Penger

Hvordan foregiver å være din favoritt fiktive karakter kan sette penger i banken

Hvordan foregiver å være din favoritt fiktive karakter kan sette penger i banken

Hvis du alltid har drømt om å skrive profesjonelt online - eller allerede tjener penger som freelance blogger - så kommer du til å elske dette. Du kan tjene en fin del av forandring hver måned ved å skrive som en av dine favorittfiktive tegn.

Det kalles karakter blogging. Selv om det er teknisk en form for ghostwriting - eller ghostblogging, hvis du foretrekker det - er det veldig likt å skrive fanfiks. Og hvor mange av oss har en kjærlig utformet hyllest til vår favorittkarakter skjult under våre senger?

Hvis du noen gang har dabbled i fan fiction, vil du fortsette å lese - Du kan tjene $ 600 til $ 4800 i året som en karakterblogger!

Komme i gang som en Character Blogger

Profesjonell karakterblogger Luana Spinetti startet fan blogging "just for fun" i 2001, men begynte å vinne rundt 2005. Hun offisielt tjente penger på bloggene sine i 2007, og har siden blomstret til en ekspert på feltet.

Spinetti begynte sin karriere med tegn løftet rett fra favorittfandommene, som Toy Story og Transformers; Hun har imidlertid siden forgrenet seg, nå fokusert på originale tegn (også kjent som OCs) og universer. "Jeg utvikler nå to nye figurer i en mer bedriftsorientert nisje," uttalte Spinetti om virksomhetenes vekst.

Du trenger ikke spesielle ferdigheter [å komme i gang som en karakterblogger], Sa Spinetti i et e-postintervju. "Bare litt sunn kreativitet og viljen til å holde din karakterblogg levende" - la karakteren din interagere med leserne og markedsføre innleggene sine. Bare la kreativiteten flyte, men husk å holde den konsekvent gjennom bloggingprosessen og samspillet. "

"Når det gjelder praktiske råd, husk å legge til en ansvarsfraskrivelse som informerer leserne om bloggenes natur og at personen de skal snakke med, er et fiktivt tegn du rollespill, ikke en ekte person," foreslo hun. "Hvis karakteren din er en eksisterende figur fra en film eller tegneserie, må du sørge for at du lovlig kan bruke den til din karakterblogg og at skaperen ikke har noe imot at du tjener penger via kreativ reklame."

Opprette en sidelust med karakteren din

"Du kan ha det gøy og tjene penger på samme tid," sa Spinetti. "Det er en avslappende type blogging; ikke så stressende og krevende som vanlig nisje eller personlig blogging kan være. "(Liker denne ideen? Klikk for å tweet det!)

"Blant de karakterbloggene jeg kjører, er de mest vellykkede en sentient leketøy - basert på Buzz Lightyear-leketøy - og en robotpike fra min verden av Robocity. Disse to er på alle måter mine favoritter, og de tiltrekker seg minst $ 200 til $ 300 i året i reklame, sier Spinetti.

Ved hjelp av en blanding av annonser og sponsede innlegg, har Spinetti tjent penger på hennes karakterblogger med stor suksess. "Jeg elsker spesielt [sponsede innlegg] fordi annonsørens produkt eller ide kan gi nye universets ideer til min karakter eller [tegnets] univers," sa hun. "For eksempel, hvis annonsørens produkt er utemøbler, kan karakteren min nevne det i sammenheng med en omstrukturering av deres hjem for å legge til en balkong eller en hage."

"Jeg finner vanligvis arbeid gjennom sponsede blogging nettverk som SocialSpark og PayPerPost, men jeg har mottatt gode direkte tilbud over tid som ofte betaler enda bedre," fortsatte Spinetti. "Jeg ble en gang betalt $ 150 for et sponset innlegg på en karakterblogg! Og det var bare karakterens livskalender, ikke en nisjeblogg. "

"Hvis du har gode blograngeringer og et resultat, kan [inntektene dine] variere fra $ 50 til $ 400 per måned, sier Spinetti. "Hvis karakteren din har en nisje, kan du tjene enda mer."

Tegnblogging er imidlertid ikke begrenset til personlige blogger. Du kan også nærme bedriftens selskaper om blogging som deres maskot. Eller TV-serier vil noen ganger se etter ghostbloggers å skrive som deres tegn for kampanjer eller ytterligere innhold på skjermen.

Men i kjernen, uansett hvilken nisje du dykker inn, handler tegnblogging om å ha det gøy med fantasien din. "Stol på din indre barn som om livet ditt var avhengig av ham eller henne," konkluderte Spinetti.

Din sving: Hva tror du - kan du blogge som favorittkarakter?

Lauren Tharp er frilansskribent og eier av LittleZotz Writing. Gjennom hennes nettsted hjelper Lauren småbedrifter til å bringe sine merker til livs gjennom skriftlig innhold; og hun hjelper også medforfattere å komme i gang som frilansere via ukentlige blogginnlegg, bi-månedlige nyhetsbrev, gratis e-bøker og en-mot-en-veiledning.

Skrive Inn Din Kommentar