Liv

5 vaner av dårlige freelance kunder - og når de skal slippe dem

5 vaner av dårlige freelance kunder - og når de skal slippe dem

Feast eller hungersnød.

Det er den evige kamp frilansere ansikt. Du kjører enten høyt og lever det gode livet eller sliter med å finne to pennies å gni sammen.

Hungersnøkkelen er med rette skremmende. Men trusselen det utgjør, bør ikke påvirke hvordan du driver virksomheten din.

En av de vanligste feilene frilansere gjør er å holde fast på dårlige kunder. De gjør det for frykt for å miste vital inntekt.

Å droppe dårlige kunder er en viktig del av å vokse en vellykket frilansvirksomhet. Jo, inntektene dine kan ta en hit, men du vil bli en lykkeligere, mer produktiv og mer lønnsom frilanser for det.

Jeg sier ikke at du skal slippe hver klient som gjør deg sur. Konstruktiv kritikk er nødvendig for veksten, men noen ganger er det ikke noe konstruktivt om en klient. Hvis noen av nedenstående virker forkjente, er det på tide å fjerne tornet i din side.

Klienten er rett og slett uhøflig

Selv gode kunder har dårlige dager. De kan si noe de ikke mener, være uhøflig på telefonen eller reagere følelsesmessig på en forretningsavgjørelse.

Det skjer med det beste av oss, og det er ikke nødvendigvis et dårlig klient rødt flagg.

Hvis klienten opptrer en gang, kritt det opp til dem som har en dårlig dag. Hvis de imidlertid er konsekvent uhøflig eller et problem, så er de en negativ innflytelse du må fjerne.

Jeg jobbet en gang med en klient som elsket å trene sin "Jeg er sjefen" muskler. Han ville fortelle forfatterne i en gruppeslag og insinuere at han kunne gjøre det bedre hvis han bare hadde tiden.

Hver gang jeg så et varsel komme gjennom med navnet hans på det, ville jeg avskrive å håndtere det. Uunngåelig, da jeg kom til prosjektene, ble de rushed og av lav kvalitet. Da jeg bestemte meg for å kutte ham, skjønte jeg at jeg ikke kunne bruke disse artiklene i porteføljen min fordi de var så dårlige.

Din lønnsomhet er knyttet til produktiviteten og produktiviteten til lykke. Hvis klienten alltid får deg til å føle deg dårlig, skal du jobbe - og tjene - mindre.

De betaler sent

La meg jage vår finansavdeling, "Er ikke et svar.

Hvis en betaling er forsinket, er det eneste akseptable svaret, "Jeg sørger for at du får det innen [DATE]”.

Det kan virke hardt. Men du sender ikke fakturaer og kontrakter, slik at klienten kan gi vage svar. Du gjør det fordi dette er en profesjonell avtale med harde betalingsfrister.

Klienten ville ikke akseptere et ønskelig respons på dine leverbare tidsfrister. Du bør ikke godta en for din kompensasjon.

Du gjør ikke dette ut av hjertets vennlighet. Du har regninger å betale. Du gir arbeidet, kunden betaler deg for det. Hvis ikke, så er du ikke en freelancer. Du er i beste fall en hobbyist.

Sent betalinger, som en uhøflig klient, bør være begrenset til en offs og ulykker. Hvis de er normen, blir du ikke verdsatt. Ta bedriften din til noen som vil verdsette deg.

Jeg har nylig droppet en klient som konsekvent betalte over en måned for sent. Vi hadde en tre måneders kontrakt, og jeg måtte kaste bort verdifulle timer på jakt etter hver enkelt betaling.

Det var på tide jeg kunne brukt å fullføre fakturerbart arbeid.

På slutten av tre måneders kontrakt nektet jeg å utvide, i stedet fokusere på å finne nye kunder. Jeg forhandlet ikke bare en høyere avgift, men lønnsomheten min hoppet fordi jeg ikke lenger spilte tid på å jage utbetalinger.

For ikke å nevne jeg er langt lykkeligere som ting går som de burde.

