Penger

En jobb er ikke nok: hvorfor du bør diversifisere hvordan du tjener penger

En jobb er ikke nok: hvorfor du bør diversifisere hvordan du tjener penger

I 2014 tjente min kone og jeg 25 penger, og ingen kilde utgjorde mer enn 25% av vår inntekt. Selvfølgelig, siden jeg skriver om penger, må du prøve forskjellige måter å tjene det og slutte jobber ganske raskt (når jeg noen ganger har en), er inntektsfordeling normal for meg.

Men hva med deg? Har du mer enn en inntektskilde?

Du er sikkert enig i at det ikke er noe som jobbsikkerhet, men har du tenkt på hva det betyr å miste en jobb når det er din eneste inntekt?

Det er heller ingen forretningssikkerhet. Min kone, Ana, og jeg har sett vår omsetningsinntekt på $ 10 000 per måned, med 90% de siste årene på grunn av endringer i søkemotoralgoritmen.

Hva med investeringer? Aksjekursene kan falle, og hele årlige kontantstrømmen fra et leiehus kan bli ødelagt av en dårlig leietaker.

La oss innse det: Det er ikke trygt å stole på en eller to måter å tjene penger. For større økonomisk sikkerhet må du diversifisere inntektskildene dine.

Utvikle mer enn en kilde av inntekt er fornuftig, men å være egentlig trygt, du bør også ha mer enn en type av inntekten. Her er fire typer inntjeningsmuligheter å vurdere.

1. Jobb

Du kan hente en andre eller tredje jobb, men siden du bare har så mye tid, kan du spare penger på flere arbeidsplasser. Også, hvis du blir syk eller ødelegger et ben, vil du sannsynligvis ikke kunne jobbe på noen av jobbene dine og du vil miste alle av arbeidsinntektene dine. Det er en stor ulempe for tradisjonell sysselsetting.

På den andre siden, en god jobb kan være en god primærinntekt og vil betale regningene mens du utvikler andre måter å tjene penger på. Du kan også bruke jobben din på andre måter, for eksempel å få den erfaringen du trenger for å starte en bedrift, eller for å møte mennesker som vil hjelpe deg med fremtidige økonomiske planer.

For eksempel jobbet jeg kort som husmaler i 2014, og jeg har nå de ferdighetene som trengs for å starte et maleri. Ana lærte voksenopplæringsklasser og møtte mennesker med hvem vi nå investerer.

Så hvis du har en jobb, hvorfor ikke bruke den til mer enn bare en lønnsslipp? Kanskje du kan finne jobbmuligheter for å utvikle andre inntektskilder. Eller hvis du leter etter en jobb, kan du velge en hvor du kan lære av folk og investorer mens du utfører arbeidsoppgavene.

2. Bedrifter

En bedrift kan mislykkes av grunner utenfor din kontroll. Men hvis det lykkes, er himmelen grensen for å tjene potensial, sammenlignet med jobber.

Min preferanse er for lavrisikooppstart; Ana og jeg startet en seksfigures internettvirksomhet med noen få hundre dollar. Jeg liker også bedrifter som ikke er for tidkrevende. Hvis du driver en bedrift på deltid, er du fri til å starte en annen eller tilbringe litt tid på å investere.

Siden inntekten på nettstedet fortsatte å falle i 2014, utviklet vi andre virksomheter. Freelance skriving ble en av mine primære måter å tjene penger på. Ana gjorde noen sosiale medier ledelse og spansk veiledning. Hvis du ser ut, kan du sannsynligvis finne en måte å starte en liten bedrift eller sidevasst arbeid noen timer i uken.

Frilans "jobber" er teknisk virksomheter, og du får vanligvis ingen fordeler og må håndtere dine egne skattebetalinger. På den annen side, du gjøre få mer fleksibilitet enn med en jobb. Som en søkemotor evaluator, gjorde jeg $ 13,50 per time. Det er ikke så mye, men jeg jobbet da jeg ville, og sette inn så få som tre timer i måneder da jeg hadde nok frilans skriveoppgaver - og så mange som 56 timer en måned. Jeg har også freelanced som en nettsider tester i 2014.

Et problem med denne type selvstendig næringsdrivende er at inntektene dine er begrenset av timene du jobber - akkurat som enhver jobb. Min freelance skriftlig inntekt stopper øyeblikket jeg slutter å skrive. Noen bedrifter har mindre av en grense for veksten og produserer inntekter selv når du ikke jobber. For eksempel, noen år tilbake dro min kone og jeg til Ecuador i en måned, og vår onlineforlagringsvirksomhet gjorde enda flere penger da vi kom tilbake. Vi gjorde ingenting mer enn å sjekke e-post to ganger i uken fra internettkafeer.

Når du ser etter en sidestrøm eller liten bedrift, husk fordelene ved elektroniske bedrifter. Du kan kjøre dem fra nesten hvor som helst. Hvis du har en jobb, kan du sjekke for viktige forretningsmails under pauser. Du kan kjøre en Internett-bedrift i nesten alle tilstander også. En influensa eller forkjølelse som kan holde deg hjemme fra en jobb, vil ikke stoppe deg fra å sjekke e-post eller peke og klikke i noen minutter. Selv en alvorlig skade, som et ødelagt ben, vil trolig la deg kunne bruke en bærbar PC.

For eksempel kan en nettbasert bedrift som kan vokse og produsere inntekter, selv når du er på ferie (eller sover), være online produktsalg ved hjelp av en oppfyllelsestjeneste.

Frakoblede bedrifter du kan starte deltid (slik at du kan beholde jobben din eller annen virksomhet) inkluderer salgsautomater, gravsteinsrengjøring og kjæledyrsitting. Jeg liker ideen om å starte noe på nett akkurat som en pause fra alle de timene jeg bruker på datamaskinen min.

