Penger

Slutt på et hjem? Beskytt deg selv (og pengene dine) fra dette skummelt fusk

Slutt på et hjem? Beskytt deg selv (og pengene dine) fra dette skummelt fusk

Du har brukt år på å spare.

Du så på flere hjem enn du kan telle.

Du fant endelig det perfekte stedet i drømmeområdet ditt, og har sikkert allerede begynt å dekorere det i tankene dine mens du venter på å lukke.

Men før du blir for opphisset, hør opp: Consumer Financial Protection Bureau advarer om en ny svindel som kan koste deg tusenvis av dollar og trekke ditt nye hjem ut fra deg.

Slik fungerer det

I følge CFPB er svindelen overraskende enkel. Ofrene pleier å være folk som er bare dager unna å stenge på et nytt hjem.

Selv om du sannsynligvis allerede har utarbeidet detaljene i sluttprosessen med din eiendomsmegler og avsluttende agent, lurer svindleren om å være noen involvert i avsluttingsprosessen, som forliksagent, tittelfirma eller advokat, og sender deg et e-postordtak prosessen har endret seg.

Svindlere sender deg e-posten i et forsøk på å få deg til å sende din forskuddsbetaling og avsluttende kostnader til dem. Og selvfølgelig, når du gjør det, er pengene dine borte.

"E-posten feiler på det sterkeste at det har vært en endring i sluttprosessen, for eksempel at en kontroll ikke lenger er akseptabel, eller at ledningsinstruksjonene har endret seg," sa CFPB. "Den instruerer homebuyer å wire eller på annen måte elektronisk overføre de avsluttende midlene til en konto som svindlere kontrollerer."

Hvordan beskytte deg selv

CFPB gir flere tips om hvordan du holder deg trygg mot svindlere når du kjøper et hjem.

  1. Snakk direkte til din eiendomsmegler eller bosetningsagent for å forstå sluttprosessen. Pass på at du forstår detaljene fullt ut. Hvis du får en epost om prosessen som endres, ring agenten din for å sikre at den er legitim.
  1. Hvis du får en mistenkelig e-post, må du ikke ringe til noen telefonnumre eller klikke på noen koblinger i den aktuelle e-postadressen. I stedet kan du ringe telefonnummeret du allerede bruker for å kontakte agenten din. Spør din agent for å bekrefte eventuelle endringer.
  1. Send aldri noen økonomisk informasjon, og åpne ikke vedlegg.
  1. Hvis du tror e-posten er legitim, ta det ekstra trinnet for å nå ut til banken din. Bankmedarbeidere kan se på røde flagg som kan være tegn på svindel, inkludert små forskjeller i kontoinnehaverens navn eller et kontonummer som andre forbrukere har inngitt klager mot.
  1. Til slutt, når du har betalt penger, må du sørge for at mottakeren mottok den. Hvis personen ikke har mottatt pengene, ta kontakt med banken din umiddelbart. Du har bare et lite vindu for å reversere en overføring.

Er du allerede offer for denne svindelen? Her er hva du gjør neste

Hvis du leser dette litt for sent og vet at pengene dine er med en svindler, er det noen få skritt du kan ta.

Start med å nå ut til banken din eller firmaet du pleide å foreta overføringen. Hvis du er heldig, kan du fortsatt reversere overføringen. Det er din beste sjanse til å få dine fortjente penger tilbake raskt.

Derfra, sørg for å rapportere svindel til Federal Trade Commission og lag en klage til FBIs Kriminalitetssenter for internettkriminalitet.

Begge byråene vil undersøke forbrytelsen og prøve å få pengene tilbake. Din informasjon kan også bidra til å beskytte andre mennesker i fremtiden.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar