Penger

Slik lagrer du dataene i skyen uten å gå i stykker

Slik lagrer du dataene i skyen uten å gå i stykker

Kan du huske hvor mye du betalte for din første DVD-spiller? Hva med en ekstern CD-brenner?

Hva med hvor mye du betalte for din første eksterne harddisk for å sikkerhetskopiere datamaskinens filer? Sannsynligvis rundt $ 250 - eller mer.

Som teknologien går frem, blir det ofte billigere. Lagringsplass for datafiler som musikk, bilder og dokumenter er ikke noe unntak. For ti år siden var gjennomsnittsprisen for en gigabyte (GB) lagringsplass 1,24 dollar. I dag betaler du sannsynligvis omtrent $ 0,03 per gigabyte. En harddisk med en terabyte (TB) - som har tusen gigabyte lagringsplass - kjører deg rundt $ 100. Det er ikke en dårlig pris for en stasjon som lagrer 17.000 timers musikk.

Utover det eksterne stasjonen: Cloud Storage

Hvorfor lager ikke alle bare på eksterne harddisker, da? Skyen er bare litt sexier. Det er klage på å kunne komme seg til informasjonen din hvor som helst uten å stole på din hjemmecomputer. Det er pålitelighet, og å vite at du kan komme til informasjonen din selv om datamaskinen eller harddisken skulle bli skadet.

Og den magiske skyen lagring er også morsomt. Sikkerhetsbrudd har skjedd opp (i tillegg til Edward Snowdens kall for en skythøyboikott), men det er litt spennende å tenke på at filene dine knuses rundt i gigantiske servere på steder som Boardman, Oregon; Maiden, North Carolina; Council Bluffs, Iowa; eller til og med Dublin eller Sydney.

Men gjør skytholding økonomisk sans for deg? Inntil nå har det vært et spørsmål om å betale for bekvemmelighet. Men kampen for mer overkommelig skylagring har begynt - og det kan bety gode avtaler for deg.

Oppbevaring Giants at Work

Amazon annonserte nylig sin plan for ubegrenset alt, som for omtrent $ 60 per år gir deg - du gjettet det - ubegrenset skylagring. Det er også Unlimited Photos Plan, som koster rundt $ 12 per år. Amazonas skylagring kan ikke være så intuitivt eller brukervennlig som noen av de andre alternativene der ute, skriver Brian Barrett for Wired. Men han bemerker også at Amazonas bergbunnsrate kan være en katalysator for å kjøre ned sky-lagringspriser over hele linjen.

For nå, ta en titt på hva du kan få for pengene dine fra noen av de store tidene cloud storage-spillerne, basert på kostnader for deres personlige planer:

En kjøretur: Dette firmaet gir deg 50 GB lagringsplass gratis, men du må se noen annonser i bytte for avtalen. En terabyte lagringsplass koster $ 25 per måned eller $ 250 når du betaler for et år.

Amazon Cloud Drive: Betal $ 11,99 per år for ubegrenset fotolagring og 5 GB lagringsplass for video og andre filtyper. For $ 59,99 per år, er Ubegrenset Alt-planen bare det. Hvis du har Amazon Prime, kan du lagre ubegrensede bilder gratis.

Eske: Ring det opprinnelig - Box lansert i 2005. Ta 10 GB lagringsplass gratis, og betal $ 5 per måned hvis du vil ha opptil 100 GB lagringsplass. Boks fokuserer på bedriftskontoer mer enn personlig bruk.

Kopiere: Du får 15 GB ledig lagringsplass. En betalt plan koster $ 9,99 per måned for 250 GB.

Dropbox: Ikke forveksle det med boksen; Dropbox kom tre år senere. Du får to GB ledig lagringsplass før du må betale opp. En terabyte lagringsplass koster $ 9,99 per måned, eller $ 99 hvis du betaler for året oppe.

Google Disk: Hva startet som enkelt, nyttig Google Dokumenter har eksplodert til en lagringsplass for dokumenter, bilder, videoer og mer. Brukere får 15 GB gratis før de får støtet til $ 9,99 per måned for en terabyte lagringsplass.

iCloud: Apples lagringsalternativ er et godt alternativ hvis du spretter mellom MacBook, iPad og iPhone flere ganger om dagen. Men bruk opp fem GB ledig plass, og du må betale $ 19,99 per måned for den ettertraktede terabyten.

Microsoft OneDrive: Her får du et TB lagringsplass for $ 6,99. Du får også et abonnement på Microsoft 365, app-butikkversjonen av Microsoft Office.

Hvilken Cloud Storage Service er den beste avtalen?

Når det gjelder å velge skylagring, er det ingen enkle svar.

Hvis du er freelancer som kan bo i flere byer (eller land) i løpet av et år, vil du kanskje vite at hver og en av filene dine er sikkerhetskopiert, hvis datamaskinen blir stjålet eller skadet på vei. I så fall vil du sannsynligvis betale opp for enkelhets skyld og trygghet.

Men hvis hjemmebasen din er ganske permanent, trenger du kanskje ikke så mye plass - og du trenger ikke engang å betale hvis du bare vil lagre en håndfull filer i skyen.

Her er noen tips for å få mest mulig ut av skylagring:

  • Bli komfortabel. Sikker, å få tonn ledig lagringsplass fra et firma som ADrive er fantastisk, men hvis du aldri har hørt om det selskapet før, kan du ikke være sikker på hva medlemsopplevelsen vil bli. I mellomtiden, hvis du allerede har brukt år på å jobbe med, sier Google Disk, kan overføring av arbeidet til en annen skygtjeneste være stressende, for ikke å nevne tidkrevende.
  • Først må du maksimere ledig plass. Det spiller ingen rolle om det er fem GB eller 50 - Ta alltid gratis planen før du betaler. Gi valget ditt et par måneder med testtid for å se hvor mye du er egentlig å sette på skyen. Da får du en bedre ide om hvor mye plass du virkelig trenger.
  • Se etter måter å tjene mer plass. Enkelte skylagringstjenester lar deg tjene ekstra plass ved å fullføre oppgaver. Hvis du bruker Dropbox, kan du henvise venner til å få en GB plass per henvisning, opp til maksimalt 32 GB.
  • Sjekk begrensninger for filstørrelsen før du kjøper. Hvis du trenger å lagre tunge filer, som hundrevis av høyoppløselige bilder du tok for klienter, kan filopplastningsstørrelsen begrense deg.
  • Gjør en sky revisjon. Hvis du ikke sikkerhetskopierer hele datamaskinen, må du sjekke skygtjenesten hver tredje måned eller så for å se hva du har sittende fast der nylig. Hvis du allerede har valgt favorittbildene dine eller nødvendige videoklipp eller ferdige dokumenter, kan du sannsynligvis rydde ut noen filer. Ikke vær gal med sletteknappen, men vær så snill å rote utkast, ekstra kopier eller ting som bare er gammel.

Din sving: Lagrer du elementer i skyen? Hvordan valgte du ditt lagringsalternativ?

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Lisa Rowan er forfatter og redaktør i Washington, D.C. Hun eier også en vintage klærbutikk, en bedrift som vokste ut av sin kjærlighet til å utforske butikkbutikker.

Skrive Inn Din Kommentar