Penger

Denne College Dropout laget en $ 1,9 millioner klær virksomhet (uten et lån)

Denne College Dropout laget en $ 1,9 millioner klær virksomhet (uten et lån)

Kyla Smith var utmattet og jobbet 15 timers dager, usikker på om denne hele entreprenørskapsaken var verdt det.

Hun satt i en kaffebar som snakket med noen venner, da en kvinne avbrøt dem.

«Unnskyld, snakker du om Evolve Fit Wear?» Spurte hun. "Mine venner og jeg elsker det stedet!"

Og i det øyeblikket fordampet Smiths utmattelse. Syv år i hennes virksomhet følte hun endelig at hun hadde gjort det.

Hun, et høyskoleutbrudd, hadde bygget et vellykket treningsnettsted - uten investorer uten lån.

"Bare for å høre at ut av en tilfeldig person var den mest givende følelsen," sier hun. "Når du er helt utbrent, vil livet ta opp disse små øyeblikkene for å minne deg om at du er på riktig vei."

Fra Shoe Saleswoman til Pop-Up Shop

I 2007 var Smith tidlig på 20-tallet, bosatt i Los Angeles og jobbet som salgsrepresentant for et skomerke.

Selv om hun tilbrakte mesteparten av tiden rundt landet, hadde hun flere måneder av hvert år. Hun ble kjedelig i disse perioder og startet brainstorming måter å tjene ekstra penger.

Siden hun hadde salgserfaring, likte mosjon og yoga og hadde deltatt i et år med mote skole, syntes hun å selge trenings klær kan være en perfekt passform.

"Jeg elsker hvor godt jeg føler når jeg legger på en ny treningsdrakt," hun sier. "Det får meg til å føle meg så sunn. Jeg valgte å selge treningsklær fordi jeg elsker den følelsen, og tror det inspirerer folk til å trene. "

Hun kontaktet flere trenings klær merkevarer og ba om et "linjeark", som viser grossistpriser og minimumsordrer (ofte mellom $ 500 og $ 1000).

"Det handlet om å reapportere de mindre merkene," sier hun. "Finne kule unike de som ikke var Lululemon, fordi de har nok representasjon."

Til slutt slo hun seg på tre linjer fra Brasil og en håndlaget linje kalt Sandra McCray.

Så tok hun $ 5000 av hennes sko selgerbesparelser og kjøpte klær fra hver.

Neste lørdag pakket hun samtalen full av lager og satt opp butikk i lobbyen på et avansert treningsstudio.

Hun solgte nesten.

Med sin fortjeneste kjøpte hun mer inventar og begynte å tilbringe alle helgene som solgte klær på treningsstudioets forskjellige steder.

Hver dag betalte hun treningsstudioet en flat avgift på $ 150 og solgte deretter mellom $ 2000 og $ 3000 av klær med en fortjenestemargin på 50%.

"Jeg har nettopp holdt bankrolling pengene inn i flere og flere lager," sier hun. "Etter ni måneder med å gjøre det hver helg var jeg hjemme, jeg hadde en 14-fots trailer og fem klær av klær."

Det lagde opp til rundt $ 30.000 i inventar, som Smith kaller "søte spot" for detaljhandel.

På dette tidspunktet var hun tre år i en internasjonal forretningsgrad, og jobber fortsatt med heltidsjobb i skoselskapet. Noe måtte gi - og hun droppet ut.

"Jeg ønsket å være en gründer," sier hun. "Jeg beklager ikke det."

Tar henne til operasjon på nettet

Om et år etter at hun startet sin virksomhet, skjønte Smith at hun trengte et nettsted.

"Jeg trakk denne traileren rundt LA, som ikke er bra for parkering eller kjøring," sier hun med en latter.

Og siden hun bare var på hvert treningsstudio hvert par måneder, begynte kundene å spørre henne om å møte opp i bensinstasjoner og parkeringsplasser rundt i byen.

Et nettsted var den åpenbare løsningen - men en stor ting stod i veien for henne.

Smith var, som hun sier, "den minste tekniske personen noensinne."

