Liv

Mind over Matter: 9 Overraskende måter å trene på er bra for hjernen din

Mind over Matter: 9 Overraskende måter å trene på er bra for hjernen din

I 2013 tok jeg en sabbatical fra jobb takket være forkrøllende angst jeg behandlet med dårlige beslutninger. Mange av dem.

Det var noen virkelig mørke dager. Jeg mistet venner, og jeg la familien ned. Min outsider personlighet krympet til en død slug. Eller noe.

Deretter Jeg fant strykejernet.

Jeg begynte å løfte vekter den sommeren, og siden da har livet mitt endret seg på måter jeg aldri kunne ha forestilt seg på den tiden. Jeg aksepterte et utfordrende jobbtilbud (her på The Penny Hoarder!), Giftet seg og kjøpte et hus.

Selv om støtte fra vennene mine og familie var en stor del av disse endringene, tilskriver jeg den fullstendige vendingen i min mental helse - og nåværende sinnstilstand - for å komme seg i form.

Med et $ 25 per måned grunnleggende gym medlemskap, har jeg klart å kutte ut mange $ 100 terapi besøk og unngå kostbare reseptbelagte legemidler i prosessen, så vel.

Du trenger ikke engang et treningsstudio.

Selvtilliten og motstanden jeg får fra å trene, bløder alltid i mitt daglige arbeid. Frister? Vær så snill. Det er ingenting i forhold til de fire platene jeg trakk i morges på YMCA.

Visst, du vil se bedre ut og leve lenger med regelmessig mosjon, men de psykiske fordelene er det som virkelig skinner for meg. Og hvilken bedre tid enn begynnelsen av 2018 for å komme inn i vanen?

9 måter din mental helse kan dra nytte av regelmessig trening

For sytten år siden, mens han jobbet i teknologiindustrien, avsluttet Brian Constantine drikking, og introduserte deretter treningen i sitt liv bit-for-bit. Han tok øvelsen feil etter å ha sett hans venn kjører en maraton.

«Jeg sto der, og jeg så på at alle disse forskjellige menneskene i alle former, størrelser, alder og evner går forbi i alle tilstander av smerte og ekstase som presser seg til å se om det var grenser de kunne ta ned,» sa Constantine, en autorisert mental helsepersonell i Pinellas County, Florida.

Constantine startet med en mil hund går. En mil ble til tre miles. Siden da har han konkurrert i fire Ironmans og flere maraton.

"Hvis du kunne få alle fordelene med vanlig trening destillert til en pille, ville det være en multibillion-dollar selger," sa han. "Det ville være Viagra igjen."

I sitt arbeid som terapeut ved Eckerd College og Footprints Beachside Recovery Center, han foreskriver alltid et treningsregime som en del av terapien. Han delte med oss ​​noen måter å trene kan øke din mentale helse.

1. Det vil hjelpe deg med å konfrontere den nagende angsten

Når du trener - og det betyr en hvilken som helst øvelse som gir hjertefrekvensen for en stund - din hjerne frigjør en kollisjon av kjemikalier som gir deg alle slags gode vibber.

Forskning viser at endokannabinoider (ja, ligner på cannabis) gir en beroligende effekt som holder meg kjølt ut selv i de mest hektiske dager. Det vil si, med mindre jeg savner en treningsøkt.

Det er også et sted for fred for de som er forbannet av angst-hjernen.

"Jeg er noen hvis hjerne fungerer 200 miles i timen, og det er utmattende," sa Penny Hoarder, juniorforfatter og engasjementspesialist Kelly Anne Smith. "Når jeg går på treningsstudioet, er det timen eller timen og 15 minutter om dagen hvor hjernen min ikke blir gal. Det er en slags rømning. "

2. Det kan grave deg ut av hulldepresjonen

Øvelse har en lignende effekt på depresjon. Mens angst er min bue-fiende, kan depresjonen krype inn i livet mitt nå og da.

Penny Hoarder kvalitetssikring leder Jordan Piper virker ut fordi det hjelper ham å unnslippe fra negative tanker, føle seg godt om hans fremgang og komme inn i en sosial situasjon. Når han savner en ukentlig trening, er det merkbar.

"Jeg blir trukket tilbake for venner og familie," sa han. "Jeg føler meg som å sove ved enhver sjanse jeg får."

3. Ikke bra med folk? Det kan hjelpe deg med din sosiale angst

Boot camps, CrossFit og til og med daglige trenings klasser på YMCA kan også hjelpe deg med å få kontakt med folk for å takle sosial angst.

