Banker

Forstå en 1099-C for studielåneskulden din

Forstå en 1099-C for studielåneskulden din

Tilgi. Avbryt. Utslipp.

Alle disse ordene foreslår en ren skifer. Be om tilgivelse fra noen lar deg slippe din skyld. Eller når du avbestiller en bestilling, får du en tilbakebetaling. For å utføre en forpliktelse, blir du utgitt fra den.

Det er bare naturlig å tro at studentlån tilgivelse fungerer på samme måte.

Så når du får din studielån tilgitt, kan du feire, tro at det er over. Du trenger ikke å tenke på disse lånene igjen. Ikke sant? Og så får du en 1099-C i posten.

Hva er en 1099-C? Det er et skattedokument som beskriver hvor mye av gjelden din ble tilgitt, slik at du kan rapportere det på dine skatter. I likhet med en W-2 vil du og IRS få en 1099-C i posten for året der gjelden ble kansellert.

Det viser seg at de fleste gjeld som er tilgitt, blir da beskattet som inntekt. I hovedsak, og i oversimpliserte vilkår, betaler du for tilgivelsen du får.

Når betaler du skatter på Forgiven Student Loan Debt?

Det er flere måter å få dine føderale studielån tilgitt, og de er alle tilgjengelige hvis du ikke kan betale dem. Dessverre er svært få av dem unntatt fra inntektsskatt.

Bare programmer som krever at søkere skal arbeide i offentlig tjeneste eller behov for høyt behov som lærere, advokater eller medisinske fagfolk tilbyr skattefri assistanse. Dette inkluderer den populære Public Service Loan Forgiveness, samt Lærer Loan Forgiveness og National Health Service Corps Loan Repayment Program. Det er mange statlige programmer som gir tilsvarende studielån tilgivelse. Kontroller spesielt med disse programmene.

Alle andre tilgivelsesprogrammer, inkludert tilgivelse for de som er berørt av lukkede skoler, permanent funksjonshemming eller død, gir hjelp som skal beskattes som inntekt.

Når du mottar tilgivelse, vil du i løpet av neste skatte sesong få 1099-C i posten.

Hvordan vil tilgivelsen påvirke mine skatter?

1099-C vil rapportere hvor mye studentgjeld ble tilgitt. Først må du sjekke dette beløpet mot dine poster. Hvis det er feil, ta kontakt med kreditoren, hvis kontaktinformasjon vil bli gitt i skjemaet.

På skjemaet viser boks 2 hvor mye gjeld som er utladet - du må sette det i linjen "Andre inntekter" på 1040-skjemaet. Det beløpet vil i hovedsak bli lagt til din justerte bruttoinntekt på dine skatter og vil bli beskattet som inntekt. Den føderale regjeringen teller eventuelle kansellerte gjeld som en engangsbeløp som er levert til deg for å betale resten av gjelden.

Hva betyr det? Kort sagt, du vil bli forventet å betale skatt på mer inntekt enn du har tjent i lønn.

Avhengig av beløpet som er utladet, kan den ekstra inntekten skje deg inn i neste skattekonsoll, og øke prosentandelen du betaler i skatt, ikke bare på utladet gjeld, men også på din normale inntekt. Videre kan denne tilleggsinntekt diskvalifisere deg fra å kreve noen fradrag og kreditter som vanligvis senker din skattebyrde.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke kan betale de ekstra skatter?

Hvis du søkte om studielån tilgivelse fordi du ikke kunne betale lånet ditt, er det sannsynlig at du ikke vil kunne betale skatt på gjelden som ble tilgitt. IRS forventer vanligvis å motta de samme skatter på en gang.

Men hvis du ikke har råd til å gjøre det, kan du be om å betale i avdrag, som ligner på utbetalinger med interesse. I motsetning til føderale studielån, vil du ikke ha mange muligheter til å senke eller forsinke å betale til IRS. Dine betalinger vil imidlertid gå mot en balanse mye lavere enn du var ansvarlig for før du mottok tilgivelse, så du vil ikke være på kroken så lenge.

