Investere

Hva er Alpha for å investere, og hvordan måler det risiko?

Hva er Alpha for å investere, og hvordan måler det risiko?

Tenker du på å investere? Eller kanskje du allerede dabbling i aksjer gjennom et online meglerfirma? Uansett hva som er tilfelle, gjør du et utrolig første skritt mot din økonomiske fremtid. Ved å investere pengene dine i stedet for å bruke det, er du et helt radikalt menneske. I stedet for å gi den typiske unnskyldningen for "Jeg har ikke nok penger til å investere", graver du deg inn i kontoen din, og du finner den. Flott jobb.

Mens du investerer er en god ting å gjøre, er det ingen garanti for at du vil tjene penger ved å investere pengene dine i markedet. Som du kanskje allerede vet, er det en inneboende risiko når du blir aksjonær i et bestemt selskap. Hvis du er som de fleste, vet du imidlertid at det er risiko, men du vet ikke nødvendigvis når en investering er mer risikofylt enn en annen.

Et mål for risiko

Når du begynner å analysere ulike selskaper og deres lagertilbud, er det ofte en overflod av informasjon. Så hvordan i verden finner du risikoen i en bestemt lager? Ett ord: "alfa."

Alpha er en av noen få forskjellige tiltak for å kvantifisere risikoen for en bestemt bestand. Ifølge Investopedia.com:

Alpha tar volatiliteten (prisrisiko) i et aksjefond og sammenligner sin risikojusterte ytelse til en referanseindeks. Fondets meravkastning i forhold til referanseindeksens avkastning er et fonds alfa.

Jeg vet, det er en masse jargong som kanskje ikke betyr mye for deg. Det er ikke alltid så viktig å kjenne opprinnelsen til nummeret, men det er viktig å vite hvordan man leser det når man tar stilling til risikoen for investeringsbeslutningen.

Dette er forskjellig fra en aksjes beta, som ser på sammenhengen mellom et aksjefond eller en aksjefond og en referanseindeks som S & P 500.

Forstå Alpha

I stedet for å forklare alle de tekniske termer til døden, la oss bare få føttene våte med et faktisk eksempel. Hvis du ser på et bestemt fond og dets alfa er 1,0, betyr dette at fondet har overkant av referanseindeksen med 1%. Med andre ord, basert på risikoen for fondet, har det faktisk overgått det som forventes av et typisk fond med samme risiko. På samme måte, hvis alfa er -1,0, betyr dette at fondet ditt har underprestert referanseindeksen, og ikke presterer så godt som du forventer.

Se opp for volatilitet

Bare fordi et fond kan ha en positiv alfa denne uken, betyr det ikke at den vil fortsette å overgå markedet. For eksempel, la oss si at analytikerne spår at fondet ditt skulle tjene 10% basert på den inneboende risikoen den har, men i neste rapporteringsøkt tjener fondet faktisk 15%! Dette er en flott ting, og alfabetet for fondet ditt vil dukke opp som 5,0, som som du allerede vet betyr at fondet har overkant av referansen med 5%.

I neste kvartal kan denne alpha sikkert hodet i motsatt retning. Neste kvartal kan referanseinntektene for fondet være 8%, men i virkeligheten tjener fondet bare 4%. Visst, det er flott at det fortsatt tjener penger, men basert på risikoen du tok på ved å investere i dette fondet, er avkastningen mye mindre enn forventet, og derfor kommer alfaen til å vises som -4.0.

Vet du hva den siste alfaverdien er for dine midler?

Skrive Inn Din Kommentar