"Det er en følelse av fellesskap," sa Smith, som innrømmer å slite med sosial angst også.

4. Det vil sannsynligvis gjøre deg smartere

Hva kommer til å tenke når du viser din gjennomsnittlige treningsbror? Sannsynligvis en stor fyr i en ekstra mellomstor tank top grunting som en caveman. Sannsynligvis ikke for lys, ikke sant?

Vel, faktisk, det er noen undersøkelser som viser pumping jern (og enhver annen type anstrengende øvelse) kan gjøre deg smartere.

"Kognitivt er det tegn på bedre minne, bedre problemløsning," sa Constantine.

5. Avverge Alzheimers, demens og andre degenerative sykdommer

Se nr. 4. Hjernecelleproduksjonen som kan komme fra mosjon kan også dempe effekten av kognitiv nedgang.

Dette papiret konkluderer med at med lav pris kan aldersmessig fysisk aktivitet forsinke virkningen av sykdommer som demens eller Alzheimers.

6. Bedre søvn, noe som betyr bedre dager

Når jeg har et ekte angstangrep, vet jeg at jeg ikke vil sove den kvelden. Selv om det skjer i ettermiddag.

Men jeg har alltid tett på kanten av fullblåst søvnløshet, i hvert fall til jeg begynte å løfte noen år, går.

Jeg vil ikke anbefale sen kveld treningsøkter hvis du har problemer med å sove. Men det er koblinger mellom trening og god natts søvn.

7. Du vil føle deg mer energisk gjennom hele dagen

Tretthet er en av de største utløserne for min angst. Når jeg føler meg sliten, føler jeg meg også uproduktiv, som alle med bekymring kjenner, kan drive oss opp en vegg.

Å komme i morgen trening gir meg alltid en liten pep i mitt skritt gjennom dagen. Og noen undersøkelser har vist at trening kan behandle tretthet. Hyggelig!

8. takle problemet med stoffmisbruk

Siden angst og depresjon er noen av de største tilbakefallene for de som er i avhengighetsgjenvinning, sier Constantine at regelmessig trening er en solid behandling for rusmisbruk.

9. Det vil gi deg ekte Grit

Det er vanskelig å kvantifisere, men Smith og Constantine påpekte begge motstanden man får fra vanlig trening som en viktig psykisk helsefordel.

Smith-referert psykolog Angela Duckworths bok "Grit: The Power and Passion of Perseverance", som populariserte det faktum at grit, som kan bli anskaffet av noen, er en bedre forutsigger for suksess enn IQ eller et gitt Guds gitt talent.

"Det er bare veldig kult å se hva kroppen din er i stand til, men også tankene dine," sa hun.

Personlig er jeg en powerlifter. Jeg bryr meg ikke hva kroppen min ser ut, og ærligvis, jeg kunne ikke bryr seg mindre hvor mye jeg løfter.

Men når jeg er stresset om å snakke med en vanskelig kilde eller en spesielt påtrengende PR-person, Jeg gir meg bare en pep-snakk: "Hei, du knep 300 pund i morges; denne mannen er lett baby.”

Slik kommer du i gang på din fitnessreise

Nøkkelen til å komme inn i en øvelsesrutine er å bare starte. Ikke tenk over det. Og, viktigst, ikke gjør vanvittige mål, du vil aldri slå.

"Start veldig liten, godt innenfor din komfortsone," sa Constantine. "Hvis du skal ha et mål, må konsistensen være ditt mål."

Det kan være en tur rundt blokken hver morgen.

Hvis du ser på boks treningsstudioer for CrossFit eller en oppstartsleir, finn et sted som ikke er konkurransedyktig, sa Smith. Begge disse alternativene bør ha endringer i hver av sine treningsøkter for nybegynnere - og jeg har alltid funnet dem å ha den mest oppmuntrende atmosfæren for nybegynnere.

Finn et billig treningsmedlemskap, og bruk en av deres personlige trenere eller YouTube til å undersøke rutiner. Jeg har funnet fitness Subreddit å være veldig nyttig og velkommen til nye medlemmer.

Piper sa at det er viktig å finne en gymkompis som holder deg ansvarlig og konsistent.

"Hvis du kjeder deg med en trening, slå den opp," sa han. "Eller hvis du savner noen dager og begynner å bli deprimert, kom tilbake til treningsstudioet."

Selvfølgelig, når du arbeider med alvorlige psykiske problemer, vil treningen alene ikke løse alle dine problemer. Men det er en billig start.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han liker å plukke opp ting og sette dem ned igjen.

Skrive Inn Din Kommentar