Liv

Jeg ga opp kaffe og det sparer meg $ 500 per år. Kan du gjøre det samme?

Jeg ga opp kaffe og det sparer meg $ 500 per år. Kan du gjøre det samme?

Hei, jeg heter Dana, og jeg er avhengig av kaffe.

Eller ... Jeg var. Eller ... Jeg antar jeg er, men nå abstainer jeg? I hvert fall hadde jeg et stort kaffeproblem, men jeg har nylig avsluttet kulde Tyrkia trykk.

La meg være klar over hvordan enorm dette var.

Jeg kunne ikke starte dagen uten kaffe. Jeg mener ikke det på en søt, nyhetskamp måte. Jeg mener det i et dødøyet, snarling Ikke snakk med meg før jeg har hatt min kaffe vei.

Det kompliserte vei turer. Det dominerte min morgenrutine. Det kreves nødutflukter til matbutikken - med et stopp på Starbucks "for å holde meg over."

Min partner, som ikke er en kaffedriker, og som på en eller annen måte synes å kunne delta i alle livets gleder i sunn moderering, trodde ikke at dette ville holde fast.

Han oppmuntret meg da jeg sa at jeg ville prøve å detox i en uke. Når jeg setter kaffemaskinen i boksen Goodwill etter tre dager, foreslo han at vi gir det litt tid. Da jeg talte to uker kaffefri, ble han bedøvet.

Da jeg overgikk fem uker, donerte vi kaffemaskinen, og jeg har ikke sett tilbake.

Hvor mye penger vil jeg spare ved å gi opp kaffe?

Jeg har overlevd om to måneder nå uten kaffe, eller koffein fra hvilken som helst kilde.

Å bli kvitt dette ankret min tid pleide å være bundet til er en lettelse, minst sagt. Eliminere humørsvingninger og søvnløshet gjør meg lykkeligere generelt.

I tillegg får jeg den fantastiske følelsen av overlegenhet over alle som fortsatt er drevet av det svartøyne monsteret.

Best av alt for en Penny Hoarder: Jeg sparer en tonn av penger.

Min spesielle avhengighet var enkel: Jeg brygte kaffe hjemme og drakk den svart. Jeg ville gå gjennom om et pund i uka (pluss en gratis kopp eller noen fra kontorkjøkkenet).

Jeg var ikke lojal mot et spesialitetsmerke eller stek, men jeg drikker heller ikke Folgers. Jeg foretrekker enten Dunkin Donuts eller bønner fra min lokale matbutikk som kjørte noen få dollar mer per pund.

For å holde matematikken enkel, la oss si at jeg alltid løp på Dunkin.

En en-pung pose med DDs Original Blend koster $ 8,99. Ved en pose per uke i 52 uker i året, er det $ 467,48 i året før skatt.

Det ga omtrent to 16 unser kopper kaffe om dagen.

Når jeg flyr, om fem turer i fjor, måtte jeg hente en Grande Fresh Brewed Coffee fra flyplassen Starbucks hver vei. På $ 2,10 stykke, er det en annen $ 21 for min 10 reise kaffe.

Fordi en svart drypp er lett å forberede hjemme og gratis på kontoret, kjøpte jeg ikke konsekvent kaffe ut. Men om en gang i måneden vil jeg ta en kopp på Dunkin, Starbucks eller en lokal kaffebar, uansett grunn jeg kunne rettferdiggjøre.

På ca $ 2 en pop, er det en annen $ 24 per år i skjønnsmessig kaffe.

Noen uker koster mye mer - som når jeg var i New York og kjøpte en stor is kaffe fra Dunkin Donuts hver morgen og noen ettermiddager (og en sen kveld). Men det som er over er grunnlinjen, så jeg holder fast med tallene.

Det betyr at jeg brukte $ 512,48 på kaffe i fjor at jeg vil ikke bruke dette året.

Oh gud, det er en full ekstra ferie. (Tror ikke på meg? Sjekk ut min $ 300 bilferie for to.)

brb ... surfer på Priceline og sover fredelig.

Hva om du ikke brygger kaffe hjemme hver morgen? La oss finne ut hvor mye du kan spare hvis du sparker andre kaffevaner.

Daglig Convenience-Store Kaffe

Hvis du går med beste avtale på bensinstasjon kaffe - som vi fant ut til å være Wawa - du kan få en 16-ounos drypp kaffe for $ 1,45 hver dag.

Hvis du tar en kopp hver dag på vei til jobb fem dager i uken og tar to uker ferie på året, vil du bruke $ 362,50 per år - for bare en kopp kaffe per dag.

