Penger

12 typer inntekter du må betale skatt på - og 5 IRS kan ikke berøre

12 typer inntekter du må betale skatt på - og 5 IRS kan ikke berøre

I disse dager er det omtrent en million måter å tjene penger utover kjedelig 9-til-5-jobben.

Du er allerede kjent med oodles av sidegigs som kan hjelpe deg med å tjene litt ekstra penger hver måned. Du kan svelge sverd, kle deg ut som Batman, rydde opp etter bøllehuspartier - listen fortsetter og fortsetter.

Kom skatt sesong, kan dette bli forvirrende. Du kan kanskje finne deg selv lurer på hva pokker er faktisk skattepliktig.

Som det viser seg, har IRS stort sett tenkt på alt. Det er tonnevis av quirky regler om hva IRS anser skattepliktig inntekt og hva det ikke gjør.

"Dessverre viser IRS nesten alle pengene mottatt av skattebetalere som skattepliktig inntekt," sa Aaron Lesher, en CPA med Hurdlr. "IRS selv lister inntekt fra kriminell aktivitet som teknisk skattbar, selv om du lever av kriminell aktivitet, er du sannsynligvis ikke så bekymret for det."

Mer om det senere.

Vi snakket med skatteeksperter for å takle dette komplekse spørsmålet og utarbeidet denne listen over åpenbare og ikke så åpenbare skattepliktige inntektskilder du burde vite om.

For en fullstendig liste over hva skattemyndighetene vurderer skattepliktig og ikke-skattepliktig inntekt, ta en titt på den praktiske 39-siders veiledningen som forklarer alle gjeldende skatteregler for utarbeidelse av 2016-avkastningen.

Hva vurderer IRS faktisk skattepliktig inntekt?

OK, la oss starte med det grunnleggende. Her er de tingene du må rapportere til IRS som skattepliktig inntekt i vår.

1. Din lønn

Denne er typen inntekt de fleste er kjent med. Hvis du får en jevn lønnsslipp fra en arbeidsgiver, må du rapportere denne inntekten til skattemyndighetene. Din lønn inkluderer også bonuser og provisjoner.

2. Tips

Det er riktig. Servitører, servitører, bartendere og andre folk som jobber for tips må rapportere dem som inntekt til IRS. Dette inkluderer kontant tips.

"All inntekt må rapporteres, selv om den ikke er deponert i banken. Og ja, IRS og staten (regjeringen) har måter å finne ut at det kan være uanmeldt inntekt, sier Abby Eisenkraft, en IRS-registrert agent, akkrediterte skatterådgiver og skatteforhandler, pensjonsplanleggingsrådgiver og forfatter av 101 måter å Hold deg unna IRS-radaren. "

3. Freelance Inntekt

Du bør behandle freelance inntekt akkurat som du vil behandle din vanlige lønn. Selv om du ikke mottar en 1099-MISC fra firmaet du jobbet for, spiller det ingen rolle, ifølge Eisenkraft.

"All inntekt blir rapportert, om et rapporteringsdokument mottas eller ikke," sa hun.

4. Verdensomspennende inntekt

La oss si at du bor i USA, men tjen penger fra et selskap basert i utlandet. Selv om du ikke mottar en W-2 eller 1099 fra det utenlandske selskapet, vil IRS vite om denne inntekten.

"Hvis du er amerikansk statsborger eller bosatt alien, må du rapportere inntekter fra alle kilder innenfor og utenfor USA," ifølge IRS-nettsiden.

5. Bartering

Visst, bytting føles ikke som penger i lommen. Men hvis du handler et produkt eller en tjeneste for noe som har verdi, vurderer IRS denne inntekten, sa Eisenkraft. Reglene og prosedyrene for rapportering av bytteinntekter avhenger av hvilken type byttehandel som finner sted, så hvis du er stor i å gjøre handler, stryker IRS ut alle detaljene på nettstedet til Bartering Tax Center.

6. Gambling gevinster

Hvis du liker å satse på hester eller spille sporene, fortsett å lese. Dine gevinster er "fullt skattepliktig," og du må rapportere dem på din avkastning, ifølge IRS.

"Gambling inntekt inkluderer, men er ikke begrenset til gevinster fra lotterier, raffles, hesteveddeløp og kasinoer. Det inkluderer kontantgevinster og rettferdig markedsverdi av premier, for eksempel biler og turer, "ifølge IRS-nettsiden.

Gode ​​nyheter, skjønt: Du kan også trekke bort ditt gambling tap.

