Banker

Problemer med MOHELA Loan Service

Problemer med MOHELA Loan Service

Hva er MOHELA? MOHELA (uttalt mo-HEE-lah), aka Missouri Higher Education Loan Authority, tjenester millioner av låntakere som en av de store entreprenørene ansatt av regjeringen for å betjene føderale studielån.

Det ble grunnlagt på 1980-tallet som en privat, ideell organisasjon sponset av staten Missouri for å gjøre en offentlig god.

Noen av disse er frustrerende fordi låntakeren har lite kontroll over dem. Imidlertid kan noen av problemene vi har beskrevet her, bli redusert eller til og med unngått helt med bedre låner kunnskap.

Vi anbefaler at du gjør undersøkelsen grundig for å sikre at du får den riktige informasjonen. Din servicer kan ikke alltid kommunisere på riktig måte.

Offentlige gode MOHELA administrerte for FFELP-lån for de fleste av deres rettigheter. I de senere år har regjeringen kontraktet dem til å betjene andre typer utdanningsdepartement, som direkte lån og Perkins Loans-programmer.

De tilbyr også private lån. I 2015 ble alle direkte lån som tidligere ble betjent av Aspire Resources, en Iowa-basert organisasjon, overført til MOHELA.

Vi er her for å se på noen av problemene forbrukere har hatt når det gjelder MOHELA. Vi håper dette etterlater deg kompetanse med kunnskap og kanskje med bedre sammenheng med dine egne lånebetjeningsproblemer.

MOHELA klarer en stor mengde lån holdt av låntakere landsomfattende, så mens det er mange klager for å sile gjennom i databasen Consumer Financial Protection Bureau, nettstedet Better Business Bureau og andre steder rundt på nettet, har de faktisk en relativt lav Antall offentliggjorte klager i forhold til deres størrelse.

Når det er sagt, er det klager vi har funnet som kan peke på underliggende problemer som må tas opp innen MOHELA.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

Overdreven telefonsamtaler

Alle servicere må kontakte låntakerne de jobber med på et tidspunkt. For mange låntakere kan det oppstå problemer og sammensatte når deres servicer ikke kan nå dem. Men når andre servicere kan hevde at de gjorde sin due diligence etter ett eller noen få forsøk, gir MOHELA ikke opp. Faktisk kan de gå for langt.

Dette problemet har to sider. Først prøvde MOHELA å kontakte låntakere hvis konto nylig ble krenkende. Flere låntakere snakket om hvordan MOHELA lanserte innkallinger til sine hjem, arbeidsplasser og familiemedlemmer etter at man hadde savnet betalingen.

Ofte var familiemedlemmer ikke notert på lånerens konto, men kontaktet gjennom hoppesporing. Låntakere mente dette var overdrevet, gitt at de ofte bare var en betaling bak. Noen hevdet at de ikke faktisk var krenkende i det hele tatt, men å ha betalt i tide eller har vært i overbærenhet.

Den andre siden viser et annet synspunkt: familie, venner og bekjente av en (muligens) kriminell låner. Klager beskriver hvordan de ble kalt flere ganger i uken, noen ganger flere ganger om dagen, og ble forvirret av kilden til samtalene da de ikke hadde noe lån knyttet til MOHELA.

Noen ringmottakere ringte bare tilbake for å finne at de ble kontaktet fordi noen i livet, noen ganger en tidligere ektefelle eller en gammel venn de ikke hadde sett i flere tiår, var krenkende på lånene sine. Noen mottakere av disse samtalene var eldre og ville bare være igjen.

Noen ba om å bli tatt av listen; Noen ganger virket det, noen ganger fortsatte anropene. Likevel, med tanke på at disse menneskene ikke engang er skyldnere, er antall telefonsamtaler mange mottatt, urolig.

Én forekomst var et tilfelle av feilaktig identitet, hvor mottakeren av flere telefonsamtaler fra MOHELA ikke var en låner, heller ikke en venn eller slektning til låntakeren, men bare hatt et lignende navn til en debitor. Da de flere ganger fortalte MOHELA at de ikke var den rette personen, og de må slutte å ringe, hevdet MOHELA at de trengte å skrive et formelt opphør og desist brev.

Hvis du føler at du blir plaget av telefonsamtaler, er det noen alternativer. Først kan du sette nummeret ditt på Not Call-registret. Merk at dette er for salgssamtaler bare. Gjeldssamlere, meningsmålinger og andre typer anrop får lov til å gå gjennom. (MOHELA ble anklaget av noen samtalemottakere om å prøve å selge sine tjenester, så dette kan gjelde.)

For det andre kan du fortelle organisasjonen ringer deg om å stoppe. Dette kan oppnås gjennom en enkel telefonsamtale av deg selv, hvis du spesifikt forteller dem å ta deg av listen, spesielt hvis du ikke skylder noen gjeld. Selv om du skylder penger på et lån, er det fortsatt lover som beskytter deg mot å bli trakassert ved telefonsamtaler.

Hvis en verbal advarsel til den som ringer ikke er nok, kan et opphør og desist brev sendt til organisasjonen være ditt beste alternativ. Du vil kanskje ha en advokat se over språket, spesielt slik at du ikke tilfeldigvis betyr at du kan være debitor til et bestemt lån når du ikke er eller er enig i noe du ikke ønsker.

