Mat

Ikke bruk hele kontoen din på sunn mat. Her er hvordan å spise godt på et budsjett

Ikke bruk hele kontoen din på sunn mat. Her er hvordan å spise godt på et budsjett

Hvis du er vegetarianer, som min kone og jeg, vet du at å kjøpe plantebasert mat kan bli dyrt.

Men selv om du ikke er vegetarianer, Sunn mat generelt kan koste mye. Spesielt hvis du vil spise mer økologiske elementer eller i det minste senke din behandlede matinntak.

Online lister over billig, sunn mat kan hjelpe deg. For eksempel inneholder en liste over billige superfoods i Eating Well Magazine linser på 15 cent per porsjon og tunfisk på 48 cent per porsjon. På SparkPeople, inneholder dietist Becky Hand dusinvis av billige, sunne matvarer du kan forberede på få minutter

Men hvor er de beste stedene til kjøpe disse matene? Og hvilke strategier kan du bruke til å få de laveste prisene på sunne matvarer?

Strategier for å kjøpe billig, sunn mat

Sikkert, noen sunne matvarer er billigere enn andre. Men hvem vil spise bønner og ris hele tiden?

For å kjøpe andre sunne matvarer, kan du handle på de riktige stedene - og vi kommer til det - men du kan også vedta noen viktige strategier.

Lager opp når prisene faller

Når de gjør det to-til-ett-salget på mandler på CVS-butikker, kjøper jeg grensen. Du kan gjøre det samme med noen sunne matvarer som lagrer godt.

Kjøp frossen mat

Matbutikk frosne matavdelinger har noen av unhealthiest matvarer du kan kjøpe. Men det er en liten, for det meste glemte delen med ren frukt og grønnsaker.

Mer enn en studie har vist at de ofte er mer næringsrik enn deres "friske" kolleger, delvis fordi de er lynfrosset rett ut av feltet, i stedet for transportert i flere dager mens de forverres.

De er også ofte billigere, spesielt i lavsesongen.

Vær en Opportunistisk Eater

Hvis du er åpen for å spise et bredt utvalg av sunne matvarer uten å ha en måltidsplan satt i stein, bare kjøp hva som er til salgs. Denne uken kan det være appelsiner; neste uke kan det være epler.

Hvis, blant de mange sunne matene som er tilgjengelige, kjøper du det meste hva som er til salgs, Du vil ha et bredt utvalg av mat og dramatisk kutte din generelle dagligvarebudsjett.

Kjøp i sesong

Når mais på cob er i sesong, prisen faller ofte med 75%. Det er da vi kjøper.

Dette er en annen form for opportunistisk spising. Hvis du kjøper ting i sesong, får du også en ekstra fordel: ferskere og sunnere mat.

Steder å kjøpe billig, sunn mat

Jeg så et brød brød for $ 12 på en helsekostbutikk den andre dagen. Yikes!

Jeg kjøper vårt helvete brød til 99 cent. Det er alltid billigere steder å kjøpe maten hvis du ser. Her er noen eksempler.

Brødbutikker

Mange byer har rabattbrødbutikk, og de fleste bærer full hvete og andre sunne produkter. Disse stedene bærer produkter som ofte (men ikke alltid) nærmere utløpet enn i vanlige dagligvarebutikker, så sjekk den datoen.

Vi kjøper flere brød om gangen og fryser dem. De tynnet fint, uten merkbar smakforskjell.

Farmers Markets

Prisene på bønder markeder er ofte betydelig under prisene i nærliggende dagligvarebutikker. I tillegg får du friskere, sunnere mat.

"Friske" epler i en matbutikk er typisk en år gammel, mens de på et ekte bøndemarked er plukket kort før de blir solgt.

Trader Joe's

Jeg kjøper solsikkefrø (rå og stekt) for $ 1,99 per pund hos Trader Joe's. Det er billigere enn noe annet sted her, inkludert Walmart.

Trader Joe's bærer mange billige sunne matvarer, inkludert ost fra gressmatede kyr for halvparten av hva du vil betale andre steder.

Walmart

Du kan alltid få rimelige frukter og grønnsaker på Walmart Supercenters eller Walmart Neighborhood Markets - selv organisk.

Det kan ta litt å søke og etikettavlesning for å finne alle annen sunn mat i Walmart, men regner med lave priser.

Publix

Jeg har funnet noen varer som er priset 100% høyere enn identiske varer på Walmart. På den annen side, der er sunn mat som koster bare 20% mer.

Og når Publix har dem som en del av sin ukentlige buy-one-get-one-free salg, nettbesparelsen er 40% mot kjøp på Walmart.

Aldi

Jeg trodde Walmart var billig til en Aldi-butikk åpnet i nærheten av oss. Denne unike kjeden har mer enn 1400 butikker i USA

For å holde kostnadene nede, tar de ikke kredittkort (debetkortene er OK), det er ingen gratis poser (ta med egne eller kjøpe gjenbrukbare), og de belaster 25 cent for en kurv (som du kommer tilbake når du kommer tilbake den).

Se etter engangs spesialtilbud på sunne matvarer hos Aldi. For eksempel, her er noen av mine kjøp i den siste måneden eller så:

  • Gressmatet ost (8 gram): $2
  • avokado: $0.25
  • Sopp (8 gram): $0.25
  • Stor frøfri vannmelon: $1.99
  • Helkornbrød: $0.25

Ja, du leser det riktig - og det var også andre tilbud. Aldi har vanligvis minst en produsert vare priset uvanlig lav hver uke.

Ett mer triks for billig, sunn mat

Hvis du liker å komme utendørs og utforske skogen, kan du gjøre det bedre enn billig; du kan Finn gratis, sunn mat ved foraging.

Min kone og jeg laster opp på appelsiner fra trær som er gått vill i nærheten av oss, og vi gikk blåbær plukking fem ganger i år. Vi har spist og samlet så mange som et dusin forskjellige matvarer på en tur.

FallingFruit.org har et flott søkeverktøy for å finne villige edibler i nærheten av deg.

Din sving: Hvor går du og hvilke strategier bruker du for å finne billig, sunn mat?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter han har tjent penger, er skriving hans favoritt (så langt).

Skrive Inn Din Kommentar