Penger

Denne podcasten viste akkurat hva $ 1,4 trillioner i studentlån føles som

Denne podcasten viste akkurat hva $ 1,4 trillioner i studentlån føles som

Da Anna Sale, verten av podcasten "Death, Sex & Money" spurte sine lyttere om å dele sine erfaringer med studielånets gjeld, var svaret enormt.

Det er vanlig at hun ber hørerne om å dele sine historier, men hun sa at hun aldri hadde sett folk reagere så lidenskapelig, så raskt og i så stort antall.

"Vi spurte folk spesifikt i livet ditt om hvordan studentlånsgjelden har påvirket beslutninger du har gjort, og jeg var bare overveldet av mengden historier og dybden av følelser som folk føler om deres studielån," sa Sale. "Mye skam og mye frustrasjon."

Hundre sendte e-post og talemeldinger, og tusenvis fylte ut en quiz for å se hvor de passer inn sammen med de andre 44 millioner personene som er ansvarlige for å betale tilbake $ 1,4 billioner.

"Vi tok bare lokket av noe," sa salg.

Historiene bidro til å skape todelingsprosjektet Vår studentlånshemmeligheter.

Historiene setter menneskelige ansikter til svimlende statistikk som ofte kan være vanskelig å sette inn i sammenheng. De viste hvordan det virkelig var for ekte mennesker som ikke ser noen ende på deres skuldelegg og for de som klarte å grille seg ut.

Selvmord, skilsmisse og studielån

Noen av historiene som inngår i todelt-serien var hjerteskjærende.

Det var kvinnen som brukte penger hun fikk fra en livsforsikring etter at hennes fars selvmord hadde betalt sin gjeld. Hun sa hun ofte late som hun fortsatt skylder penger for å unngå samtaler om hvordan hun betalte den av og for å bekjempe hennes skyld.

Det var kvinnen som skal skille den samme mannen for en gang. Hun gifte seg med sin ex-ektemann etter et privat lånefirma hun lånte fra garnerte lønnene sine og lot henne ikke kunne betale regningene sine.

Dessverre gjorde deres fellesinntekter hennes manns inntektsbaserte lånefradragsplan for dyrt for at de hadde råd til å legge til grunnene til deres andre splittelse.

Deretter var det kvinnen som gjør en anstendig levende som rekrutterer for Facebook, men kunne ikke møte hennes gjeld. Hun ignorert den de siste to årene, men endelig gjorde hun sin første utbetaling i tiden mellom intervjuet hennes og utgivelsen av podcasten.

"Det var interessant for meg at trendlinjene for hvordan folk følte seg om lånene deres, ikke nødvendigvis var korrelert med hvor mye de skylde," sa Sale. "Noen som skyldte hundre tusen dollar for høyere grad, hadde kommet til fred fordi det var det som gjorde dem i stand til å gjøre sitt yrke, og det var andre mennesker med $ 30.000 eller $ 40.000 i gjeld som virkelig følte seg overveldet og sittende fast .”

Salg la til at det også var generell følelse av overvelgelse, skam, skyld og isolasjon for de som ikke kunne holde tritt med betalinger eller så ingen ende på gjelden sin.

"Når du er utdannet og i alle tilfeller du kan finne godt arbeid, ser det ut til at du har oppnådd noe suksessnivå," sa Sale. "Men hvis du må sende ut $ 1000 eller mer i måneden i studielånets utbetalinger, føles det som om du i hemmelighet ikke gjør det.

"Jeg tror det er den nerven vi treffer."

Komme ut fra under et fjell av gjeld

Mens del 1 fokuserte på vanskeligheter, utheste den andre delen av serien innflytelsen til de som var villige til å gå i ekstreme lengder for å betale sin gjeld.

Det var forsvarsadvokat og småbedriftseier som satte nesten 50% av sin årlige skattepliktig inntekt mot å redusere hennes seksfigures lånegjeld.

Det var fysioterapeut som er i "massiv, massiv" gjeld. Han bor i en varevogn med kjæresten sin og deres tre hunder. Mens han betaler ned mer enn $ 200 000 sparer hun pengene sine, så hun trenger ikke å ta ut lån for å dekke kostnadene når hun går tilbake til å oppgradere skolen for å få sin mastergrad i sosialt arbeid.

Sammen med historiene om frykt og triumf over studielån skapte skaperne av "Død, Sex og penger" også et nettsted fullt av ressurser for de som er klare til å endelig komme ut fra under gjeldsbjeldet.

"Når alle disse historiene kommer inn, er det en del av meg som lurer på" Hvordan snakker vi om noe annet akkurat nå? "" Salg sa. "Hvis vi er i et øyeblikk akkurat nå hvor folk spørsmålet om utdanning er verdt investeringen, er det en grunnleggende endring i hvordan vi tenker og hva våre store ideer handler om hvordan du kommer fremover i Amerika."

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun tok Død, sex og penger quiz og føler seg bedre etter at hun lærte at hun fikk en utdannelse med den gjelden hun rakket opp. Tilsynelatende ville alle Beyonce ha fått er en kjole.

Skrive Inn Din Kommentar