Banker

Parfinanser: Hva å gjøre hvis du ikke er enig

Parfinanser: Hva å gjøre hvis du ikke er enig


Hvis du er gift eller i et seriøst forhold, har du sikkert allerede hørt alle rådene om hvordan du administrerer økonomien din sammen: kommuniser, lag mål sammen, ikke skjul informasjon fra hverandre. Dette rådet lyder lett å gjøre - og det er sikkert enkelt å gi! Men folk er ikke perfekte og heller ikke relasjoner. Så hva gjør du hvis du ikke kan se øye med øye med partneren din på økonomien din?

Nederlag Defeatism

Det kan være et skummelt øyeblikk når du og partneren din først innser at du ikke ser øye på økonomien din. Du kan se ham eller henne i et helt annet lys. Hvordan kunne din tilsynelatende logiske forlovede virkelig tro at hun skulle gå og handle hver måned? Hvordan kan din normalt sparsomme mann synes det er greit å kjøpe lunsj hver dag? Ser du hva jeg mener?

Forsøk først å suspendere dommen. Vi har alle noe i livet som vi liker å gjøre som ikke er logisk. Jeg nekter for eksempel å kjøpe lunsj hver dag. Men hvis en lang dag krever en ettermiddagsmokka fra den lokale kaffebaren ... vil jeg sannsynligvis ikke si nei. Så heller enn å tro at denne uenigheten er et forvarslende tegn på forholdet ditt, husk at vi alle har små splurges som ikke alltid gir mening. Det gjør oss ikke dårlige mennesker - det gjør oss bare mennesker.

Når du slipper å dømme, bør den defeatistiske holdningen også vike bort. Du og partneren din er sannsynligvis ikke alltid enig i hvilken mat du skal kjøpe, hvilken musikk du skal lytte til, og hva slags hus du skal bo i. Sannsynligvis må en slags kompromiss komme inn i spill på alle dine beslutninger. Så også, kompromiss må skje i de økonomiske forhandlinger.

Glem "Hva" og spør hverandre "Hvorfor"

Nå er dommen og nederlagene ute av veien, du og din partner kan sette seg ned og ha noen ærlige samtaler. Ja, jeg mente å skrive "snakker" i flertall. Like hyggelig som det ville være å komme til en avtale på en gang, vil det sannsynligvis ikke skje. Det kan ta flere måneder å virkelig forstå hvor den andre kommer fra. Det faktum at du lytter er det som er viktig.

Det viktigste ved å lytte til hverandre er ikke bare å spørre hva partneren din tenker, men spør også hvorfor. Hvis mannen din vil sette alle regningene dine på et kredittkort hver måned, kan det være at han mener det er verdt å betale balansen hver måned og få belønninger. Det betyr ikke at du må være enig med denne ideen, det betyr bare at du ikke bør anta at han mener det er greit å få opp gjeld. Igjen, vil du sannsynligvis ikke nå et kompromiss under første snakk. Så bare åpne samtalen og søk svar fra hverandre for å komme nærmere en forståelse.

Trinn utenfor dine egne sko

Når du har vært i et langt forhold, kan det være veldig enkelt å glemme at du og din partner kommer fra forskjellige bakgrunner. Du to har bygget et liv sammen så lenge at bakgrunnen din kan føles som et fjernt minne. Men gutten kommer det som kommer opp i uenighet!

For eksempel kan du nesten svak når du hører om kjærestenes studielåns gjeld for første gang. Men hvis hennes familie ikke hadde råd til å betale for høyskole, så kan det være mer fornuftig hvorfor denne gjelden var nødvendig. Din partner kan også lure på hvorfor du har den økonomiske filosofien du gjør. Når du og partneren din har penger og snakker om det viktige hvorfor, husk å sette deg selv i skoene til partneren din slik at du kan møte hans eller hennes viktigste behov i kompromisset.

Tilgi tidligere feil og hindre fremtidige

Sann vanskeligheter kan komme når det allerede er gjort økonomiske feil. Kanskje din partner gled på budsjettet du begge satt. Kanskje du holdt noen økonomiske hemmeligheter fra partneren din, og de begynte å snøball. Uansett hva som måtte være, må forholdet være et sted for åpenhet, ærlighet og tillit. Det betyr også i økonomi. Hvis en feil har skjedd, og partneren din er forpliktet til å sikre at den ikke skjer igjen, så fortsett sammen.

Akkurat som ditt forhold, la din økonomiske filosofi utvikle seg

Et forhold må utvikle seg etter hvert som hver enkelt vokser. Så det bør ikke komme som en overraskelse at din par økonomiske plan bør utvikle seg også. Du to bør sjekke inn på planen, fremdriften og målene dine regelmessig for å være sikker på at du fortsatt er på samme side. Dette hjelper ikke bare med å nå dine mål, men det er en fin måte å sjekke inn på hverandres finansielle filosofi.

For eksempel kan mange års samarbeid om økonomi bringe et par sammen som pleide å være totalt motsatte i finansspekteret. Det er skjønnheten å ha flere samtaler og akseptere at du ikke nødvendigvis forstår hverandre første gang! Du må nesten oppleve opp og ned sammen for å se partnerenes synspunkt tydeligere.

Planlegging av økonomi på egen hånd er vanskelig nok. Når du legger til en annen person i blandingen, vel, la oss bare si at det ikke alltid er jevnt å seile. Innse at det er greit at planlegging av økonomien sammen kan bli frustrerende, forvirrende, og kanskje til og med litt forstyrrende.Men med åpen kommunikasjon og kompromiss er det en god sjanse for at du kan vokse sammen og se øye til øye.

Fotokreditt: Anant N S (www.thelensor.tumblr.com) via photopin cc

Skrive Inn Din Kommentar