Banker

Kan jeg stoppe lønnsgjenvinning på grunn av min gjeldsskuld?

Kan jeg stoppe lønnsgjenvinning på grunn av min gjeldsskuld?

Lønn garnishment er et plagsomt prospekt for noen. Du har allerede misligholdt lånene dine, blitt sendt til samlinger, og nå har denne nye hindringen dukket opp foran deg.

Hvis du har mottatt et brev som lønn garnishment vil starte på dine føderale lån, eller hvis du har mottatt varsel om rettssaker på dine private lån, kan du lure på om det er noen måte å forhindre det på.

Eller enda verre, du har kanskje kun funnet ut om garneringen din først etter at den er begynt. Heldigvis har du rettigheter, selv i din vanskelige situasjon, og det kan være mulig å avverge eller forhindre garnering helt. Men det er ingen garantier.

Federal Student Loans

Generelt vil utdanningsdepartementet eller garantistyrelsen som holder lånene, ikke begynne lønnsgjenvinning før alle andre muligheter har mislyktes. De, eller et samlingsbyrå som er kontrahert til å samle på lånet ditt, vil prøve å kontakte deg flere ganger før garnishment oppstår.

Hvis du ikke gjør noe på lånet ditt, vil det oppstå garnering. Du bør motta et brev som garnishment er i ferd med å begynne, men regjeringen krever ingen domstols godkjenning for å fortsette. Men hvis kontaktinformasjonen din ikke er korrekt, kan du aldri motta varsel, så det er viktig å verifisere at de har riktig adresse på filen.

Annet enn varsel, har du flere rettigheter med hensyn til garnering, inkludert til høring før eller i løpet av Garnishment som kan forhindre eller forsinke det.

Måter å forhindre Federal Loan Garnishment

Garnering av lønn for føderale studielån er mulig i alle 50 land. Hvis du har gått i mislighold og du ikke oppretter en ny betalingsplan, eller du ikke rehabiliterer, konsoliderer eller avgjør lånet ditt, kan det oppstå garnering.

Men hvis du ber om en høring innen 30 dager etter at du blir varslet, har regjeringen ikke lov til å fortsette med å ta penger ut av lønnsslippet. Hvis du ber om en hørsel etter at garnishment begynner, kan det fortsette, men det er en mulighet for å stoppe det.

Ved en høring må du presentere saken mot garnering. Det er visse forhold som gjør garnishment ulovlig. Vurder følgende:

  • Du kan kreve bevis på at du er den sanne debitor og de er den sanne eieren av gjelden. Det kan hende du finner papirene mangler. Hvis lånet er i ditt navn, men er et resultat av forfalskning, kan de ikke fortsette. Hvis regjeringen eller garantistyrelsen ikke kan produsere riktig papirarbeid, kan de ikke fortsette.
  • Hvis det er tilstrekkelig papirarbeid, kan det være andre grunner til at gjelden ikke kan håndheves. Hvis du er kvalifisert for en lukket skole eller utstedelse av falsk sertifisering, kan de ikke fortsette. Hvis du ble lagt av eller sparket, fikk en ny jobb, og har vært på den nye jobben i mindre enn 12 måneder, kan de ikke fortsette. Det er flere grunner til at skulden ikke kan håndheves, for eksempel permanent funksjonshemming, så sørg for å gjøre din forskning.

  • Hvis garnishment gir uønsket økonomisk motgang for deg, og du kan bevise det, kan de ikke fortsette.

  • Hvis garnishmentet overskrider de lovlige grensene. Den føderale regjeringen kan ikke lovgjøre mer enn det minste av følgende: 15% av disponibel inntjening (hva som er igjen etter skattholdighold) ELLER forskjellen mellom disponibel inntekt og 30 ganger den føderale minimumslønnen.

Så la oss gjøre matematikken. Si, etter skatt, tar du hjem $ 500 i uken. Den føderale minimumslønnen er $ 7,25.

15% av $ 500 (eller .15 x 500) er $ 75.

ELLER

$ 500 minus ($ 7,25 x 30) er $ 282,50.

Den minste av disse to tallene er $ 75, så hvis lønn garnishment trer i kraft, de kan ikke pynt mer enn $ 75 per uke.

Uansett detaljene i saken din, kan du be om forsinkelse i garnish inntil høringen er fullført og beslutningen utelukket.

Privat studielån

Private studielån kommer med et annet sett med regler om lønnsgjenvinning. Først og fremst er det noen stater der garnering på private lån er ulovlig: Pennsylvania, North Carolina, South Carolina og Texas. Jeg

Hvis du bor i en av disse tilstandene, kan du puste et lindrings sukk at garnishment ikke er mulig. selv om du fortsatt kan møte rettssaker angående ditt misligholdte private studielån.

