Penger

Ikke bli scammed på Craigslist. Disse 7 trinnene vil hjelpe deg å holde deg trygge

Ikke bli scammed på Craigslist. Disse 7 trinnene vil hjelpe deg å holde deg trygge

Det er lett å føle seg engstelig ansikt til ansikt med en fremmed du møtte på internett - spesielt når du forventes å gi dem penger.

Så hvordan kjøper du noe på Craigslist uten å bli scammed, eller verre, ranet?

Craigslist sier at ved å håndtere lokalt og møte personlig, vil du "unngå 99% av svindelforsøk" - men hvordan holder du deg trygg når du møter en totalt fremmed?

Disse syv tipsene vil hjelpe deg med å unngå sketchy Craigslist-avtaler og hold deg trygg.

1. Alltid møte på et offentlig sted

Denne kan virke litt åpenbar, men sørg for å velge et offentlig sted med andre mennesker rundt.

Kaffebarer eller hurtigmatfuger fungerer bra, og du kan finne en på nesten hvert hjørne.

Overalt er det opptatt og godt opplyste verk; Jeg møttes en gang med en fyr i en Winghouse parkeringsplass for å kjøpe en gitar.

Fordi Craigslist-avtaler blir så vanlige, kan din lokale politistasjon til og med hjelpe: SafeTrade lister opp politistasjoner landsomfattende hvor du trygt kan møte opp for din online-avtale.

Uansett hva du gjør, ikke gi en fremmed din adresse og invitere dem til huset ditt - og ikke gå til deres hjem heller.

2. Pass på at produktene fungerer

Hvis du kjøper elektronikk eller noe som kan bli ødelagt, ikke kjøp det uten å teste det.

Ved å møte på en kaffebar, kan du enkelt koble til enheten for å sikre at alt fungerer.

Fordi husk: Når du gir selgeren penger og forlater, er det ingen refusjon.

3. Ta med en venn

Ikke møt denne fremmede alene; prøv å ta med en venn eller et familiemedlem med deg.

Hvis ingen er tilgjengelig, sørg for å gi dem beskjed om hvor og hvem du møter.

Å ha en annen person med deg reduserer sjansene for å bli ranet, og gir også et sikkerhetsnett.

4. Bruk penger - men ikke for mye

Hvis selgeren insisterer på noen form for pengeoverføring eller elektronisk betaling, ikke gjør det.

Bare kjøp varer fra selgere som vil møte personlig og godta kontant betaling. Du vil ikke bli beskyttet hvis du sender penger til en vare og aldri får noe i retur.

Når det er sagt, bære ikke store mengder kontanter, da det gjør deg mer utsatt for å bli ranet. Hvis du kjøper et stort billettelement - som en bil - fortell selgeren at hvis du liker det du ser, vil du trekke penger fra minibanken og få den tilbake.

En annen ide er å møte på banken din.

Dette "tar vare på kontantproblemet," forklarer Gizmodo. "Du trenger ikke å bære en stor mengde regninger i eller ut av grenen. Heller ikke din motstykke. "

For ikke å nevne, fortsetter Gizmodo, "bankinnstillingen lindrer også sekundære bekymringer, som å være skremt til å akseptere verre enn lovet utstyr, eller en lavere enn diskutert pris."

5. Få en detaljert kvittering

Kjøper et dyrt produkt? Spør selgeren om en detaljert kvittering. Hvis noe går galt med produktet, vil dette være ditt eneste kjøpsbevis.

Hvis du kjøper en bruktbil, må en mekaniker inspisere den før du kjøper den. Pass også på at selgeren gir papirarbeid som viser at de er eier av bilen - eller det kan hende du har problemer med å registrere det i ditt navn.

6. Gi ikke ut personlig info

Siden du møter selgeren personlig, er det ingen grunn til å gi ut noen av dine personlige opplysninger.

Du trenger ikke engang å bruke din e-postadresse: Du kan kommunisere gjennom Craigslist-proxy-e-posten, som videreføres til din personlige e-post.

Du kan bli enige om tid og sted via e-post, eller hvis du føler deg komfortabel når du stiller spørsmål og bekrefter at alt ser ut til å være legitimt, kan du gi selgeren ditt telefonnummer. Det anbefales til og med å bruke et telefonnummer som ikke er knyttet til din hjemmeadresse, bare i tilfelle.

Mobiltelefoner er vanligvis knyttet til din hjemmeadresse, men du kan enkelt laste ned en app som gir et midlertidig og uopptakbart telefonnummer. Burner gir en gratis 7-dagers prøveversjon - på denne måten vil appens tjenester ikke koste noe hvis du bare gjør en rask Craigslist-transaksjon.

7. Stol på dine instinkter

Til slutt, gå med tarmene dine. Det er et rødt flagg hvis selgeren ikke ønsker å møte deg på bestemte steder eller vil ikke gi deg ytterligere detaljer om produktet.

Og hvis noe virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis.

Din sving: Hvilke slags fantastiske tilbud har du scoret på Craigslist? Har du noen gang kjøpt et element som ikke ble det som ble annonsert?

Jacquelyn Pica, en redaksjonell intern ved The Penny Hoarder, bringer alltid sin far til beskyttelse når han håndterer Craigslist-avtaler.


Skrive Inn Din Kommentar