Investere

GF ¢ 065: 5 måter å hindre ditt 70 år gamle selv fra å hate deg

GF ¢ 065: 5 måter å hindre ditt 70 år gamle selv fra å hate deg
http://traffic.libsyn.com/goodfinancialcents/GFC_065_5_Ways_70_Year-old_Self_Hate_You_.mp3

Hvor ofte tenker du på ditt fremtidige selv?

Ofte? Sjeldent?

Uansett hvor du er på det spekteret, er det min innsats at du hellere vil tenke på ditt fremtidige selv.

Før du gjør noe, er det nyttig å spørre deg selv: "Er dette til nytte for meg mer nå eller i fremtiden?"

Hvis svaret ditt er at du vil ha nytte mer nå, vil du kanskje vurdere mulighetene dine på nytt.

Du kan bruke dette rådet på mange forskjellige områder i livet, men la oss fokusere på hvordan det kan hjelpe deg med å administrere pengene dine bedre og gjøre deg til en bedre investor.

Her er flere måter å hindre at ditt 70-årige selv hater deg. . . .

1. Få livsforsikring for deg og din familie.

Hvis du er gift, sørg for at du og din ektefelle har tilstrekkelige livsforsikringer. Dekning på ti ganger årslønnen til en inntektsgivende ektefelle og $ 250k - $ 500k for et opphold hjemme ektefelle (du skjønner ikke hvor mye penger de sparer deg til de ikke er der for å gjøre alt de gjør) .

Hvis din ektefelle er brødvinneren i familien, forestill deg den økonomiske ødeleggelsen som ville oppstå hvis de døde. Ikke bare vil du være nødt til å håndtere følelsesmessige bompenger for å miste partneren din i livet, men du må også finne en måte å overleve på din inntekt alene.

Livsforsikring er en fin måte å overføre risikoen for å miste ektefellens inntekt til forsikringsselskaper.

Ikke anta at ditt arbeidssted gir deg eller din ektefelle med tilstrekkelig dekning. Jeg husker en venn som en gang skjønte at hans politikk verdt $ 10.000 levert av arbeidsgiveren hans, bør la familien hans begrave ham dersom han døde. Mens det er sant, hva med familiens inntektstap? Hva med hans kone og barn? De ville fortsatt trenger å spise!

Ikke la tapet av en elsket være noe mer ødeleggende enn det må være - kjøp livsforsikring! Det er verdt det.

2. Utnytt muligheten til å samle seg over tid.

Albert Einstein har blitt sitert som å si: "Sammensatt interesse er verdens åttende undre. Den som forstår det, tjener den. . . han som ikke gjør det . . betaler det. "

Vel, sa Einstein.

Evnen til sammensetning gir en utrolig økonomisk fordel. Som interesse eller inntjening legges tilbake til rektor, kan pengene dine begynne å vokse eksponentielt over tid.

Fikk du det? Tiden spiller en viktig rolle. Jo mindre du har av det, desto mindre potensial må du se eksponentiell vekst i porteføljen din.

Hvis du vil at ditt 70 år gamle selv skal elske deg i stedet for å hate deg, dra nytte av kraften til å samle seg tidlig i livet.

Tips: Det betyr at start nå.

Her er hva Marcio Silveira, CFP (R), CFA fra Pavlov Financial Planning sier om kraften i sammensetningen over tid:

Når du har tid på din side, kan du dra nytte av den fantastiske eksponentielle kraften i sammensatte investeringer. For å la det fungere for deg, hold deg bare med en globalt diversifisert aksjeportefølje, svært lave investeringsutgifter (oppnåelig med indekssporing utvekslet handlede midler) og minimal beskatning (oppnåelig med Roth IRAs). Du vil bli sjokkert over hvor mye penger du vil ha samlet.

Enten du nærmer deg pensjonering eller er tiår unna, enten du starter på lager eller investerer hos Lending Club, er det en god ide å begynne å investere nå og utnytte kraften i sammensetningen med tiden du har igjen.

Hvis du er sjenert om peer-to-peer-utlån, men ikke så komfortabel med å investere på egenhånd, sjekk ut min anmeldelse av forbedring og se hvordan du kan komme inn på aksjemarkedet uten å bruke timer med å lære diagrammer og andre investeringsteknikker.

3. Finn nye forretningsmuligheter og bygg en solid karriere.

Omtrent hver dag ser jeg nye forretningsmuligheter. Det tok meg lang tid å komme til det punktet, men jo mer jeg praktiserte, jo mer jeg så dem.

Du vet hva de alle har til felles? De krever arbeid - vanligvis hardt arbeid.

Det er tre ting du kan gjøre når du ser en god mulighet: (1) gi opp fordi det ser ut som hardt arbeid, (2) sett det på din oppgaveliste og få det gjort, eller (3) delegere det til noen hvem kan få det gjort for deg.