3. Investeringer

Investeringsinntekter krever ofte lite tid eller krefter etter at du har gjort den første forskningen og arbeidet med å sette opp det.For eksempel tjener vi leieinntekter fra en leilighet vi eier, og vi har aldri møtt leietaker eller løst et toalett fordi et forvaltningsselskap håndterer alt.

Investeringer som gir mer eller mindre automatisk inntekt som dette er mine favoritter. Den 9% til 10% interessen min kone og jeg gjør utlån til eiendomsinvestorer er et annet eksempel.

Investering i land, vekstaksjer og andre ting som du håper vil øke i verdi kan være lukrativt, men det er også mer risikofylt. Oppgang og nedgang i verdi betyr mindre når du mottar vanlig inntekt. Her er noen av måtene du kan investere for vanlig inntekt:

 • Låne penger på plattformer som Lending Club (og start med bare $ 25)
 • Gjør lån til familie og venner
 • Invester i depositum
 • Bygg en portefølje av utbyttebetalende aksjer

Kanskje de enkleste måtene å investere er å sette pengene dine på en sparekonto eller rentebetalingskonto. Problemet med denne strategien er at mange sparekontoer betaler mindre enn 1% rente. Hvis du velger denne ruten, ser du etter de beste interessene. her er en vi fant:

4. Money Making Prosjekter

Jeg har tidligere dekket seks raske måter å tjene penger uten å forplikte seg til en bedrift, som jeg refererer til som pengeproduserende prosjekter. De er ikke helt bedrifter, investeringer eller jobber, selv om de kan ha elementer av hver av disse inntjeningsmulighetene. Det de har til felles er at de alle har en klar start og slutt, og du kan gjøre dem en gang eller gjenta etter behov. Her er noen eksempler:

Vær en mannlig marsvin

I fjor ble jeg betalt for å ta et aspirinprodukt i 10 dager og rapportere eventuelle bivirkninger. Jeg hadde ingen, noe som gjorde det til et enkelt pengeproduserende prosjekt.

Samle innmeldingsbonuser

Dra nytte av påmeldingsbonuser for nye kredittkort og bankkontoer. Jeg gjorde over $ 1000 fra disse kampanjene i 2014.

Skriv inn en konkurranse

Du kan gå inn i konkurranser for den uglieste hunden, den beste videoen om et produkt, de beste oppfinnelsene og mer. Du kan ikke vinne, men hvis du holder deg til de som ikke krever en inngangsavgift, kan du ikke tape. Noen skriftlige konkurranser betaler opp til $ 10 000 for første plass.

Vend et hjem

Min kone og jeg gjorde en liten fortjeneste flipping en leilighet for to år siden. Vi opprinnelig kjøpte den som utleie, men bestemte oss for å selge den etter å ha festet den. Arbeidspartiet tok seks uker, og resten av fire måneders prosessen ble brukt ganske enkelt og ventet på stedet å selge.

Oppdag noe

Du trenger ikke nødvendigvis å bruke mye for å finne et nytt produkt, og du kan lisensiere ideen, slik at du ikke har risiko for å produsere og selge den. Det er en engangsinnsats som kan betale royalties i årene som kommer.

Skriv en tenne ebook

Det koster ingenting å publisere en ebook på Amazons Kindle-plattform. Vanlig markedsføring hjelper, men på den annen side skrev jeg bøker (noen ganger om noen dager) og satte dem på Kindle uten ytterligere innsats, og gjorde fremdeles tusenvis av dollar i royalties. Noen ganger blir du heldig!

Skriv en paperback

Jeg brukte seks uker til å skrive 101 merkelige måter å tjene penger på, og tjente en $ 10.000 forskudd på royalties. Jeg har siden samlet inn en annen $ 9000 eller så i royalties, og etter å ha gjort noen intervjuer, er alt jeg har gjort noen ganger nevnt boken i artikler som denne. Heldig? Du satser, men alt jeg investerte var tid.

Prøv søppelplukking

Jeg tok et bord fra søppel når vi bodde i en leilighet i fjor, og solgte den for $ 50 ved hjelp av en gratis Craigslist-annonse. Det var en av flere slike funn som jeg har betalt inn.

Ha en rommage Salg

Våre rommage salg i fjor gjorde bare $ 156. Det var ikke mye, men vi måtte ellers trekke ting ned til Goodwill eller et sted å avhende det, og vi møtte mange naboer under salget.

Her er noen av de andre måtene å tjene penger som vi tidligere har dekket på The Penny Hoarder, og som du kan gjøre som et engangs prosjekt:

 • Selg gamle magasinannonser
 • Jakt etter tapte skatter
 • Sats på valg
 • Vri en bruktbil
 • Jakt på sølvmynter
 • Finn tapte kontoer
 • Selg en Craigslist-freebie
 • Vær en mock juror

Sette alt sammen

Av måtene min kone og jeg tjente penger i fjor, produserte et dusin over $ 1000, fire over $ 400 og ni mellom $ 30 og $ 400. Du trenger ikke så mye diversifisering, men det er fornuftig å utvikle minst to ekstra inntektskilder av forskjellige typer. På den måten, hvis man falter eller feiler helt, vil du fortsatt ha de andre til å stole på.

Din sving: Hvor mange forskjellige måter har du tjent penger i fjor? Skal du jobbe med å videre diversifisere inntektene dine?

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Steve Gillman er forfatteren av 101 rare måter å tjene penger og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Av de mer enn 100 måtene han personlig har tjent, er skriving hans favoritt (så langt).

Skrive Inn Din Kommentar