Banker

10 dårlige penger vaner du trenger å bryte i dag

10 dårlige penger vaner du trenger å bryte i dag

Vaner er de vanlige tendenser vi har som er vanskelig å bryte. De er de tingene vi gjør igjen og igjen uten å tenke på. Våre vaner former våre liv - både for det gode og det dårlige.

Uansett hvilket område av livet du prøver å forbedre, må det være sterkt fokus på å ødelegge dårlige vaner og danne gode.

Hvis du for tiden har noen av de dårlige pengene vaner nedenfor, må du jobbe med å erstatte dem med positive vaner som vil flytte deg nærmere dine økonomiske mål.

# 1 - tilbringer mer enn du tjener

Å bruke mer enn du tjener er Kardinal synden i personlig økonomi. Denne ene vanen vil ha en trickle-down effekt, forårsaker store problemer på alle områder av din personlige økonomi.

For eksempel, hvis du bruker mer enn du tjener, må du stole på kreditt for å dekke resten. Kreditten kommer med interesse og feller deg til gjeld. Du fortsetter å bruke mer enn du tjener til å skape en større, mer ond syklus.

Hvis du for tiden bruker mer enn du tjener, må dette være den aller første tingen du adresserer. Ikke engang bekymre deg for noe annet før du lever innenfor dine midler.

(For noen vil dette bety nye utgiftsvaner, og for de på et stramt budsjett betyr det at det tjener flere penger.)

Du kan virkelig gjøre to ting her. Du kan kutte utgifter og budsjett bedre, eller du kan fokusere på å tjene flere penger for å lukke gapet.

# 2 Stol på kreditt for å betale regningene

Kreditt er dyrt, og hvis det ikke brukes riktig, er det en felle! Hvis du bruker kreditt for å dekke grunnleggende ting som mat eller leie eller bruker den til tankeløse kjøp (som ferie eller nytt klær), må du rette opp situasjonen.

Mens det er sant at du kanskje trenger å stole på gjeld - si for et boliglån, utdanningskostnader eller en investeringseiendom - det skal gjøres med ekstrem forsiktighet og planlegging. Ikke bruk kredittkort eller annen form for gjeld for å dekke regningene dine.

Relatert: Hvordan betale på $ 10 000 i gjeld på ett år

# 3 - Ta ut Payday Loans - NOENSINNE

Å snakke om gjeld, lønningslån er en av de verste formene av det. Her er en historie som illustrerer:

Jeg hadde en venn som en gang bestemte seg for å ta ut en lønningslån for å betale for ferie. Da hun kom tilbake fra ferie den følgende uken, skulle hun betale lånet tilbake. Ikke å ha nok penger, hun dro til en annen lønningslån utlåner og tok ut et lån for å betale tilbake den første långiveren. Hun gjentok denne syklusen (Lån fra Peter for å betale Paul) for måneder før hennes far endelig bailed henne ut. (Og ja, hun er en voksen kvinne.)

** Som en side notat, inkluderer dette også tilbakebetaling av tilbakebetaling av lån.

Hvis du for øyeblikket tar ut lønningslån, må du bryte denne vanen nå. Interessen er ikke verdt det. Det er så mange andre måter for deg å komme opp med penger når du trenger det.

# 4 - Ikke forberedt på en nødsituasjon

Hvis det er en ting du kan stole på, er det på et eller annet tidspunkt noe vil gå galt. En ulykke vil skje, en jobb vil gå tapt eller et apparat vil bryte. Å være forberedt på en nødsituasjon er svært viktig når det gjelder økonomien din.

Du vil ikke bli vaket, økonomisk likevel. Spar penger i nødstilfeller.

Related: Emergency Funds: Hvor mye trenger du virkelig?

# 5 - Betale regningene dine sent

Betaling av regninger sent - det er en dårlig vane å ha, men det skjer selv de beste av oss. Når du betaler dine regninger sent, tar kredittpoengene dine et treff, og du kan koste deg mer penger på sena gebyrer og renteavgifter.

Gjør det til en vane å alltid betale regningene i tide. Hvis du er den typen person som bare forkaster seg med oppgaver som dette, bør du registrere deg for automatisk betaling.

Det betyr også at du sannsynligvis trenger å bli økonomisk organisert. Sjekk ut denne veiledningen om hvordan du organiserer din økonomi, slik at du ikke går glipp av en annen regning igjen!

# 6 - Mislykkes Yo Save For The Future

Ord som #YOLO og #FOMO kan få deg til å føle at du må bruke alle pengene dine og bruke den nå. Hvorfor lagre for fremtiden i stedet for å leve for nå, ikke sant? Feil.

Når det kommer til penger må det være balanse. Å rope YOLO på toppen av lungene dine, vil ikke få deg til å ha et flott liv i pensjonisttilværelsen eller hjelpe deg med å bygge rikdom. Nyt livet nå, men sørg også for å redde for fremtiden og arbeid hardt med dine mål.

Sjekk ut disse høye oppsparingsalternativene for å komme i gang:

# 7 - tar ikke kontroll over karrieren din

Hvis du finner deg selv å jobbe med en sjelsøgende jobb som du hater, eller ikke er i stand til å finne en jobb i det hele tatt, må du ta ansvar og ta ansvar for din karriere.

Mens det kan virke skummelt å gå ned en ny bane, start en sidevirksomhet og sett deg der ute, det er alt i hendene dine. Du kan ta ansvar for din karriere - ingen andre skal gjøre det for deg.

Å ta kontroll over din karriere og forhandle lønn er en av de beste måtene å øke inntektene dine på. Hvis du ikke klarer å gjøre dette, kan du koste deg over $ 100 000 i løpet av livet ditt!

# 8 - Å skylle andre for dine omstendigheter

"Livet er ikke rettferdig." Det er et uttrykk vi alle har hørt før og en vi har sannsynligvis sagt til oss selv. Og det er helt 100% sant. Vi har alle blitt født i ulike omstendigheter, noen av oss har mange flere muligheter enn andre.

Mens "livet ikke er rettferdig" er sant, skyller andre mennesker ikke på å hjelpe deg - i det hele tatt! Godta hvor du er og spille kortene du har fått. Bare sammenlign deg med deg selv.

Relatert: Hvordan lage din egen økonomiske plan

# 9 - Skaffe penger og aldri ha det gøy

På motsatt side av å gå inn i gjeld og bruke for mye, er å være redd for å tilbringe noe! Hvis du har skaffet penger til ulemper, er det på tide å bryte den vanen. Lys opp deg selv litt og nyt pengene du har jobbet hardt for.

# 10 - Å gjøre unnskyldninger

"Hvis du ikke liker hvordan ting er, endre det! Du er ikke et tre. "- Jim Rohn

Ikke la unnskyldninger holde deg tilbake. Du har valget til å jobbe hardt og bygge livet (og økonomien) du vil ha eller å gjøre unnskyldninger. Velg smart.

Relatert: 5 Personlige vaner som gjør deg rik

Ta med det tilbake til det grunnleggende

Når det gjelder å bryte dårlige penger vaner, kan det noen ganger være lettere å erstatte de dårlige vaner med nye, gode. Bare ta det ned til det grunnleggende - leve innenfor dine midler, unngå forbruksgjeld og spar for fremtiden. Hvis du kan oppnå disse tre tingene, vil du være i et godt sted.

Er det noen andre dårlige vaner du vil legge til i denne listen?

Fotokreditt: belchonock

Skrive Inn Din Kommentar