Det første alternativet er tatt altfor ofte. Thomas Edison ble en gang sitert som sagt, "Mulighet er savnet av de fleste fordi den er kledd i overalls og ser ut som arbeid." Så sant.

Det andre alternativet er flott når du ikke har hovedstaden til å betale andre, eller når du tror du er den eneste som kan utføre oppgaven.

Det tredje alternativet er veldig kraftig, da det kan tillate deg å fokusere på det du gjør best og fortsatt få jobben gjort. Det frigjør tiden din, fremmer vekst i bedriften, og kan mate mange fantastiske hardt arbeidere der ute.

Når du utforsker nye forretningsmuligheter, kan en av dem bli en verdifull karriere - du kan til og med finne et par flotte nye virksomheter.

Det er viktig å holde tankene åpne. Eric Roberge, CFP (R), grunnlegger av Beyond Your Hammock, sier om forretningsmuligheter:

Nye forretningsmuligheter er overalt. Hold tankene dine åpne og lytt etter ideene som snakker til deg. Hvis det høres annerledes ut, litt skummelt, og det griper hjertet ditt. . . hoppe på den.

Flott råd.Prøv nye ideer og vær ikke redd!

4. Gjennomgå dine mottakerne med jevne mellomrom.

Visste du at en mottaker på en eiendel som en IRA-konto vanligvis overstyrer hvem som er oppkalt i din tillit?

Derfor er det så viktig å vurdere mottakerens betegnelser.

Jeg har hørt ganske fryktelige historier, en fra en av mine klienter, hvor fordi noen var en mottaker på en konto, fikk de pengene i stedet for noen andre som var den tiltenkte mottaker på viljen.

Ikke la dette skje for deg eller din familie. Det kan rive dem fra hverandre.

Katie Brewer, CFP (R), av Richest Life finansiell rådgivende firma, deler et mareritt scenario:

Hva kan være verre enn å ha meldt familien din om at din ex-ektemann fikk en stor chuck av din 401 (k) etter at du døde fordi du glemte å fikse litt papirarbeid? Dessverre kan dette scenariet skje hvis du ikke bodde på toppen av din pensjonskonto og livsforsikringsmottakerens betegnelser. . . . Det er utrolig viktig at du vet hvem du har utpekt som mottaker og sjekker den hvert år.

Den gode nyheten er at det ikke tar lang tid å vurdere mottakerne på kontoene dine. Ta noen få minutter til å ringe til dine finansinstitusjoner og spørre dem som nå er oppført som mottaker på hver konto.

5. Hold deg unna urimelig og unødvendig gjeld.

Gjeld kan virkelig skade deg.

Det er tider hvor å gå inn i gjeld ville være rimelig og nødvendig. Deretter er det mange flere ganger når det ikke er det.

Hold deg unna lønningslån. Rentene er vanligvis opprørende, og mange ganger er de unødvendige når du bare kan selge noen dyre husholdningslokaler (som den flatskjerm-TV eller surround sound system), eller til og med se på hvordan du får et personlig lån og har nok penger å betale noen regninger.

Hold deg borte fra billån også. Visste du at forhandlere gjør mye - om ikke mest av - pengene sine fra bilfinansiering? Gjør det jeg gjorde, og kjøre en brukt, avbetalt bil. På den måten må du ikke betale noen renter og kan bruke besparelsene til å styrke pensjonskontoene dine.

Cristina Guglielmetti, CFP (R), president for fremtidig perfekt planlegging, avslører hvordan du kan oppmuntre deg til å holde deg unna urimelig gjeld:

Når du står overfor beslutningen om å kjøpe noe på kreditt som du kanskje ikke trenger, bør du vurdere hele kostnaden for kjøpet over tid (mange online kalkulatorer er tilgjengelige slik at du kan bestemme hele beløpet som skal betales, inkludert interesse). Gjør så omvendt og avgjøre hvor mye overskytdsbetalingen vil legge til pensjonsfondene dine. Ofte er sammenligningen opplysende, og gir nok incitament til å overføre det unødvendige lånet, eller i det minste velge et billigere alternativ.

Dette er bare noen få måter du kan hindre at ditt 70-årige selv hater deg.

En dag er det sannsynligvis at du blir 70 år gammel. Når du gjør det, vil du se tilbake med en følelse av prestasjon. Dessuten vil omstendighetene dine ha blitt bestemt av alt du gjorde i påvente av de senere årene - sett fremtiden ditt selv i en sikker økonomisk stilling!

I følge Eriksons stadier av psykososial utvikling faller alder 70 innenfor scenen av å måtte se tilbake på livet og føle følelse av oppfyllelse. Suksess på dette stadiet fører til følelser av visdom, mens fiasko resulterer i anger, bitterhet og fortvilelse.

Gjør handling nå og gjør fremtiden selv til et godt selv. Du vil være glad du gjorde.

Dette innlegget opprinnelig dukket opp i Forbes.

Lagre

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar