsesbasert "forskning" forutinntatt av spørsmålene og dataene som samles inn.I denne studien rapporterer forskerne om andelen ansatte som sier at de er "veldig fornøyd" med ulike aspekter av arbeid og / eller finner dem "svært viktige".

Men er de de riktige tingene å måle? Hvis en arbeidstaker rapporterer at han er "veldig fornøyd" med sin trening eller kompensasjon, kan det bare bety at elementet oppfyller eller overgår forventningene sine. Det sier ikke noe om hvorvidt det gjør jobben selv tilfredsstillende.

Og i alle tilfeller er det faktum at noe er vurdert "veldig viktig" til en ansatt, veldig lite om lykke eller jobbtilfredshet. En alkoholiker kan vurdere alkohol "veldig viktig" selv om det ikke fører til lykke. Og i hvert fall, som påpekt av Harvard College professor i psykologi Daniel Gilbert, Vi er ikke veldig gode til å forutse hva som vil gjøre oss lykkelige.

All forskning på dette området er noe mistanke, for selv de valgte ordene vil endre måten en studie er utført og resultatene rapporteres. Tross alt er "best" eller "tilfredsstillende" ikke det samme som "lykkelig", og noe av disse ordene kan defineres forskjellig av ulike forskere.

Fast forskning om spesifikke jobbtyper og deres bidrag til lykke ville tilfeldigvis velge titusenvis av ansatte fra hundrevis av yrker, vurdere deres generelle nivå av lykke, og deretter kontrollere for eksterne faktorer. Det kan være enda mer nyttig å følge med på folk som de skifter jobb, for å se hvordan lykke påvirkes. Siden et grundig Internett-søk ikke viser noen studier som bruker disse metodene, hvordan bestemmer du hvilken jobb som vil gjøre deg lykkeligest?

Hvilke jobber vil gjøre deg lykkeligste?

Uansett hva gjennomsnittene sier, du er sannsynligvis kommer til å bli lykkeligere i en jobb som du er bedre egnet. Tross alt, hvem er glad i å gjøre dårlig arbeid eller engasjere seg i de daglige aktivitetene de hater? Med andre ord, vurdere personlige forhold i stedet for å se etter arbeid i henhold til studieresultater. Still spørsmål som disse:

 • Hva er jeg bra på (og er det en jobb hvor jeg kan gjøre det)?
 • Hva liker jeg å gjøre (og er det en jobb som involverer den aktiviteten)?
 • Når har jeg følt meg lykkeligest (og er det en jobb som replikerer den situasjonen)?
 • For hvilke stillinger er jeg kvalifisert?
 • Hvilke stillinger oppfyller kriteriene ovenfor og gi nok inntekt?

Og siden du kanskje må gjøre en jobb som du ikke liker, i hvert fall for nå, hvorfor ikke gjøre det så behagelig som mulig? Mayo Clinic foreslår følgende strategier for å forbedre jobbtilfredsheten din:

 • Ta på nye utfordringer
 • Vær mentor til ansatte
 • Lær nye ferdigheter
 • Bruk feil som leksjoner
 • Være positiv
 • Være takknemlig
 • Bruk lønnsslippet til å pleie dine sanne passioner

Endelig, Ikke svett det hvis jobben din suger. "For amerikanere har jobbtilfredshet ikke nesten like stor innflytelse på total lykke som vi pleier å anta det gjør," sier Janet Near, som studerer forholdet mellom sysselsetting og livslykke ved Indiana University Kelley School of Business. Vi er workaholics og bruker 50% mer tid på jobben enn europeerne, men av alle de tingene som påvirker vår lykke, viser studiene at arbeidet er "kanskje 3 prosent av det hele."

Så hvorfor er jobbtilfredshet ansett å være så viktig, selv om bevisene viser at "holdninger og holdninger i livet er svakt relaterte?" I nærheten av sier: "Det kan være fordi de som fortsetter ideen - akademikere og selvhjelpsguruer og lignende - er folk som investerer mer av seg selv i hva de gjør enn den gjennomsnittlige amerikanske arbeideren. "

Med andre ord, hvis du gjør arbeidet ditt og det betaler regningene, bare glem å din crappy jobb når du går hjem på slutten av dagen. Ikke bekymre deg, vær glad.

Din sving: Hvilken jobb tror du vil gjøre deg lykkeligest?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Av de mer enn 100 måtene han personlig har tjent, er skriving hans favoritt (så langt).

Skrive Inn Din Kommentar