Penger

Min kone og jeg stoppet endelig med å kjempe om penger: Slik gjorde vi det

Min kone og jeg stoppet endelig med å kjempe om penger: Slik gjorde vi det


Selv om vi hadde bodd sammen i omtrent tre år, holdt min kone og jeg vår økonomi skille. Det var ikke før vi ble gift og flyttet til New York, som vi bestemte oss for å slå sammen pengene våre.

Frem til dette tidspunktet hadde vi vært ansvarlig for vår andel av leie og verktøy, og delte dagligvarekostnader i halvparten. Vi nærmet datoen netter ved å dele regningen eller vekslende som behandlet.

Kanskje det ikke var romantisk, men det virket for oss ... i hvert fall til vi overgrep den tilnærmingen. Fra et praktisk perspektiv var ting som en gang hadde vært min, fra min bortskjemt pooch til bilen min, nå vår. Så hvorfor skal jeg dekke disse kostnadene alene?

Vi samvittighetsfullt fusjonerte de fleste av våre penger, og samlet 75% av inntektene våre. Vi holdt resten i personlige kontoer.

Men fusjonere våre penger lærte oss ikke noe om å bruke det klokt.

Vi skjønte raskt at vi trengte å snakke om hvordan vi ville bruke og spare penger - spesielt hvis vi skulle være på vei med våre studielån og boliglånsbetalinger.

Vi bestemte oss for å utvikle et månedlig budsjett, sjekke inn med våre utgifter og betale regningene på halvårlig budsjettering.

Lite visste vi at dette satte scenen for spente diskusjoner om vår kontantstrøm. Her er det vi kjempet for, og hvordan vi snudde det rundt for å arbeide mot mål og gjøre smartere økonomiske beslutninger.

Vi begynte å spore kostnader

For å kunne spore vår økonomi trengte vi et verktøy. Vi startet med det populære programmet You Need a Budget, men det var ikke riktig for oss.

Våre tidlige budsjettkvelder streknet i flere timer mens vi leser YNAB-opplæringsprogrammer, så på videoer og sendt kundesupport, for å finne ut hvorfor debetkorttransaksjoner importerte to ganger - YNABs løsning: Slett duplikatene manuelt.

Budsjettet vårt var i rødt, men vi visste ikke hvordan du fikse det. Vi betalte $ 5 per måned for et budsjetteringsverktøy som vi ikke forstod og snakket på hver budsjetterende natt, mens vi ikke kom til roten til vår overspending.

I stedet for å kjempe om utgifter, som vi kunne fikse, kjempet vi om budsjetteringsprosessen selv. Etter noen måneder med å føle seg fast og dum, startet vi et nytt YNAB-budsjett for å se om start fra begynnelsen ga oss lykke til.

Når vi fortsatt kjempet over budsjettering, erstattet vi YNAB med Mint. Mens Mint ikke gjorde oss perfekt til budsjettering, var det en mer intuitiv løsning for oss.

Nå, i stedet for å kjempe over hvordan vi brukte penger, kunne vi spore utgifter og sette mål. Vi fikk ikke så mye informasjon om historiske trender som vi gjorde fra YNAB, men vi var i stand til å trekke konklusjoner om våre utgifter fra dataene vi mottok. For nå er Mint den riktige løsningen for våre samlede pengebeslutninger.

Vi brukte penger med tanker

Min kone familie snakket aldri om økonomiske beslutninger åpent, inkludert kostnaden for college. Mine foreldre skilt da jeg var ung, så jeg mottok ikke en konsistent modell for å spare eller bruke penger. Siden ingen lærte oss hvordan å budsjetterte, tok vi egne beslutninger om penger med den begrensede informasjonen vi arvet fra familiens tilnærminger til økonomistyring.

Vi visste hvordan vi brukte pengene våre - vi kunne se alle transaksjoner i Mint - men vi hadde ikke snakket om bruksmønstre.

Var vi å bruke penger på ting som samsvarer med våre verdier, behov og ønsker? Eller brukte vi på impuls?

Ser over månedens utgifter, det var lett å bitte over våre utgifter og miste synet av det større bildet.

Vi snudde tankene våre fra å kjempe om fortiden for å endre et utgiftsmønster vi ikke likte i fremtiden. Vi diskutert hva vi ønsket å bruke penger på - for oss er det mat og reise - og det som ikke var viktig for oss, som underholdning.

Vi diskuterte også hva vi kunne håndtere i fellesskap. Utgifter som vi dekker separat, inkluderer klær og studielån - hun er i offentlig tjeneste lån tilgivelse program, mens jeg prøver å betale av mine lån så raskt som mulig.

Vi setter budsjettmål

Gjennom vår budsjetteringsreise kjempet vi med å strekke våre dollar. Mellom inntektsforskjellen for LGBTQ-amerikanere og våre karrierer i skriftlig og ideell form, var det ikke mye ekstra for å finansiere drømmene våre.

For å bedre møte langdistansemål, tok vi en personlig økonomiklasse og møttes med en finansiell planlegger. Ved å delta nå, vet vi hvordan vi sikrer fremtiden vi ønsker.

Vår reise mot å gjøre smartere økonomiske beslutninger har ikke vært perfekt eller enkelt - for eksempel overlever vi fortsatt på dagligvarer - men vi har brutt ned veggen for å snakke om penger og gjort store fremskritt sammen.

Visst, vi har ikke kontroll over alle aspekter av vårt budsjett eller engangssituasjonskostnader, for eksempel bilreparasjon, men vi har forsøkt å motvirke disse tingene ved å bruke smartere utgifter på hva som er i vår kontroll.

Når vi overskrider, la vi oss av kroken og prøve å gjøre det bedre neste måned eller finne måter å spare på. Ved å lage vår egen yoghurt har vi for eksempel kunnet kutte ned hva som var en stor kostnad i dagligvarekostnadene.

Selv om våre mål er langt unna, lærer vi at det er mulig å nyte reisen og pengene vi har tjent.

Lindsey Danis (@lindseydanis) er en forfatter som bor i Hudson Valley som dekker mat, LGBT, reiser, essays og kommentarer.

Skrive Inn Din Kommentar