Problemer med overføringer til og fra MOHELA

Sannheten om lån er at du ikke har mye kontroll over hvem som holder eller tjener dem. Hva betyr dette? Med føderale lån kan lånetjenesten bytte til enhver annen autorisert autorisert til å håndtere føderale lån.

Med private lån kan lånet ditt selges til stort sett alle.Dette er et uheldig aspekt av penger. Når det er sagt, har overføringen av lån til eller fra MOHELA gitt opp noen problemer, særlig om masseoverføring av lån fra Aspire til MOHELA. Her er hva vi fant.

For noen låntakere ble deres lån rapportert til kredittbyråene av Aspire som kriminelle da de faktisk hadde blitt overført til MOHELA. (For å være rettferdig, er vi ikke sikre på om dette er et problem med Aspire, MOHELA eller begge deler!) For andre låntakere ble deres lån rapportert av MOHELA, som var deres faktiske servicer, som krenkende når de faktisk lån var nåværende og nylig overført fra aspire.

En annen ting som gikk seg vill i overføringen var dokumentasjon av betalingshistorier. Noen få låntakere hevdet at de ba sine betalingshistorier på lånet av ulike grunner etter at overføringen hadde skjedd fra Aspire, bare for å bli forsinket eller unngått helt av kundeservice.

Tilbakebetalingstidsplaner og betalingsforpliktelser gikk i enkelte tilfeller. For eksempel var et lån som ble satt til å bli betalt på mindre enn en måned plutselig planlagt å bli betalt av om to år. For andre, deres månedlige betaling skutt opp av en stor faktor på grunn av en uautorisert endring i deres tilbakebetaling sikt.

Da, for å løse problemet, ble de satt i overbærenhet da de ble byttet tilbake til den opprinnelige planen fra planen de aldri spurte om i utgangspunktet. MOHELA adresserer på deres hjemmeside at endringer i tilbakebetaling vilkår etter overføring er mulig, men dårlig kommunikasjon og forvirrende regler syntes å kaste mange låntakere for en loop.

Forvirring om offentlig tjeneste Loan Forgiveness (PSLF)

Disse klager er mer kompliserte enn bare vedlikeholdsproblemer, men de er verdt å nevne allikevel. De kan oppstå på grunn av flere faktorer: Forvirringsprosessenes forvirrende natur, mangel på låntakers kunnskap om det, og MOHELAs manglende informasjon av låntakere. Her er hva vi fant:

En låner var usikker på hvor mange, hvis noen, kvalifiserende innbetalinger de hadde gjort. De hadde allerede byttet til et kvalifiserende lån, men var usikker på hvor mange kvalifiserende utbetalinger de hadde gjort. Låntakeren kontaktet Institutt for utdanning, som fortalte dem at de ikke kunne finne ut og henviste dem til MOHELA.

Låntakeren kontaktet da MOHELA, som sa at de ikke visste det og å kontakte Department of Education. (Det var da de bestemte seg for å legge inn en klage til CFPB.)

En låner hadde gjort ni år til betaling på en plan de var sikret av MOHELA kvalifisert for PSLF. De innså bare ved skrivingstidspunktet at de ikke gjorde noen kvalifiserende innbetalinger.

Tilsvarende spurte en annen låner spesifikt om å registrere seg i en PSLF-kvalifiserende tilbakebetaling, bare for å innse flere år senere, hadde de ikke vært. Enda en annen låner var i ferd med å gjøre hele 10 års verdien av utbetalinger da de oppdaget at ingen av dem kvalifiserte for PSLF.

MOHELA Og SoFi

MOHELA har begynt å betjene noen lån på vegne av SoFi. Som du vet, er SoFi et av våre favoritt studentlånsfinansieringsselskaper.

Det er viktig å merke seg at refinansierte studielån er private lån, og så reglene som styrer dem, er litt annerledes enn føderale studielån. Vi har ikke sett eller hørt noen problemer med hensyn til at SoFi-lån blir betjent feil.

Men som med et lån må du være årvåken. Ingen bryr seg mer om pengene dine enn du gjør!

Hvis du trenger mer hjelp

Noen av disse låneproblemene er frustrerende fordi låntakeren har liten kontroll over dem. Imidlertid kan noen av problemene vi har beskrevet her, bli redusert eller til og med unngått helt med bedre låner kunnskap. Vi anbefaler at du gjør undersøkelsen grundig for å sikre at du får den riktige informasjonen. Din servicer kan ikke alltid kommunisere på riktig måte.

Og mens vi ikke dekker alle tilgjengelige klager om MOHELA, er mange av dem typiske klager mot servicere som feilaktig bruk av betalinger og motstridende opplysninger. Vi vil at du skal være oppmerksom på statusen for lånet ditt og dobbeltsjekke arbeidet til din servicer. Med hell har du kanskje ingen problemer i det hele tatt.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

De jobber med deg for å vurdere din låne situasjon og hjelpe deg med å finne ut betalingsplanen som passer deg best.

Har du noen gang brukt MOHELA studielåns service eller opplevd noen av disse problemene med en lånetaker tidligere?

Skrive Inn Din Kommentar