Private studielån samlere må gå til retten for å garnere lønnene dine og få dommen og bestillingen fra den retten til å begynne. Med mindre du kommer opp og utfordrer dem, vil de sannsynligvis bli gitt en enkel seier.

Du bør motta innkalling via post hvis du blir tatt til retten, slik at du har rimelig tid til å forberede. Igjen, sørg for at den riktige adressen din er på filen slik at du mottar varselet ditt.

Måter å forhindre privat student lån garnishment

Bare å dukke opp i retten øker sjansene for at dressen skal slippes. Samlere eller långivere satser på at du ikke kommer opp slik at dommeren regner til fordel for dem uten motstand. Men dette er på ingen måte en garanti for at du vil stoppe dem bare ved å være der.

Ansette en advokat for å presentere saken og gi råd om at du kan være klok; Hvis du føler deg helt trygg på at du kan presentere din egen sak, kan du avstå fra advokatkostnadene. Det kan imidlertid være skjulte kjenninger av statens lønnsgarantilover du ikke er klar over.

Lønn garnishment lover er forskjellige fra stat til stat, så sørg for å gjøre din forskning. Dette er en ressurs, men lovene endrer seg, og det er viktig å vite hva de nyeste lovene i staten din er.

Du kan hevde under domstolsforhandlingen at garnishment ville skape uønsket økonomisk motgang ved å presentere bevis for begrenset inntekt.Hvis du ikke kan mate deg selv eller din familie eller holde et tak over hodet ditt, har du sjansen til å bli unntatt fra garnishment. Du kan bevise dette ved å bringe lønnsstubber til retten for å bevise vanskeligheter.

I likhet med føderale studielån har private studielån også lovlige grenser for hva som er tillatt å bli garnert. Private garnishment regler fungerer litt som føderale regler, men tallene er litt forskjellige. Generelt må samlere garnere den minste av en av disse mengdene:

  • 25% av disponibel inntjening (hva er igjen etter fradrag av skatt)
  • ELLER forskjellen mellom disponibel inntekt og 30 ganger den føderale minimumslønnen eller muligens Staten minstelønn (den som er størst av de to, føderale eller statlige)

Ved hjelp av det samme scenariet som ovenfor er 25% av $ 500 (eller .25 x 500) $ 125.

Igjen, $ 500 minus ($ 7,25 x 30) er $ 282,50.

Den minste av disse to tallene er $ 125, så hvis lønn garnishment trer i kraft, kan de garnere maksimalt $ 125 i uken.

Hvis garnishment allerede har begynt, og beløpet som blir tatt fra lønnsslippet ditt, er utenfor lovens grenser eller staten forbyr noe garnishment, finnes det måter du kan prøve å fikse situasjonen på. Hvis det er mulig, kan du kontakte en advokat for å gi deg råd.

Hvis utlåner eller byrå ikke stikker ned etter at du har kontaktet dem for å stoppe, kan du gå videre og sende en klage i retten mot dem. Mindre vanskelig enn en formell juridisk klage er muligheten til å rapportere ukorrekt garnering til Consumer Financial Protection Bureau, som krever svar fra de aktuelle selskapene. Du kan også sende inn klager med Better Business Bureau eller lignende organisasjoner. Din metode for å motstå feilaktig garnering vil være unikt for ressursene og situasjonen din.

Stopp av lønnsbekjempelse ved å gå ut av standard

Alt dette blir sagt, din beste innsats for å stoppe garnishment før den begynner er å komme ut av standard på lånene dine.

Du har mange alternativer hvis du er låner av føderale lån. Dette skyldes at standard skjer etter mange tapte betalinger, og det er flere alternativer for å komme ut av standard, som rehabilitering, konsolidering eller tilbakebetaling.

Private lån er vanskeligere fordi du kan standard etter bare en savnet betaling. Selv om det ikke er sannsynlig at garnishment vil bli forfulgt etter bare en ubesvart betaling, begrenser dette tidsrammen du må få deg ut av standard. Men det er et alternativ hvis du forhandler med din utlåner eller samler om en ny tilbakebetaling eller et oppgjør, hvis du er i standard.

Mens du går ut av standard er det beste alternativet, hvis du ikke kan, har du beskyttelse og rettigheter tilgjengelig for deg hvis du står overfor lønn. Du kan til og med sette bremsene på lønnsgjenvinningen før det til og med skjer.

Hvis du er i mislighold på dine føderale studielån - eller prøver å stoppe det før det skjer - vil du kanskje få profesjonell hjelp. Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

For noen kan din månedlige låneforpliktelse være så lav som null, og du vil fortsatt være i god stand med lånet ditt.

Har du noen gang hatt problemer med å gjøre dine månedlige studielånsbetalinger før?

Skrive Inn Din Kommentar