Penger

Her er hvordan en fyr ble et "crappy" problem til en $ 1,5M oppstart

Her er hvordan en fyr ble et "crappy" problem til en $ 1,5M oppstart

"Oh, skit!" Det er slik jeg føler meg når jeg skjønner at jeg har trappet i hundespissen (som skjer mer enn du sannsynligvis forestiller).

Som en hund eier, får jeg ikke det. Hvor vanskelig er det å bære en pose, ta opp rotet og kaste det bort? Jeg vet at jeg ikke er den eneste som er frustrert av dette.

Mark Guarino, en seriell gründer basert i Tampa, Florida, mener han kan ha svaret på dette bruttoproblemet. Hans selskap, Mr. Dog Poop Inc., bruker FBI-teknologi til å spore opp det han kaller "poopetrators" på leilighetskomplekser over hele landet.

Slik fungerer det: Noen leiligheter krever kjæledyrseiere å samle en DNA-prøve ved hjelp av en kinnpinne fra hundene sine. Når en "kjepp og løp" -kriminalitet er forpliktet, sender kompleksets ansatte en del av "kriminalstedet" til et laboratorium for å identifisere den skyldige part.

Den komplekse styringen bestemmer da hvordan man skal håndtere lovbryteren.

Hvordan Mr. Dog Poop fikk sin start

For tre år siden ønsket Guarino å forlate sin karriere som dataprogrammerer. Han tenkte på alt fra å selge gull til å kjøre en mobil frisørsalong. Ingenting virket som en god passform ... til hans venn foreslo å plukke opp hunden.

I begynnelsen lo Guarino ideen, men han fortsatte å tenke på det - spesielt når han lærte at han kunne gjøre hvor som helst fra $ 100 000 til $ 200 000 i året, skuttende hundepinne. Da han forsket på muligheten, kom et problem opp igjen og igjen.

"Millioner av leilighetskomplekser over hele landet sliter med klager, tapt inntekt, tapt produktivitet og daglig hodepine relatert til hundepok," sa Guarino. "Vi så hele landene som hadde løst hundens poop-dilemma ved å bruke DNA-registreringer og matchende hundepinne med hundene som poket det."

Han forestilte en ny type politimyndighet - poop politiet. Men han lærte snart å løse forbrytelser er mye vanskeligere enn det ser ut på TV.

"Du burde ha sett oss prøver å finne ut dette," sa Guarino. "Det var som en morsom episode av" Jeg elsker Lucy "- bortsett fra at ingen av oss var virkelig ler etter å ha brukt tusenvis av dollar på ubrukelig utdatert DNA-utstyr."

Guarino hadde kjøpt DNA-sekvenseringsmaskiner som ble brukt i Human Genome Project på eBay. Han antok at maskinerne ville behandle prøvene, men han skjønte ikke at de utførte en DNA-test som var annerledes enn den han ønsket.

"Jeg er langt over hodet mitt, jeg føler meg som en første grader som trenger å lære alfabetet," husker han å fortelle sin kone. "Men du legger bare hodet ned, begynner å studere og lære av eksperter. Hvis det var lett, så ville alle gjøre det. "

Omtrent et år senere hyret han tre heltidsansatte med mastergrad og ph.d. i mikrobiologi og bygget et toppmoderne DNA-laboratorium.

Guarino investerte totalt $ 500 000 ut av sin egen lomme i Mr. Dog Poop i 2016. I fjor hente han den første investeringen, og i år er han på vei til å få $ 1,5 millioner

Og han sier at han bare har begynt.

Snu hunden poop DNA testing i en voksende bedrift

Mr. Dog Poop tilbyr 500 eiendommer i 44 stater. Guarino sier at selskapet legger til 35 nye leilighetskomplekser, huseierforeninger og eiendomsforvaltningsselskaper til sin liste hver måned, med hundrevis flere på venteliste.

Guarino sier at den største utfordringen er å holde tritt med etterspørselen.

"Hundene virkelig selger for oss," sa han. "De fleste kontakter oss og sier," Jeg er opp til nakke i hundeskudd. Jeg har fått nok. Jeg er ferdig. Vennligst hjelp meg. '"

Hver leilighetskompleks betaler et innledende påmeldingsgebyr på $ 100 og mottar labsettene uten ekstra kostnad. Innbyggere er da pålagt å swab hunden deres for en DNA-prøve når de beveger seg inn. Det er lettere enn det ser ut (jeg prøvde det på hunden min).

Mr. Dog Poop belaster leilighetskompleksene $ 35 per hund for å opprette en profil og registrere hunden i systemet. Mesteparten av tiden overføres kostnaden til leietaker i form av engangsavgift for kjæledyr.

Sporing av poopetrators er bra, sånn rotete. noen har å skje pok. I de fleste tilfeller samler vedlikeholdspersonalet prøven ved hjelp av kit fra Mr. Dog Poop. Kittet leveres med sikkerhetsbriller, en maske og en pokerskake som homogeniserer hundepinnen, slik at DNAet blir bevart for transport. Hele prosessen tar omtrent seks minutter.

Prøven sendes deretter tilbake til laboratoriet for analyse. Hvis poeten passer til en DNA-profil, blir komplekset ladet $ 50. Hvis det ikke er noen kamp, ​​belaster Mr. Dog Poop bare komplekset en $ 35 avgift.

"Vi tjener ikke penger på hunden, vi tjener penger på å stoppe fanget," sa Guarino. "Hvis vi får en kamp, ​​får vi litt fortjeneste. Vi ønsker å incentivisere eiendommen for å sende inn poop. "

Overraskende får selskapet ikke mye poop i posten. I gjennomsnitt tester teamet 10 prøver per uke. Og når det gjelder lukten, når poeten kommer, har den knapt en lukt i det hele tatt. Det er et bevis på at programmet er mer avskrekkende enn noe.

Bruke Dog Poop DNA for å redde hundens liv

Suksessen til selskapet har Guarino tenkning utover hundepinne.

Å kjenne 1,5 millioner dyr blir euthanisert landsdekkende hvert år, han har satt sine synspunkter på et større problem.

Guarino har nylig begynt å bruke Mr. Dog Poops DNA-teknologi for å gjenforene tapte hunder med sine eiere. Det kalles DOGdex ID-programmet.

"Vi innså at vi kunne løse mange problemer, redde hunder liv og gjøre verden til et tryggere sted å bo bare ved å eliminere hunden poop," sa Guarino.

Noen vil si at det er en "ruff" jobb, men mer oppfylle enn Guarino noensinne har forestilt seg.

"Jeg står opp hver dag og jeg føler meg ikke som jeg jobber," sa han. "Så jeg jobber syv dager i uken, 18 timer om dagen, og jeg elsker å gjøre det, og jeg tror det er vellykket."

Guarino har slått en bokstavelig crappy idé til en lønnsom bedrift han elsker og er stolt av å eie.

"Jeg vokste ikke opp og drømte om å være Mr. Dog Poop, og min kone liker ikke å bli kalt fru Dog Poop, men jeg bærer navnet stolt."

Christie Post, overvåker produsent og vert på The Penny Hoarder, er alltid å finne måter å lage historier visuelt. Du kan se videoene hun produserer på YouTube. Abonner og gi henne en shoutout @ christiepost.

Skrive Inn Din Kommentar