Investere

Er det nå på tide å kjøpe Apple-lager etter lave forventninger?

Er det nå på tide å kjøpe Apple-lager etter lave forventninger?

Apple (NASDAQ: AAPL) falt med over 8,3 prosent i forrige uke etter kunngjøringen tirsdag 12. september av de to nye iPhone-tilbudene, inkludert den etterlengtede nye "low cost" -modellen. Salget kunne gi en mulighet til å kjøpe hvis du tror prisfallet er overdrevet.

Dette kan imidlertid også bety at den negative følelsen som har plaget selskapets aksjer for mye av sin siste historie, er tilbake. En ting er sikkert: Wall Street er tydelig bekymret, indikert av salg og redusert til inntjeningsprognoser.

Bjørnene på Apples lager mener at feilstoppet i det nye iPhone-tilbudet er symbolisk for strategiske problemer hos Apple. De langsiktige inntjeningsforventningene har allerede falt de siste 18 månedene, og så langt synes den nye iPhone-lanseringen å ha senket disse prognosene enda lenger.

Alt dette sa, Apple forventes å generere betydelig fri kontantstrøm og handler på rimelige multipler, forutsatt at prognosene holder. Aksjen lukket fredag ​​på $ 464,90 som er 10,9x FY14 konsensus inntjening og 7,1x TTM EV / EBITDA.

Skjedde Apples nye iPhone strategi kort?

Apple har etablert et mønster for å annonsere en ny iPhone hvert annet år og innimellom introduserer en oppdatert "s" -modell. I fjor innførte selskapet iPhone 5, så i forrige uke fulgte det opp med iPhone 5s. Men det gjorde også noe det ikke hadde gjort før: Apple presenterte også en modell som ble kalt iPhone 5c i stedet for å bare slippe prisen på iPhone 5 og ringte at det var mid / low priced.

Dette er ikke en teknologiblog, men her er et raskt sammendrag av iPhone 5s og 5c. IPhone 5s, Apples nye flaggskip, har en oppdatert prosessor, A7-brikken, er den første 64-biters smarttelefonen, og kommer i unik sølv, gull og mellomromgrå, slik at andre vet at du har den nyeste versjonen.

Det har også noe som kalles M7-brikken for forbedret bevegelsesdeteksjon, og tilbyr et oppgradert kamera og fingeravtrykkssensor for sikkerhet. Prisen varierer fra $ 199 til $ 399 med kontrakt. IPhone 5c kommer i fem farger og mangler de oppgraderte funksjonene som er nevnt i 5-årene, men er priset fra $ 99 til $ 199 med en kontrakt.

En sjanse til å øke markedsandelen

Den nye strategien kan øke markedsandelen i mellomstore smarttelefonmarkedet. Historisk sett var prispoengene for Apples nye iPhone fortsatt høy, og selskapet ville tilby den forrige versjonen. I dette tilfellet ville det vært iPhone 5 til et lavere prispunkt.

I utgangspunktet tilbød den mer prisfølsomme forbrukere en år gammel teknologi til et prispunkt som ligner på nye mellomstore Android OS (NASDAQ: GOOG) -drevne enheter.Med iPhone 5c endret denne strategien. Apple selger nå en slank ned versjon av sin nyere teknologi, til nedsatt pris. Den nye strategien kan hjelpe Apple konkurrere tettere med billigere tilbud som bruker Android OS.

Prisen er en bekymring

Prispenget for iPhone 5c er imidlertid fortsatt for høyt i henhold til mange, og forårsaket et kutt til analytikernes salgsutsikt for andre halvdel av 2013 og hele 2014. Uten en kontrakt koster det $ 549 i USA, og, viktigere, $ 735 i Kina.

Kina ble i 2013 verdens største smarttelefonmarked, og det er viktig å vinne markedsandeler der det er mer moderat priset. IPhone 5c er priset for høyt for noen i dette markedet, hvor mobilleverandører ofte ikke subsidierer telefonkostnaden som i USA. Innledende rapporter viser moderat interesse for 5c fra forbrukere i Kina. Forventninger, drevet mer av media enn Apple-ledelsen, hadde vokst at Apple ville ha en sann lavprismodell, og dette nye tilbudet skulle spotte inn i det markedet.

Den nye iPhone-strategien er en som var nødvendig og trolig god på lang sikt for Apples salg og markedsandel. I Apples linje med stasjonære og bærbare datamaskiner har det lenge hatt to produktlinjer: en billigere linje og sine dyrebare flaggskipprodukter.

Dens lavprislinje var fortsatt på mellomstore prispunkt på stasjonære og bærbare datamaskiner, da Apple er forpliktet til å tilby kvalitetsprodukter for å støtte merkevarens image. Dette er ikke noe annet nå i smarttelefoner, og mens prisingen kan endres, gir introduksjonen til iPhone 5c Apple en inngang i mellomstasjonsmarkedet, slik at den bedre kan konkurrere med Android OS-enheter, slik at den opprettholder - hvis ikke utvide - dens markedsandel i de kommende årene.

Kommende katalysatorer kan være positive for Apples aksjer

Når inntjeningsestimatene blir kuttet, går aksjene ned. Stumble here av Apple forårsaket en reduksjon i inntjeningsprognoser, og følgelig fulgte aksjene. Når det er sagt, viser noen rapporter basert på sporing av positive versus negative sosiale medier, at markedet er oppvarming til iPhone 5c. Aksjene har priset i relativt lave forventninger, så en overraskelse når Apple kunngjør pre-order-tallene, kan drive aksjene høyere.

Apple vil også gjøre en melding om iPad og Apple TV før årsskiftet. Det virker som forventninger rundt disse hendelsene er også mer dempet enn tidligere. Det er plass for selskapet å positivt overraske uten å måtte slå den helt ut av parken med disse nye produktutgivelsene. Det er mulig at disse hendelsene også kan fungere som positive katalysatorer for bestanden.

Konklusjon: Potensial for positive katalysatorer og verdsettelse Støtte en avhandling

Apple snublet tydeligvis i forrige uke, men med forventninger rundt iPhone 5c-temperert, er det rom for en positiv overraskelse for salgstallene. I tillegg er selskapets kontantposisjon (146 milliarder dollar i kontanter og investeringer) sterk nok til å tilbakekjøpe rundt en tredjedel av sine utestående aksjer.

Som nevnt tidligere handler det til 10,9x FY14 EPS konsensusinntekt. Men etter justering for kontanter, handler den på bare 7,5x. Og Apple brenner ikke penger, men genererer mer av det. Den har en aktiv utbytte- og tilbakekjøpsplan for å returnere penger til aksjonærene.

Apple handler også på samme 10,9x FY14 fortjeneste flere som Microsoft (NASDAQ: MSFT), et firma som har hatt svak vekst det siste tiåret og står midt i en risikofylt omstilling / omstilling av virksomheten. Verdsettelsen i kombinasjon med evnen til å slå salgsforventninger til iPhone 5 og iPhone 5c har en mer positiv mottakelse fra Street for sin nye iPad og TV-produkt kan alle drive aksjene høyere.

Hva er tankene dine om å kjøpe Apple etter forrige ukes salg?

Redaktørens notat: Interessert i å investere? Du kan gjøre dine undersøkelser ved å sjekke ut flere investeringsblogger og nettsteder.

Skrive Inn Din Kommentar