Liv

12 tips for å forhandle den beste avtalen på billeien din

12 tips for å forhandle den beste avtalen på billeien din

Mens mange personlige finans blogger vil fortelle deg leasing en bil er et dårlig trekk, det er ikke å si det kan aldri gi mening for deg.

Kanskje du liker ideen om ikke å måtte bekymre deg for å øke reparasjonskostnadene. Kanskje du ikke vil ha bryet med å selge en bruktbil nedover veien. Heck, kanskje du bare ideen om å kjøre en skinnende ny bil hvert par år.

Hele poenget med å administrere pengene dine er smart, så du har råd til å leve den livsstilen du vil ha. Hvis du er villig til å kutte ned i andre områder for å budsjettere for en leieavtale, er det din prerogative.

Med det sagt, mange mennesker har fått seg til økonomiske problemer ved å forhandle en leieavtale uten å gjøre deres forskning først.

Fra de ganske grunnleggende til de mer avanserte, kan disse 12 tipsene hjelpe deg med å få den beste avtalen. Slik forhandler du billeasing som en proff.

1. Kjenn dine tall

En leieavtale har flere komponenter enn bare prisen på bilen, så sørg for at du setter deg ned på forhånd og finne ut hvor mye du er i stand til (og villig) å bruke på:

  • Nedbetalingen
  • Den totale kostnaden for bilen (kjent som "cap cost")
  • Kjørelengden grensen (dvs. hvor mange kilometer leien din gir deg mulighet til å kjøre per måned før leasebyrået betaler ekstra kilometeravgift)
  • Kjøps- eller kjøpsopsjonsprisen (dvs. hva du må betale på slutten av leieavtalen hvis du velger å kjøpe bilen).

Hvis du har et kjøretøy du planlegger å handle med, kan du besøke Kelley Blue Book for å finne ut hvor mye det er verdt, så forhandleren ikke shortchange deg.

2. Vet hva du vil

Å vise opp på en forhandler uten en bestemt bil i tankene, er som å dukke opp med et tegn rundt nakken din som lyder: "Jeg er åpen for det mest kostbare alternativet du kan selge meg!"

Gjør din forskning på forhånd for å finne ut hva som gjør og modeller som passer best for dine behov, og gi også noen seriøs tanke på alternativene du ikke kan leve uten og de du kan.

Viser at du vet at tingene dine holder deg fra å bli presset inn i mer bil enn du trenger - og det gir også et solidt førsteinntrykk at du er på toppen av ting og ikke sannsynligvis blir overbevist.

3. Få tilbud på forhånd

Prøv å kontakte en forhandleres internett-salgsavdeling for å få et tilbud før du besøker partiet.

Det er ganske vanskelig å la en selger bede deg når du allerede har et tilbud i hånden fra deres forhandler.

4. Test-Kjør forhandlerskapet (og selgeren)

De fleste av oss sjekker ut online vurderinger før du prøver en ny restaurant. Hvorfor skal du ikke gjøre det samme når du skal besøke et sted hvor din økonomiske fremtid vil være oppe for debatt?

Edmunds.com tilbyr en forhandler rangeringer og vurderinger side hvor du kan lese andre kunders erfaringer på området forhandlere.

Det har også denne smarte strategien for å sjekke ut potensielle selgere. (Visste du at du kunne gjøre det?)

5. Sjekk Dealership Inventory

Hvis din ideelle bil er på lager (les: sitter på mye og tar opp verdifullt rom), har du en umiddelbar overhånd når du forhandler en leieavtale.

Hvis en selger må få en bil til deg fra et annet sted, kan de spille "Jeg gjør deg en tjeneste ved å gå ut av min vei" -kort.

Men hvis du tilbyr å ta en bil av hendene, du kan spille "Jeg gjør deg en tjeneste ved å hjelpe deg med å flytte dette av mye" -kortet ditt.

Du kan sjekke det lokale forhandlingsregisteret her.

6. Gå på en god dag

Det gamle ordtaket "Aldri shoppe på tom mage" holder seg ikke bare i butikkene.