Beslutter å fortsette i alle fall, hun jobbet gjennom prosessen steg for steg og tok bilder av hennes beholdning med et billig kamera. Mye til hennes overraskelse begynte det å selge.

Så, fast bestemt på å forbedre sine tekniske ferdigheter, tok hun elektroniske kurs på emner som Photoshop, søkemotoroptimalisering, Quickbooks, fotografering og markedsføring. Og ved siden av hennes kunnskap vokste hennes nettbaserte virksomhet.

Drop-Shipping til suksess

I fem år holdt Smith sin heltidsjobb, mens han utviklet Evolve på siden.

"Mange gründere tror de vil slutte jobben og leve lykkelig etterpå," sier hun. "Men det tar lang tid [å bygge en bedrift]."

Til slutt, i 2012 avsluttet hun jobben og flyttet til Portland, Oregon, hvor overhead var billigere enn LA.

Med flyttingen tok hun også sin virksomhet helt på nettet.

I dag, 50% av salget kommer fra "drop-shipping,” som betyr at Evolve ikke beholder den fysiske beholdningen på sitt sted.

I stedet, hvis det blir ordre for, si en spirituell Gangster-muskelsetank, sender den bestillingsdetaljene til Spiritual Gangster, som deretter sender skjorten til kunden direkte fra sitt eget lager.

"Et hvilket som helst nytt merke, vi drop-skip," forklarer Smith. "På den måten kan vi tilby et stort utvalg fra det merket og se hva som selger før vi investerer i lager."

Det er en interessant forretningsmodell som ifølge Smith fungerer godt med mindre merker som også ønsker eksponering.

"Hvis du selger noe på nettet, selg de merkene som ingen virkelig vet," sier hun. "De ville være mer sannsynlige å slippe, fordi de også ønsker muligheten for vekst."

En annen 30% av Evolves salg kommer fra Amazon: For to år siden kom nettbutikkgiganten til Smith for å se om Evolve ville være leverandør av yoga klær. Det ønsket ikke å håndtere de mange mindre leverandører, og foretrekker i stedet å gå gjennom en butikk.

"Jeg var først tøvende," sier Smith. "Men det viste seg å være en god kanal."

Positivitet #FTW

Evolve har nå et kontor, lager, fotostudio og fem ansatte. Det har også en egen klær linje, som inkluderer de mest fantastiske goat yoga leggings.

Selskapets salg er nesten doblet hvert år siden 2014 - i 2017 utgjorde de $ 1,9 millioner, med en fortjeneste på $ 325.000.

Smith tillater suksess for flere faktorer.

Den første er smart markedsføring: 65% av nettstedets trafikk kommer fra organisk søk, som hun hjalp med å skrive søkeordrike blogginnlegg om Evolves produkter. Selskapet får også noe salg gjennom tilknyttede selskaper; bloggere som tjener en 5% kutt hvis kundene finner Evolve gjennom sine nettsteder.

En annen nøkkel til suksess har vært utmerket kundeservice, med Smith forklarer: "Vi snakker med folk som de er våre venner."

Og den siste? Utvikle kroppspositive meldinger.

"Vi styrer bort fra" her er hvordan vi skal se tynn ut "eller" disse buksene får din rump til å se bra ut, "sier Smith. "Det er viktig for meg å spre budskapet for å være sunt i kroppen din."

(Hun arrangerte til og med en yoga-pant parade i fjor, som svar på en mann som gjorde det latterlige utsagnet om at kvinner over 30 ikke burde bære yoga bukser.)

Smith, som nå har solgt treningstøy i over ti år, bruker den positive tenkningen til alle aspekter av virksomheten hennes.

"Det er noen dager når jeg er," Hva gjør jeg? "Sier hun. "Men det er alltid en ny dag. Det kommer til å være opp og nedturer - og det kommer alltid til å være en oppe rundt hjørnet. "

Susan Shain er freelance skribent og digital nomad. Hun dekker reise, mat og personlig økonomi (i utgangspunktet, hvordan du sparer penger slik at du kan reise mer og spise mer). Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar