Penger

Ville du betale $ 230 for en brødrister?

Ville du betale $ 230 for en brødrister?


Upopulær meningstid: Jeg forstår egentlig ikke frokostmatens mani.

Ikke misforstå meg; bacon er fantastisk. Men jeg vil helst ha det pakket rundt datoer til lunsj, eller smuldret over ristede brusselspirer med middag.

I tillegg til, skål.

Liker, hvordan ble det en ting? Det er bare raskt stjålet brød, gutta. Bare gi meg avokado og gå bort.

Når det er sagt, er jeg villig til å endre meg hvis jeg får en god nok grunn ... og det ser ut som jeg kanskje har funnet nettopp det.

Fordi folk betaler 24 000 yen (US $ 230) for denne brødristeren - etter å være pasient nok til å vare gjennom en tre måneders venteliste.

Tilsynelatende har jeg aldri hatt egentlig flink skål, fordi det er noe seriøst engasjement.

The Quest for the Perfect Toast, og High-Tech Brødrister som gjør det

Gen Terao er tankene bak Balmuda, og selskapets $ 230-enhet som leverer crunchy-on-the-outside, soft-on-the-inside toast - hver gang.

Han og hans ansatte oppdaget sin ekstraordinære risteteknikk ved et uhell, mens han grillet brød på et selskapspiknik.

Gruppen jobbet i flere timer for å gjenskape den perfekte toast som hadde serendipitously dukket opp over flammene før du skjønte nøkkelen var damp, som holder brødet fuktig inne.

Legg til en plutselig sprengning av varme på enden for å gi den den krevende, sprø crunchen - og der har du den.

Den perfekte toast.

Gen Teraos overraskende sti til grunnleggelsen av Balmuda

Balmudas dampbrødovnsovn gikk på markedet i fjor, og til tross for sin høyteknologiske (og tilhørende prislapp) har virksomheten vært veldig bra.

"Til tross for Teraos mål om å sende 10.000 enheter i måneden, har det ikke vært nok til å holde butikkene på lager," rapporterer Bloomberg.

Og det er bare i Japan og veldig nylig Sør-Korea. Med selskapet sliter med å holde tritt med så voldsom etterspørsel, er det usannsynlig at Balmuda brødrister vil komme til amerikanske markeder når som helst snart.

Men kanskje den mest interessante delen av historien er Teraos usannsynlige suksesshistorie - og jeg snakker ikke bare om hvor mye penger han henter for et slikt vanlig apparat.

Gen Teraos sti er annerledes enn den du sannsynligvis forestiller deg, at de fleste designfirmaer administrerende direktører tar. Han dro ut av videregående skole før han brukte pengene som skulle finansiere sin karriere på en episk reise over Spania, Marokko og Middelhavet.

Deretter ledet han et rockeband kalt Beach Fighters i ni år, mens han jobbet på en pachinko hall for å betale regningene.

Han nærmet seg 30 da han endret retning enda en gang, ved å bruke lånt produksjonsutstyr for å lage små apparater. Han kalte operasjonen Balmuda, og likte snart nok suksess til å ansette på hjelp - og få sine egne maskiner.

I dag, selvfølgelig, er selskapet opptatt av å oppfylle ordrene til de som er ivrige etter å smake den perfekte toast.

Og mens vi er usikre på hvor mye penger selskapet har gjort så langt, til $ 230 per pop, er det trygt å si at de er i svart. (Eller gyldenbrun, som den var.)

Når det gjelder meg, må jeg kanskje finne en måte å få hendene på noe Balmuda'd brød på. Med en så lojal fan base, kan jeg bare forestille seg å spise det er lik en åndelig opplevelse.

Din sving: Vil du betale $ 230 for en brødrister?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på The Write Life, Word Riot og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.

Skrive Inn Din Kommentar