Banker

5 Money-saving tips for nyutdannede studenter

5 Money-saving tips for nyutdannede studenter

Etter hvert som et annet semester avsluttes, kommer en annen bølge av akademikere ned på den "virkelige verden", komplett med knappe arbeidsplasser og studentgjeld. I forrige uke snakket vi om pengerbesparende tips for studenter, men nå la vi fokusere på gradene.

Du kan gjøre det gjennom disse penny-pinching tider og leve komfortabelt med en liten justering til måten du nærmer deg dine daglige utgifter. Lev med dine midler nå, og du har råd til en mer komfortabel livsstil raskere enn mange av dine jevnaldrende.

Doner bilen din

Doner bilen din nå, støtte veldedige årsaker, og sett tusenvis av dollar tilbake i banken. Gass- og vedlikeholdskostnader beløper seg til tusenvis hvert år, selv om du er heldig nok til å betale billån. Stol isteden på carpooling, sykling eller offentlig transport og tilbringer en brøkdel av kostnaden, frigjøre pengene du ville ha brukt ellers på bilen din. Heck, du kan til og med Uber heltid som jeg gjør.

Å gjøre en donasjon kan faktisk føre til mer penger i lommen enn å prøve å finne en kjøper. Biler avtar i verdi raskt; doner bilen og dra av kostnaden på skatter, noe som betyr at du får en større skattemessig tilbakebetaling eller betaler mindre på skatt skyldig.

Lag et budsjett

Skriv opp et månedlig budsjett og hold deg til det. Liste over alle nødvendigheter og gjennomsnittlig eller eksakt månedlig mengde brukt på hver, inkludert:

  • Leie
  • Tilbakebetaling av lån (skole, kredittkort, bil, etc.)
  • verktøy
  • daglig~~POS=TRUNC varer~~POS=HEADCOMP
  • Offentlig transitt eller bilpool bidrag kostnader
  • telefon
  • Internett
  • Sparing (bidra med minst 10% av månedsinntektene hvis mulig)

Legg opp det totale beløpet brukt mengden rester er hva du kan budsjettere for unødvendige ting, for eksempel å spise ute, TV og underholdningskjøp. Gjøre ikke gå over dette beløpet. Få kvitteringer og følg alt i løpet av måneden for å minne deg om å stoppe når du treffer budsjettet.

Du har litt fleksibilitet; Hvis du for eksempel treffer ditt månedlige underholdningsbudsjett tidlig på en måned fordi du går til en konsert, kan du besøke biblioteket for resten av måneden for å sjekke ut bøker og DVDer gratis.

Prøv Personal Capital som et gratis verktøy for å hjelpe deg med å komme i gang.

Flytt tilbake hjem

Hvis du ikke fjerner minst noen av inntektene dine i besparelser, vil du aldri gå videre til et mer uavhengig, voksent liv. Vurder å bo med familien i kort tid hvis de er enige om det. Å ha ingen leie eller mindre leie til å betale enn du ville i en leilighet frigjør mer av inntektene dine for besparelser (ikke underholdning). Deling av dagligvarer og verktøyskostnader frigjør mer av budsjettet ditt også.

Når du går tilbake med foreldrene dine eller et annet familiemedlem, fortsett med forsiktighet. Still inn en frist og hold deg til det - flytt ut etter seks måneder, et år eller to år, hva som er avtalt. Vær en ansvarlig voksen, ikke et barn. Gjør oppgaver, løp ærger, lag måltider og bidra til husstanden ved å hjelpe deg i det minste hvis foreldrene dine er enige om ikke å ta betalt utleie.

Prioritere å betale ned gjeld

Gjør ditt underholdningsbudsjett så lite som mulig tidlig og tenk på gratis aktiviteter du liker, fordi det er viktig at du prioriterer å bli kvitt studentlån, billån og kredittkortgjeld. Langsiktig gjeld kan ødelegge kredittpoengene dine og gjøre det umulig å få lån til å kjøpe et hjem. Jo før du betaler din gjeld, desto bedre posisjon vil du være i å leve uavhengig og oppdra en familie (hvis det interesserer deg).

Ikke ta på mer gjeld

Hvis du holder deg til budsjettet ditt, bør du ikke ha et problem for å unngå ny gjeld, men det bør legges vekt på: Ikke sett opp mer gjeld. Hvis det betyr å gi ut hjemmelagde gaver til ferien, gjør du det. Hvis det ikke betyr å kjøpe de nyeste elektroniske gadgets i mange år, så er det det som trengs.

I følge CNN Money, 36,7 prosent av de nyutdannede kandidatene er "mal-employed", noe som betyr at de jobber med jobber som de ikke engang trengte en høyskole grad for. Med arbeidsledighet på rekordhøyde, føler mange høyskoleutdannede seg takknemlig for hvilke jobber de kan få.

Men når du er "mal-employed", gjør du mindre enn du trenger å hoppe inn i et uavhengig voksenliv. Budsjett klokt og tilbringer de første årene etter at høgskolen lever under dine midler - og du vil være forberedt på uavhengighet.

Hvilke andre sparingbesparende tips har du for nyere høyskolegrader?

Skrive Inn Din Kommentar