Penger

Vil barna ha gode kredittpoeng? Begynn tidlig

Vil barna ha gode kredittpoeng? Begynn tidlig

Husker du hvem du lærte om personlig økonomi? Kanskje det var pappa din, som la deg sitte ved siden av ham da han balanserte familiecheppen. Kanskje det var en Girl Scout-leder, som spurte deg om et badge, eller en gjestelærer med Junior Achievement-programmet når du var i middelskolen.

Hvis noen av disse alternativene resonerer med deg, var du en av de heldige.

Bare 17 stater gir personlig finansopplæring

Rådet for økonomisk utdanning presser på utdanning for privat økonomi i barnehagen gjennom videregående skole. De har gitt ut en foruroligende rapport, delt i Washington Post i forrige uke om status for personlig økonomi over hele USA: Bare 17 stater krever videregående studenter å ta en personlig økonomiklasse, og bare seks av disse statene tester studentene om personlig økonomi.

At utdanningen kan gå langt: Federal Reserve rapporterer det folk som gikk på skole i stater som krevde personlig økonomi utdanning hadde høyere kreditt score i en alder av 22 år enn folk i stater som ikke krever det kurset.

Rådet for økonomisk utdanning har laget et sett med tester for å finne ut hvor mye studenter vet om personlig økonomi i elementær gjennom videregående skole. Resultatene vil bidra til å avgjøre hva som fungerer når det gjelder å undervise i personlig økonomi, og bidra til å skape modeller for personlig økonomi utdanning.

Start Læring Personlig Finans hjemme

Inntil flere stater implementerer personlig økonomi læreplan, din beste innsats er å lære barna dine om penger selv. Som barn var en av The Penny Hoarder-grunnleggeren Kyle Taylors oppgaver å lese den elektriske måleren hver måned for å se hvor mye familien brukte. Du kan gi et godtgjørelse, og snakk ofte om hvordan det godtgjøres og kan bli brukt. (Du kan også gi et godtgjørelse og ta det meste tilbake, i stil med det som trolig er den mest refererte episoden av The Cosby Show.)

Men det handler ikke bare om å gjøre oppgaver og snakke ved middagsbordet. Lære om personlig økonomi kan være morsomt. Hvis barnet ditt elsker å spille Minecraft, lærer de om budsjetter og sparing. Ikke glem gammeldags brettspill: det er mye å lære av The Game of Life, Monopol eller Payday.

Hvis dine yngre familiemedlemmer er kløe for å starte en bedrift, la dem! Tilbyr å hjelpe barna å legge inn flygeblad til deres nye hundebane biz. Eller la dem prise for ditt neste verksted. Bare vær ikke overrasket hvis de begynner å be om en kommisjon.

Din sving: Lærte du om personlig økonomi i skolen eller på en annen måte? Del historiene dine i kommentarene!

Lisa Rowan er forfatter og redaktør i Washington, D.C. Hun eier også en vintage klærbutikk, en virksomhet som vokste ut av sin kjærlighet til å utforske sparsommelighet butikker.

Skrive Inn Din Kommentar