Mens du kanskje kan unngå å betale de ekstra skattene ved ikke å rapportere ditt tilgivne beløp hvis du kan bevise insolvens, er det ikke en løsning du bør stole på. Hvis du vil se om det er mulig, fyll ut arbeidsarket for insolvens fra IRS.

En bedre løsning, hvis du har tid, er å forberede seg på skattebyrden fra tilskudd fra studielån. Det er enklest hvis du er på en langsiktig plan som slutter i tilgivelse, som en av de flere inntektsdrevne tilbakebetalingsplanene (IDR).

Hvordan forberede seg på en økt skattepost

Hvis du har litt tid før du forventer å få lånene tilgitt, er det noen ting du kan gjøre for å forberede skattebelastningen.

Spar opp for å dekke skatter

Du kan kanskje forutsi hvor mye av gjelden din vil bli tilgitt ved å bruke denne kalkulatoren. Hvis du vet det nummeret kan du beregne hvor mye du kan forvente å betale i skatt og begynne å sette penger til det. Hvis du kan, kan du prøve å spare mer enn du forventer å betale.

På den måten, hvis du ender på grunn av mer enn du anslår, vil du være klar - eller hvis du sparer opp mer enn du trenger, har du allerede en start på neste sparingsprioritet.

Minimere den skattepliktige balansen

Hvis du gjør betalinger i en IDR, dekker de ikke ofte dekningene. Og mens interessen bare kapitaliserer under visse omstendigheter, vil den fortsatt bli tilgitt sammen med rektor ved slutten av IDR-siktet. Den ekstra tilgivelsen betyr en høyere skattebyrde. Hvis du vil, kan du prøve å gjøre betalinger stort nok til å dekke interessen.

Hvis du dekker renten hver måned, vær oppmerksom på at mens du blir belastet mindre i inntektsskatt når du når tilgivelse, betaler du mer på lånet ditt samlet. Noen eksperter sier at dette ikke er den beste strategien fordi hvis du betaler renter mens du går, betaler du 100% av den aktuelle interessen.

Men hvis du bare betaler minimumsbeløpet på ditt lån, betaler du aldri 100% av renten som oppstår, fordi beløpet du betaler i inntektsskatt på det, vil bare være en prosentandel av den påløpte renter.

Derfor vurder din situasjon før du bestemmer hvilken strategi du skal følge. Hvis du trenger en mindre skattebyrde, betaler du renter mens du reiser; Hvis du forventer å bytte betalingsplaner til enhver tid, vil det også utløse kapitalisering, jo mindre interesse du har påløpt, desto mindre vil balansen din øke.

Hvis du hellere betaler mindre generelt, og du ikke forventer å bytte betalingsplaner, la renten påløpe og betale bare inntektsskatten på den senere; Dette er en solid strategi hvis du også planlegger å spare opp nok penger til å dekke skattebyrden.

Unngå renterkapitalisering

Hvis du ikke kan øke betalingene dine for å dekke interesse - og selv om du kan - sørg for at du endrer betalingsplanen din på tid eller tidlig hvert år. Din påløpte renter vil kapitalisere når lånene bytter mellom tilbakebetaling planer, som ville skje hvis du savner din årlige recertification og lånet bytter tilbake til standard planen.

Når interessen din kapitaliseres, øker balansen din, noe som også øker mengden av interesse som tilfaller fremover.

Konklusjon

Det kan være både spennende og skummelt å få studielånene tilgitt. Hvis du er heldig nok til å få skattefri tilgivelse, gratulerer! Hvis du står overfor skattepliktig tilgivelse, igjen gratulerer - men også lykke til. Vi håper du har tid til å forberede seg på en større skattebyrde og ikke bli overrasket over det. Uansett hvilken rute du går, bare sørg for å kjenne fakta og holde fast i en plan.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

Planlegger du å få studentlån tilgivelse? Hvis ja, har du tenkt på skatteimplikasjonene ennå?

Skrive Inn Din Kommentar