Liv

Er boligeiendom ut av stil? Svaret vil overraske deg

Er boligeiendom ut av stil? Svaret vil overraske deg

Noen ganger virker det som om alle vennene dine er bedre på denne voksende ting enn du noen gang håper å være.

Bare bla gjennom nyhetsfeed. Det virker som hver annen dag noen du kjenner fra college, annonserer en ny baby, ektefelle eller hus på Facebook, og du er fortsatt i din leide studioleilighet som slynger igjen på Tinder for evigheten.

Vel, denne nye rapporten fra Bloomberg News kan kanskje ikke hjelpe deg med å snakke en ektemann eller en kone, men det antyder at du ikke er så langt bak kurven som Facebook vil ha deg til å tro - i det minste av ett referanse.

Rapporten viser at i flere av landets største byer velger flere mennesker å leie enn å kjøpe sine hjem. Faktisk utleier leietakere nå boligeiere i 52 av Amerikas 100 mest befolkede byer.

Nedgangen i boligeiendom er spesielt tydelig i Baton Rouge, Louisiana og Detroit, hvor leietakere ble flertallet i 2015. I Detroit markerte året det laveste boligeiendomsprosentet i mer enn fem tiår, med bare 49% av husstandene som eier boliger.

Den amerikanske boligkrisen spilte sannsynligvis en stor rolle i nedgangen i eierskapet. Noen byer har lenge vært hjemme for det meste leietakere, men i Detroit og 20 andre byer, inkludert New Orleans, Denver og Atlanta, har leietakere bare blitt flertall siden 2009.

Leie: Et valg eller en nødvendighet?

Det er ikke noe galt med leie etter eget valg. Dessverre er det ikke derfor de fleste familier velger å leie over et boliglån.

Mangel på rimelige boliger - både i leie- og kjøpsmarkedet - gjør det vanskelig for lavinntekts- og middelklassfamilier å kjøpe boliger, Nela Richardson, sjeføkonom for eiendomsmegling og database Redfin, fortalte Bloomberg.

Å legge til bommen i leietakere er det økende antall eldre som selger sine boliger og nedsettelser, sammen med tusenårene som endelig har råd til å flytte ut av mor og pappas hus, men er ikke helt klar for et boliglån.

Her er hvilke byer som kan gjøre for sine leietakere

Dette betyr at rentenivåer endrer seg raskt i byer som har lenge verdsatt huseiere, som ofte blir lengre i ett område og mer sivilt engasjert enn leietakere.

Men advokatgruppe Detroit Future City mener det er på tide for Motor City og andre å omfavne leietakere som det gjorde huseiere i fortiden.

Blant sine forslag:

  • Renover statlig eide eiendommer for å forbedre kvaliteten på billig bolig.
  • Straffe fraværende utleiere som ikke beholder sine eiendommer godt vedlikeholdt.
  • Opprett nye økonomiske alternativer som lette overgangen fra leie til villaeierskap.

Senter for budsjettpolitikk og prioriteringer går enda lenger, og taler for skattekreditter for lavinntektsarbeidere, eldre og funksjonshemmede for å gjøre det lettere å finne kvalitetsboliger, enten de ønsker å leie eller eie.

Disse programmene er sannsynligvis et skritt i riktig retning, som estimater sier at antall leietakere vil fortsette å øke i minst et tiår.

Er du klar til å bøye trenden?

Ja, leie er hele raseri akkurat nå, men folk kjøper fortsatt hjem. Hvis du aldri har kjøpt, men har spart for din sjanse, er du ikke alene. Om lag 35% av homebuyers i fjor forlot leieene sine for første gang.

Bare fordi du er nybegynner betyr ikke at du må gå inn i dette blindt. Her er noen tips for første gangs boligkjøpere for å sikre at du får best mulig avtale på starthuset ditt.

Din sving: Leier du fremdeles? Eller eier du ditt hjem?

Desiree Stennett er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun velger å leie i stedet for å eie fordi hun setter pris på at når noe går, er det andres problem.

Skrive Inn Din Kommentar