Hvis du besøker en forhandler når du føler deg av spillet ditt (sulten, syk, trøtt, etc.), blir du mindre klar og lettere å presse inn i en dårlig avtale fordi du bare vil få ting over med.

Gå når du føler deg hvile og klar til å takle forhandlingens stress.

7. Ta sikkerhetskopiering

Selv om du føler deg ganske trygg i dine forhandlingsferdigheter, det hjelper alltid å ha noen sammen for å holde deg på sporet.

Enten det er en venn, et familiemedlem eller en medarbeider som er god til å se skremmende, bringer noen som kan påpeke fallgruvene av en potensiell avtale, minne deg om dine opprinnelige budsjettmål og hindre deg i å falle for noen søtsaker.

8. Hold telefonen din ute

Mange apper kan gi deg sanntids assistanse med hvordan du forhandler en leieavtale - selv under samtalen.

TrueCar viser deg hvilke andre kunder som har betalt for lignende biler på en forhandler.

Appen Cars.com (funnet i iPhone App Store og på Google Play) lar deg sammenligne lagerbiler ved flere lokale forhandlere ved siden av, og hjelper deg også med å beregne lånevilkår basert på nåværende forhandlinger eller budsjettet.

Kelley Blue Book-appen (for iOS, Android og Windows-telefoner) kan til og med vise deg alle nåværende salg, insentiver og rabatter i ditt område for en bestemt bil.

Ikke bare hjelper disse appene deg til å være væpnet og klar, men de sender et klart signal til selgeren at du ikke er noen de kan ta på tur.

9. Sjekk datoen

Sjansene er at det er en viktig del informasjon du har sannsynligvis hatt utsikt over når du blar gjennom biler på forhandleren, og det kan gi deg ekstra innflytelse: fremstillingsdato.

Vi ser alle på en bils vindusklistre, som forteller oss ting som pris og miles per gallon, men ikke glem å sjekke ut produsentens klistremerke (vanligvis funnet på kjøretøyets førersiden). På øvre venstre hjørne av klistremerket ser du en dato og måned, som forteller deg når bilen rullet av produksjonslinjen.

Jo lenger tidligere den datoen er, jo lengre har bilen satt på mye - og jo mer forhandleren har måtte betale bærekostnader på den. Betydning: De er klare til å kvitte seg med denne bilen.

10. Forhandle en leieavtale som kjøp

En av de enkleste måtene å få roped til å godta å bruke mer enn du vil, er ved å fokusere bare en leieavtale månedlig betaling. Dette gir forhandlerens innflytelse å zing deg på andre leiebetingelser. (Se dette diagrammet av "cash flow shell game" for å se hvordan dette fungerer.)

For å få best mulig avtale, forhandle omkostnaden først, som om du har tenkt å kjøpe bilen direkte.

Faktisk, nevner ikke engang leasing før du og forhandleren er enige om en pris. Når det er avgjort, deretter Du kan ta opp finansieringsmuligheter (som inkluderer leasing).

11. Lær handelens triks

Vi vet alle at når en selger sier at han må gå på baksiden for å "sjekke med sin leder," er det sjansene for at han spiller god politimann / dårlig politimann med en imaginær person å svette deg ut. Men det er ikke den eneste lurte taktikken opp i ermet.

Sjekk ut disse 21 svindel bilforhandlere prøver å trekke - hvis du noen gang har prøvd å kjøpe en bil før, satser jeg mer enn noen få vil høres kjent ut.

12. Vær klar til å gå ut

Hvis du ser ut til å komme ingen steder med en selger, ikke vær redd for å bare gå.

En av to ting vil skje: Salgspersonalet vil få panikk og stoppe deg halvveis ut døren for å prøve å søte potten, eller han vil la deg gå - i så fall kan du finne et forhandler som er villig til å jobbe med deg.

Din sving: Har du vellykket forhandlet en leieavtale? Hva er ditt beste råd?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.


Skrive Inn Din Kommentar