Banker

Budsjettering for din personlighet (Hvis tidligere budsjetter har mistet deg)

Budsjettering for din personlighet (Hvis tidligere budsjetter har mistet deg)

Hvis det er en ting som plager meg i den personlige finansverdenen, er det når alle er gruppert i en liten boks.

Det virker ikke.

Mens det samme settet av prinsipper vil gjelde ensartet når det gjelder å skape reell, varig formue, er det hundre forskjellige baner som vil lede deg til det samme sluttresultatet.

Kanskje du har følt denne måten om budsjettering.

Hvis du prøver å budsjettere og stadig mislykkes, er det en god sjanse for at du følger råd som ikke passer til din personlighet eller naturlige tendenser.

Det er på tide å finne budsjettet som passer best for deg. Her er tre populære måter å budsjett pluss forskjellige metoder du kan bruke til å bære dem ut. (Som kan gjøre forskjellen for deg!)

Nullbasert budsjett (nyttig for et bredt spekter av mennesker)

Et nullbasert budsjett er det mest populære og kan være et godt utgangspunkt hvis du er ny på budsjettering. Med et nullbasert budsjett spenderer du alle pengene dine før det når til din bankkonto. Hver eneste dollar er regnskapsført.

For å bruke dette budsjettet, må du først oppnå din månedlige inntekt. Ta deretter en titt på alle dine faste månedlige faste utgifter og liste dem ut. Etter det begynner du å oppgi alle de variable utgiftene du har. Til slutt, gjør budsjettering kontoer for besparelsesmål. (Og ikke glem å regne med årlige utgifter som eiendomsskatt og forsikring.)

Hvis du tok hjem $ 2500 per måned, er det et eksempel på hva et nullbasert budsjett vil se ut:

Startsaldo: $ 2500

 • Leie: $ 700
 • Mat: $ 500
 • Gjeldsbetaling: $ 355
 • Helseforsikring: $ 60
 • Bilforsikring: $ 30
 • Transport: $ 100
 • Verktøy (elektrisk / vann / gass): $ 300
 • Internett: $ 21
 • Netflix: $ 9
 • Underholdning: $ 100
 • Klær: $ 50
 • Emergency Fund: $ 250
 • Bilreparasjonsfond: $ 25

Gjenværende penger: $ 0

Når du bruker denne typen budsjett, er du veldig forsettlig med pengene dine. Du lager en plan og holder deg til den.

Pros: Hvis du jobber med en vanlig lønn hver måned, kan du i hovedsak skape et nullbasert budsjett og bruke det om og om igjen. (Så lenge du planlegger månedlig for store engangsutgifter som krever engangsbeløp.) Det vil selvfølgelig være noe du har glemt å inkludere og uventede utgifter vil dukker opp. Det er et faktum i livet. Du trenger bare å finjustere budsjettet ditt i disse tider.

Ulemper: Hvis du jobber med uregelmessig inntekt, kan nullbasert budsjettering være litt vanskeligere. For å få det til å fungere som en gjennomsnittlig inntektsverdi i løpet av de siste månedene, gå av med det eller budsjettet basert på laveste forventede inntekt.

Den andre ulempen er at nullbasert budsjettering kan føles restriktiv for noen - spesielt siden det er lett å glemme å budsjettere for livets små behandler som en morgenkaffe eller et nytt par sko. Hvis du ikke klarer å ta ærlig hensyn til utgiftene dine, kommer et nullbasert budsjett ikke til å fungere.

Ulike måter å utføre et nullbasert budsjett

Hvis du vil opprette ditt eget nullbaserte budsjett, er det noen forskjellige måter du kan gjøre om det:

YNAB Budsjetteringsprogramvare - YNAB (du trenger et budsjett) er budsjetteringsprogramvare som er bygget rundt nullbasert budsjett. Med YNAB vil du opprette et budsjett basert på inntektene dine og ha et mål om å få en måned framover. YNAB vil spore utgiftene dine for deg og fortelle deg hvordan utgiftene dine er i tråd med budsjettet du opprettet.

YNAB er et utmerket program for alle som liker å se på budsjettet ofte og ønsker å spore sporet for dem.