Med min to-kopp-a-dag vane, ville det være $ 750 i året. Og la oss være ærlige, kaffeavhengige som deg, og jeg hopper ikke over helger eller feriedager, så det ville være mer som $ 1,058.50.

det er to ferier.

Daglig kaffebar drikke

Hvis du foretrekker en kaffe- eller espresso-drink laget av kjærlighet, tatoveringer og uønskede meninger om poesi, bruker du sannsynligvis mye mer for å få din daglige reparasjon fra en kaffebar.

Hvis du kjøper bare en $ 4 latte hver arbeidsdag, for eksempel, vil din kaffe vane kjøre deg $ 1000 per år.

Du kan forstå hvorfor de mest dedikerte blant oss trener våre smaksløk for å gjøre med grunnleggende drypp.

Hvis du er en sucker for en impuls, kjøp og gi inn i bakesaken hver gang du slutter med kaffe, kan du tilbringe enda mer.

Gjennomsnittlig transaksjon på Starbucks er $ 7,67. Gjør det hver arbeidsdag, og du vil kjøre en fane på $ 1,917,50.

Tre ferier!

Hvordan jeg ga opp kaffe (Beklager, det er ingen hemmelighet her)

Så, du vil ta tre ekstra ferier i år. Eller invester $ 1,900. Eller start et nødfond.

Men kaffe er alvorlig vanskelig å sparke. Det smaker godt. Det føles godt å holde. Det lukter som en bestemors kjærlighet. Det gjør hjernens arbeid når du trodde det ikke kunne muligens.

Hvis du vil slutte å spare hundrevis av dollar i året eller tusenvis av snippy kommentarer, kan du ikke ta tilbake, jeg skulle ønske jeg kunne fortelle deg at jeg oppdaget en enkel måte å gjøre det på.

Det gjorde jeg ikke.

Ingenting jeg har gjort er banebrytende, men jeg forteller deg hva som har fått meg gjennom.

1. Tid og moderasjon. Selv om jeg nesten ikke hadde savnet en dag med kaffe på omtrent seks år, begynte jeg å lette på vannet mitt lenge før jeg droppet det helt.

Jeg stoppet å drikke kaffe ved midnatt etter noen nær panikkanfall for to år siden.

Jeg kutter meg av klokken 5 da jeg startet min første fem til fem dagers jobb for litt over et år siden og sakte flyttet den grensen til om 2 pm inntil jeg kunne sove gjennom natten.

Jeg begynte å brygge lettere kaffe hjemme da styrken på kontorkaffe begynte å få meg til å rive meg.

Da jeg bestemte meg for å slutte, var jeg ned til to moderate styrke kopper om dagen.

2. Tylenol. Dette kan ikke skje med deg, men kroppen min straffet meg for å gi opp koffein. Et par timer inn i dag ett låst denne vekselen rett på mine templer med hodepine jeg var sikker på at øynene mine skulle stikke rett ut av hodet mitt.

Heldigvis er koffeinuttak en av de enklere og raskere uttakene. Jeg stolte på ekstra styrke Tylenol for å kvele hodepine de første to dagene, men var fint etterpå.

3. God mat og mosjon (eller i det minste bevegelse). Når jeg kom over hodepine, måtte jeg kjempe mot det som føltes som døsighet fra mangel på koffein. Hjernen min måtte vant til å kjøre på ekte energi igjen.

Det var stort sett et spørsmål om tid, men jeg behandlet det de første dagene ved å spise energiforsterkende matvarer som protein, fullkorn og løvgrønne når jeg følte meg treg.

Jeg trener ikke mye for trening, men når koffeinrengjøringen min gjorde meg groggy, var det nok en rask kule rundt kontoret eller en lengre spasertur ute å lade opp.

4. urtete. Jeg vet, kaffe folk. Vi hater urtete mennesker. Sitter opp på de høye hestene med viljestyrke og velbalansert liv. Egck.

Men dessverre, jeg er en urtete person nå.

Den endelige hindringen med å gi opp kaffe var å overvinne vanen. Lørdag morgen med en varm kopp og en god bok. Ettermiddager med feriebehandler som begynner å vaskes av noe varmt.

Urtete fyller det tomrummet. Det er ikke vanedannende, og det er mye billigere enn kaffe.

I tillegg er jeg kjærlig Utsikten fra toppen av denne høye hesten.

Din sving: Prøver du å gi opp kaffe? Hva er den vanskeligste delen for deg?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar