Liv

Den bemerkelsesverdige kraften av generøsitet lagret meg $ 400

Den bemerkelsesverdige kraften av generøsitet lagret meg $ 400

For å kunne leve et meningsfylt liv må man være sjenerøs.

Dette kan høres antitetisk mot hva du synes sårbarhet betyr, men jeg forsikrer deg, det er det ikke.

Vi har alt å tilby. Noen av oss har penger til overs. Noen av oss har tid.

En ting som det er en uendelig forsyning av, er godhet. Noen mennesker (kanskje de som jobber på en flyplass, eller de som ber om endring på gata) hører aldri hyggelige ord. Godhet koster ingenting, og kan lønne seg i spader.

Hvordan generøsitet nylig reddet meg $ 400

Jeg bor i en kjellerleilighet. Jeg er vennlig med folkene som bor over meg. Den andre dagen tok jeg en bok og min telefon ut til bakhagen, og lette etter et varmt sted å sitte og lese. Min utleier hadde den samme ideen, så vi satt og chattet litt. Hun vet at jeg kjøper en leilighet, og hun har en bakgrunn i boliglån, så hun har gitt meg litt råd. Etter at noen hyggelige ting ble utvekslet, satt vi begge stille og leste våre bøker.

Så reiste hun seg og gikk inn.

Jeg trodde hun skulle være inne lenge, så jeg tok telefonen min og ringte foreldrene mine. Jeg hadde nylig oppdaget kostnaden for vaskemaskin og tørketrommel (enda en ting leietakere bekymrer meg aldri om!) Og spøkte med foreldrene mine ... "visste du at vaskemaskinene er veldig dyre?" Deres svar var selvsagt ja. De ble moret på min totale mangel på kunnskap i alle aspekter ved å eie et hjem.

Min far tilbød noen gode råd. "Ring din onkel, som jobber på Maytag. Han vil være begeistret for å gi deg veiledning, og han vil bli glad du spurte. "

Vi dro av telefonen. Min utleier hadde kommet tilbake under samtalen, og etter at vi hang opp, sa hun: "Jeg kunne ikke hjelpe, men overhøre deg. Vi får en entreprenør rabatt siden vi eier flere utleieenheter i Portland, vil du at jeg skal hjelpe? "

Gjorde jeg noensinne! Så ringte hun, og fortalte meg at det var to enheter som var til salgs og passet mine krav (takk og godhet, fordi for mange alternativer ville resultere i en valgfri paralase). Den ene var en Frigidaire, og en var GE.

Vi hadde en lang, litt latterlig samtale om hvilken side hengslene skulle fortsette (hvor jeg nylig gjenoppdaget min manglende evne til intuitivt å lære meg og rettighetene) og hun ga meg prisopplysninger. De var $ 200 + billigere enn listeprisen, og de inkluderte gratis levering. De var også $ 400-500 billigere enn den store boksbutikken der jeg sannsynligvis ville ha gått uten noen av denne veiledningen.

Så ringte jeg onkelen min. Faren min hadde rett, han var begeistret. Han var også ekstremt knowledgable. Det viser seg at GE har både en høyere pris og et dårligere produkt. De bryter oftere, og de er dyrere å reparere enn Frigidaire. Han anbefalte også en tørketrommel med elektrisk varme, fordi det er mindre risiko for å lufte naturgass rett inn i miljøet hvis du bruker elektrisk varme.

Det gjorde beslutningen enkelt.

Forstå den bemerkelsesverdige kraften av generøsitet

Hvorfor var utleier så sjenerøs? Jeg ville aldri ha tenkt å be henne om å hjelpe meg ut. Men hun gjorde det. Vi er ikke venner. I all ærlighet er vårt forhold pengerrelatert. Men jeg bor i kjelleren hennes. Stuen er ganske intimt. Jeg må gå gjennom bakdøren for å komme til meg. I en utleier-leietaker forhold har en person ganske klart mer kraft enn den andre.

Men bare fordi jeg ikke kunne være sjenerøs med pengene mine (og betale leie til tid hver måned teller ikke som generøsitet!) Betyr ikke at jeg ikke var generøs på andre måter. Jeg tar med godbiter fra kjøkkenet mitt. Jeg inkluderte henne i "Kathleens hjemmelagde jul" i år. Jeg ser selv hunden hennes når hun er ute av byen, og i motsetning til mine andre kjæledyrsroller har denne i stor grad gått ubetalt.

Det er poenget, skjønt, venner. Hvis du gir uten å forvente noe til gjengjeld, eller du er sjenerøs uten å holde poengsummen, vil en dag skikkelig skje, og du får en vaskemaskin og tørketrommel på kortere tid enn du ville ha tatt til alle butikkene og stresset om bruker den slags penger.

Vær snill, vær sjenerøs, og forvent ikke noe i retur. Du vil bli overrasket over hva som skjer uansett. Det er kraften av generøsitet.

Hvilke sjenerøse øyeblikk har inspirert deg?

Skrive Inn Din Kommentar