7. Jury Duty Pay

Hvis du tjente på en jury og ble betalt for din tid, vil IRS vite hvor mye penger du har tjent. Eventuelle refusjoner du mottar for kjørelengde eller mat teller ikke som inntekt, sier skattemyndighetene, og noen ganger kan du trekke fra jurymedlemmen.

"Hvis du vrir på din jurypenger, betaler du arbeidsgiveren i bytte for å fortsette å motta lønn, kan du trekke det beløpet, sier Josh Zimmelman, eier av Westwood Tax & Consulting i New York.

8. Hobby Inntekt

Selv om kjærligheten til å kjøpe og selge gamle ting bare er en hobby, må du fortelle skattemyndighetene hvis du gjør noen penger til antikviteter. Du er i stand til å trekke eventuelle "vanlige og nødvendige" utgifter opp til mengden av hobbyinntektene du oppnådde.

9. ulovlig aktivitet

Denne er en hodeskraper. Hvis du tjener inntekter fra ulovlige aktiviteter, "som penger fra å håndtere ulovlige stoffer," sier IRS at du må rapportere det.

10. bestikkelser

Når det gjelder ting som er ulovlig, sier IRS også at du må rapportere eventuelle bestikkelser du mottar som inntekt. Det er også separate seksjoner om stjålet eiendom og kickbacks - du må også rapportere disse.

11. Avlyste gjeld

Hvis kreditorer tilgir noen eller all din gjeld, vurderer IRS denne inntekten. Det er noen unntak fra denne regelen, for eksempel gjeld kansellert som gave eller arv og studielån gjeld tilgitt under visse programmer.

Du kan se hele listen over unntak (det er en lang!) På IRS-nettsiden. Gjeldsgjennomgang er et komplekst emne, så vær sikker på å gå over din spesielle situasjon med en skatteekspert.

12. Alimony

Hvis du mottar aliment (rettsbestemt betaling fra en ektefelle til en annen) etter en skilsmisse, må du rapportere det som inntekt, ifølge IRS.

Hva IRS anser ikkeverdig inntekt

Her begynner ting å bli interessante. Det er også dusinvis av ting som IRS gjør ikke må du rapportere som inntekt. Igjen er det en lang liste, så vær sikker på å besøke IRSs offisielle skatteguide før du sender inn skattene dine i år.

1. olympiske medaljer og andre gevinster

Takket være en ny regning som ble undertegnet i lov av president Barack Obama i høst, må du ikke betale inntektsskatt dersom du vinner en olympisk eller paralympisk medalje og tilhørende premiepenger hvis du har gjort mindre enn $ 1 million det året. Tidligere var idrettsutøvere utsatt for en "seierskatt" på sine gevinster, som var $ 25 000 for en gullmedalje, $ 15 000 for sølv og $ 10 000 for en bronse. IRS vil fortsatt at du skal rapportere denne inntekten; det vil bare ikke beskatte deg på det.

2. Barnestøtte

Skilsmisse har forvirrende skatteimplikasjoner. Som nevnt ovenfor vurderer skattemyndighetene alimoninntekt, men barnstøtteinnbetalinger er ikke-skattepliktige inntekter.

3. Carpool penger

Hvis du er en vanlig sjåfør i en bilpool, vurderer ikke skattemyndighetene noen penger du får fra dine passasjerer som inntekt, med mindre du startet en legit, for-profit carpooling-virksomhet. IRS vurderer disse godtgjørelsene for dine utgifter.

4. Tilbakebetaling av Holocaust-offeret

IRS anser ikke tilbakebetalingsutbetalinger til Holocaust-ofre eller deres arvinger skattepliktig inntekt. Dette inkluderer også europeiske forsikringsutbetalinger som er gjort som følge av andre verdenskrig.

5. Holiday Food Gaver

IRS ser en forskjell på en julebonusbonus og andre gaver du kanskje mottar fra din arbeidsgiver. "Hvis din arbeidsgiver gir deg en kalkun, skinke eller et annet objekt av nominell verdi ved jul eller andre helligdager, ikke inkluder verdien av gave i din inntekt," ifølge IRS.

Vår liste er ikke uttømmende på noen måte, men det bør gi deg en god følelse av hvordan IRS ser pengene dine. Hvis du tjener inntekter som vi ikke har dekket her, må du kontakte en skattekspert eller IRS direkte.

Din sving: Hva er de merkeligste måtene du har tjent penger i år?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.


Skrive Inn Din Kommentar