Cash Envelope System - Cash-konvoluttsystemet, populært av Dave Ramsey, er en metode hvor du tegner kontanter for budsjetteringskategorier i begynnelsen av hver måned og deler dem opp med ulike konvolutter. Hver konvolutt representerer en annen utgiftskategori (mat, underholdning eller klær, budsjettering til julegaver, osv.) Og når pengene er borte, er det borte.

Dette er en god metode for folk som føler seg brenne når de bruker penger.

Regneark eller penn og papir - Du kan bruke et budsjettregneark som denne eller vanlig ole-penn og papir for å lage et nullbasert budsjett og spore utgiftene dine gjennom hele måneden. Det er også budsjettregneark som du kan kjøpe som er ganske avanserte.

Dette er en god metode for hendene på typen som liker å spore alt manuelt.

Betal deg selv første budsjett (nyttig for Savers)

Da jeg først begynte å prøve å forbedre min personlige økonomi, brukte jeg et nullbasert budsjett. Jeg kjørte et ganske stramt skip og på den tiden jobbet den nullbaserte metoden.

I løpet av de siste par årene har kostnadene mine endret seg og inntektene mine har vært over alt. Nå er et nullbasert budsjett bare stresset meg ut. I stedet fokuserer jeg på å betale meg først og ikke svette de små greiene.

Denne metoden fungerer bra hvis du allerede er hyper klar over utgiftene dine og ikke har noe problem å leve under dine midler.

Slik fungerer denne metoden:

Automatiser spare og pensjon - Det første trinnet er å automatisere besparelser og pensjon. Hvis du jobber med å betale av gjeld, kan du automatisere det også.

For å begynne å ta en god titt på dine vanlige inntekter og utgifter, og gjør besparelser og pensjonsmål.Nå del de årlige sparemålene med 12 og sett opp en automatisk månedlig innskudd som går mot dine sparemål.

(Jeg bruker personlig Capital One 360 ​​til å opprette flere kontoer for ulike besparelsesmål. Jeg har da en viss sum innskudd i hvert mål. Min pensjonsavgift og høyskolebesparelser for barn blir automatisk investert samme dag hver måned.)

Betal regelmessige regninger og avgjøre hva du skal gjøre med mulige overskudd - Tross alt lagres målene, og regelmessige regninger blir betalt, kan du likevel ende opp med et overskudd av penger på slutten av måneden. I så fall bestemmer du hvordan du skal bruke den. Du kan sende det direkte til besparelser, eller du kan bruke det på en natt ute. Du har møtt dine mål så det er opp til deg.

Her er ting du må ha på plass for å virkelig gjøre dette arbeidet:

 • Sparing for engangsutgifter (som bilforsikringspremier, bilreparasjoner etc.)
 • Et beredskapsfond
 • Gode ​​utgifter vaner

Hvis du nettopp har begynt med budsjettering, kan du oppdage at du sparer utgifter med et nullbasert budsjett, og deretter bytter du til denne metoden, vil fungere bra.

50/20/30 budsjettet (nyttig for de som liker harde og raske regler + har spenderende tendenser)

Budsjettet 50/20/30 kan komme til nytte hvis du foretrekker å ha et sett med regler som skal følges når du bestemmer deg for hva du skal gjøre med pengene dine.

Jeg er personlig ikke en stor fan av denne typen budsjettering, men det betyr ikke at det ikke vil fungere for deg!

Med et 50/20/30 budsjett deler du opp inntektene dine i disse kategoriene:

 • 50% går mot boliger, transport, verktøy og dagligvarer
 • 20% går mot sparing, pensjon og gjeldsbetaling
 • 30% går mot livsstilsvalg, inkludert underholdning, internett, telefonregning, barnepass, etc. (stort sett alt som ikke går i de to første kategoriene!)

Dette er bare generelle retningslinjer. Hvis du kan øke besparelsene og pensjonen og senke en av de to andre kategoriene, er det aldri en dårlig beslutning.

Ignorer Blanket Advice og gjør budsjettet ditt for deg

Generelt er det ingen riktig eller feil måte å budsjett på. Jeg tror imidlertid at det er en riktig eller feil måte å budsjett for din spesifikke personlighet og livsstil. Hvis du har gjentatte ganger mislyktes med å sette og holde på et budsjett, kan det hende du har forsøkt å lage en metode som ikke samsvarer med personlighetsarbeidet for deg.

Hvilken metode bruker du til å budsjett?

Fotokreditter: 123RF

Skrive Inn Din Kommentar