Pensjonering

Er du fast?

Er du fast?

Jeg vet hva du spør deg selv akkurat nå, "Hva skjer med vesten?"

Nei, jeg deler ikke de siste tilbudene på Old Navy.

Det jeg refererer til, er fortjenesteplaner som det gjelder pensjonsordninger.

Vesting tidsplan .... hva er det?

En opptjeningsplan er en måte for arbeidsgiveren å gi deg noe incitament til å bli hos dem.

Å være 100% fastgjorte betyr å kunne ta alle dine pensjonsytelser med deg hvis du forlater eller har blitt sparket.

Avhengig av hvilken type plan du har pensjon eller 401k-, bestemmer du din opptjeningsplan.

La meg gjøre noe klart. Det du bidrar med er alltid din. Fortjenesteplanen gjelder hva arbeidsgiveren din bidrar til, for eksempel; 401k-kampen. Her er en titt på de to forskjellige opptjeningsplanene:

Plan for ytelsesbasert pensjon (pensjon)

Pensjonsplaner er en døende rase, men noen har fortsatt dem. Ytelsesbasert pensjonsordning må være minst kortvarig som en av de følgende to rutene, forutsatt at planen ikke er tungt. Top-heavy har å gjøre med å sørge for at hver ansatt mottar en rimelig andel av pensjonsytelsen når det gjelder lønn.

 1. Femårig klippevindu, ingen innsats er nødvendig før fem års tjeneste. 100% inntjening kreves etter fem års tjeneste. Omtalt som en femårig klippe.
 2. Tre til syv-årig uteksaminert eller gradert oppgjør. Planen må gi oppgjør som er minst like fort som følgende tidsplan:
Års tjenesteFastsatt prosentandel
320%
440%
560%
680%
7100%

Så i eksemplet ovenfor, dersom arbeidsgiveren bruker gradert opptjeningsplan og du har vært ansatt i 5 år, vil du kunne ta 60% av arbeidsgiverens fordel med deg.

På mitt tidligere firma ble jeg tilbudt en liten retensjonspakke å bo (ikke nesten hva gutta på Merrill fikk) og det hadde en 7 års vest festet til den. Unødvendig å si, jeg ga det opp og startet mitt eget firma.

401k Vesting Schedules

Innskuddsbaserte planer må være minst like raskt som en av følgende to tidsplaner for alle arbeidsgivere, ikke-valgte bidrag og tilsvarende bidrag:

 1. Treårig klippefest. Ingen inntjening kreves før tre års tjeneste, 100% inntjening kreves ved gjennomføringen av tre års tjeneste.
 2. To til seks år uteksaminert eller gradert oppgjør.

Planen må gi oppdrag minst like fort som den følgende tidsplanen. Merk: Dette er de samme inntjeningsplanene som brukes til topp-tung ytelsesplan.

Års tjenesteFastsatt prosentandel
220%
340%
460%
580%
6100%

Arbeidsgiveren kan velge en opptjeningsplan som er gunstig for den ansatte, men ikke mindre gunstig enn klippen.

Eksempel: ABC Company tilbyr en 401 (k) plan som har en arbeidsgiverkamp. Selskapet har følgende opptjeningsplan med hensyn til samsvarende bidrag: 25% er inntjent etter ett år, 50% er opptjent etter to år og 100% fastlagt etter tre år.

Selv om opptjeningsplanen ikke akkurat samsvarer med inntjeningsplanene som er oppført ovenfor, er det akseptabelt fordi det er mer gunstig til de ansatte enn inntjeningsplanen som er nevnt ovenfor.

Alle års tjeneste må regnes med få unntak. To av de vanligste unntakene er:

 1. År før planens gjennomføring.
 2. År før 18 år.

Begge årene før gjennomføringen av planen og årene før alder 18 kan bli vurdert ved valg av arbeidsgiver, men det må være i plandokumentene.

Arbeidsgiverbidrag er 100% innvilget når:

 • Planlegg oppsigelse. Fordelene blir 100% opptjent ved planløsning.
 • SEP, SARSEP, og SIMPLE IRAs. Alle bidrag til disse er fulltegnet.
 • Oppnåelse av normal pensjonsalder. I tilfelle en ansatt oppnår normal pensjon
 • Under en 401 (k) plan, valgte utsettelser, kvalifiserte ikke-valgte bidrag og kvalifiserte samsvarende bidrag er 100% til enhver tid gjengitt.
 • Safe Harbor-bidraget er til en Safe Harbor 401 (k) plan.
 • Planen krever to års tjeneste for kvalifisering.

Det er veldig viktig å forstå dine opptjeningsplaner når du starter med en ny arbeidsgiver. Det kan gjøre forskjellen i å vandre med en god klump mot neseegget ditt eller gå bort med ingenting. Sørg for å sjekke fordelene manuelt og spør din personalavdelingen de riktige spørsmålene.

Skrive Inn Din Kommentar