De er ikke den mest lønnsomme bruken av din tid

Da jeg startet freelancing, ønsket jeg hver time å være så lønnsom som mulig. For å oppnå dette, opprettet jeg et regneark som beskriver hvilke kunder som betaler mest per ord og per time.

Jeg opprettet dette dokumentet fordi, selv om jeg pris per prosjekt, trengte jeg å vite hvilke klienter som var mest lønnsomme.

For eksempel hadde jeg en klient som betalte $ 2000 pr prosjekt og en annen som betalte $ 500. Straight away klient En ser ut som vinneren, ikke sant? Ikke så fort - arbeidet tok meg to uker for å fullføre.

Kunde B tok rundt en dag. Min per time rate med lavere betalende klient var langt høyere. Hvis jeg kunne sikre mer arbeid fra dem, ville jeg ende opp med å tjene mer.

Tiden din som freelancer er begrenset. Hvis du vil øke din inntekt, må du fokusere på å tjene mer på kort tid.

Du hater arbeidet

I punkt ett markerte jeg koblingen mellom din lykke og produktivitet. Lykke er knyttet til både klienten og arbeidet du gjør for dem.

Hvis du ikke liker jobben, skal du ikke gjøre en god jobb. Det kommer til å påvirke kvaliteten på porteføljen din negativt og antall henvisninger du får.

Hvis du ikke er begeistret for arbeidet, slå det ned eller avslutt avtalen. Det virker motproduktivt, spesielt hvis du desperat bekjemper hungersnødssyklusen, men stol på meg. Å ta på jobb du hater, virker aldri ute.

De engasjerer seg i Scope Creep

Du burde alltid Bruk en kontrakt.

En kontrakt er ikke bare der for når ting går galt - det forhindrer klientene i å utnytte, uforvarende eller målrettet.

En god frilansekontrakt klart skisserer prosjektet. Den inneholder, uten ubetingede vilkår, hva som forventes av både deg og klienten.

Hvorfor er det viktig? Fordi det negerer muligheten for det fryktede omfanget kryp.

Klienter glemmer noen ganger at du ikke er en ansatt, og at du er der for å hjelpe deg med et bestemt prosjekt.

De glir, og sier ting som "Det er flott, men hvis vi bare kunne legge til X, ville det være perfekt"Som er starten på en glatt skråning. Etter at du har lagt til X, trenger de også Y og Z. Før du vet det, så småbobler i noe stort.

For sen betalingsklienten jeg nevnte tidligere, fullførte jeg et fullstendig utkast til en casestudie og sendte det inn. Da hørte jeg ingenting i fire uker.

Da de endelig kom tilbake, ønsket de noen endringer - det var ikke noe problem som vi hadde enige om to revisjoner i noen grad. Men to revisjoner senere ble jeg bedt om å hoppe på en samtale med en konsulent i virksomheten for å stryke ut detaljene og deretter ringe klienten som ble omtalt i casestudien.

Dette var alt jeg ville gjerne gjøre når de ble skissert og avtalt på forhånd. Men når klienten legger dem uten advarsel senere, begynner jeg å utføre ekstra arbeid med null ekstra kompensasjon.

Uten en kontrakt kan klienten argumentere for at det hele er en del av prosjektet. Men med en kontrakt som beskriver prosjektdetaljer, har du litt innflytelse. Du kan med rette hevde at det er utenfor det avtalte omfanget av arbeidet, og enten belaste mer eller nekte det ekstra arbeidet.

Klientene du vil jobbe med, er varierte. Du vil ha store kunder som er mareritt, små kunder som er en drøm, omvendt og alt i mellom.

Det du må gjøre er å spørre deg selv om problemet du står overfor virkelig er et forholdsavslutende bombeskall, en læreropplevelse for deg, eller noe som bare er resultatet av en dårlig dag for dem.

Pete Boyle er freelance copywriter som hjelper andre frilansere til å bryte seg inn i virksomheten og sette opp lønnsomme frilansskrivere. For å melde seg på nyhetsbrevet til forretningsbyggingen, få hendene på et gratis e-postkurs og frilansede kontraktsmaler, gå over til http://have-a-word.com.

Skrive Inn Din Kommentar