Penger

8 ferie gaver som vil hjelpe dine venner og familie administrere pengene sine

8 ferie gaver som vil hjelpe dine venner og familie administrere pengene sine

Du kjenner sikkert en venn eller slektning som ønsker å bli en Penny Hoarder, men har noe som står i veien - En lavbetalt jobb, et uorganisert budsjett eller en drøm om småbedrifter som ennå ikke er blitt en realitet.

Denne høytiden, gi den personen en av disse Åtte gaver til å hjelpe dem med sin økonomi.

Disse gaver kan hjelpe dem med å bygge et bedre budsjett, nå sine karrieremål og begynne å skaffe dem pennies!

1. Dine penger eller ditt liv

Vicki Robin og Joe Dominguez er "Dine penger eller livet ditt: 9 trinn for å forandre forholdet ditt med penger og oppnå økonomisk uavhengighet" er trolig Min favoritt økonomiske bok av all tid.

Det fikk meg til å tenke på hvor mye jeg tjente, hvor mye jeg brukte og hvordan jeg kunne få inntektene mine - samtidig som kostnadene ble holdt nede.

Vi har tatt med Amazon-lenken for å få deg til å peke i riktig retning. Hvis du skal Spar penger ved å kjøpe en brukt kopi - Totalt Penny Hoarder Move - kjøp den nyeste utgaven.

Robin og Dominguez oppdaterer regelmessig boken, slik at den alltid har nøyaktig og nyttig informasjon for fremtidige Penny Hoarders!

2. Du trenger et budsjett

Hvis din kjære ønsker å komme på penny hoarding bandwagon, men trenger ekstra organisatorisk hjelp til å spore disse pennies, gi dem du trenger et budsjett.

YNAB opererer på fire økonomiske regler.

Den første er "Gi hver dollar en jobb" - bruke det på kortsiktige utgifter, lagre det for kommende utgifter eller sette det mot fremtiden.

Det er et flott verktøy for folk som ønsker å styre pengene sine, men føler at deres pennier glir bort før de har mulighet til å bruke dem.

3. $ 100 oppstart

Inspirasjon din elskede til å tjene mer penger med Chris Guillebeaus "The $ 100 Oppstart: Reinvent måten du gjør en levende, gjør det du elsker, og opprett en ny fremtid."

Denne boken gir folk verktøyene til skape små bedrifter eller sideløsninger basert på deres ferdigheter og interesser. Guillebeau understreker også at du ikke trenger mye penger eller ekstra ressurser for å starte en ny bedrift.

Noen ganger trenger du bare $ 100.

4. Quicken

Finansiell programvare Quicken har eksistert i flere tiår.

Det er fortsatt et ekstremt populært valg for folk som vil administrere pengene sine, spore deres utgifter og planlegge for fremtiden.

Dagens Quicken inneholder en mobilapp, regningsbetalingsfunksjoner og andre verktøy for å holde din elskede økonomi organisert.

5. FreshBooks

Hvis du tror at din gave mottaker vil ta Chris Guillebeaus råd og starte en liten bedrift eller sidestønning neste år, gi dem gave til FreshBooks, et program for småbedrifter regnskapsprogrammer.

FreshBooks hjelper Lag og spore fakturaer, administrer og sper ut kostnader, og til og med spore tiden du setter mot et prosjekt.

Det er som å ha din egen virtuelle regnskapsfører.

6. Finansiell planlegger

Siden vi har tatt opp regnskapsførere, bør du vurdere å gi din kjære en økt med en CPA eller økonomisk planlegger.

Mange mennesker setter seg ikke pris på hjelp av en god økonomisk planlegger før de får sjansen til å sitte ned og diskutere alt fra neste års skatt til sine barns høyskoleutdanning.

Hvis du har en venn eller slektning som sier ting som "Jeg skulle ønske jeg visste mer om å investere" eller "Jeg skulle ønske jeg visste hvor mye jeg skulle spare for pensjonering," kan en finansiell planlegger være den beste gave du kan gi.

7. Profesjonell utvikling

Gi gaven som fortsetter å tjene ved å betale for en kjæres faglige utvikling.

Snakk med dem om hva ferdigheter de vil lære å bli bedre på jobben eller i småbedrifter - deretter tilby å betale for et kurs som lærer disse ferdighetene.

Disse kursene er også gode steder for folk å koble seg til bransjens jevnaldrende. Faglig utviklingskurs er gode muligheter for både læring og nettverk.

8. Gavekort

Hvis en kjære prøver å få sin økonomi i orden, betyr det sannsynligvis at de ikke foretar mange skjønnsmessige eller personlige kjøp akkurat nå.

Gi dem et gavekort til en favorittbutikk, så de kan behandle seg uten å påvirke budsjettet de er nøye utforming.

Hvis de bestemmer seg for å selge gavekortet på nettet og sette pengene inn i besparelser, er de godt på vei til sanne Penny Hoarder-status!

Din tur: Hvis du ønsker å forbedre din økonomi neste år, hvilken gave vil du mest sette pris på? Vil du ha noen av elementene på denne listen?

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Nicole Dieker er frilansskribent med fokus på personlig økonomi og personlige historier. Hennes arbeid har dukket opp i The Billfold, The Toast, The Write Life, og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar