Banker

Velge mellom 30 år Mortgage Rate Vs. 15 år boliglån

Velge mellom 30 år Mortgage Rate Vs. 15 år boliglån

Hva er den sanne kostnaden for eierskap? En nærmere titt på hvilken som er best mellom en 30 års fast boligrente eller en 15 års fast boliglånsrente ....

Har du noen gang vært en situasjon der du ønsket å kjøpe noe veldig ille? Kanskje det var noe du ville ha egentlig dårlig, men du trengte virkelig ikke det. Bare for hypotetisk skyld, la oss si at du virkelig trenger (jeg vil si) den nye Apple iPad og med sine gode inngangspriser på $ 499. Du må kjøpe det, men dessverre har du ikke penger akkurat nå, så du kjøper det på kreditt. Alle andre gjør det, hvorfor ikke du?

Behov for en kredittkreditt du leder til den første långiveren og de slår deg en avtale som gjør at du kan betale den tilbake over 3 måneder på $ 200 per måned. I løpet av 3 måneder betaler du totalt $ 600, hvorav $ 100 er interesse. Ikke sikker på om du får den beste avtalen, handler du og leder til den andre långiveren. Den andre långiveren lokker deg med et søtt tilbud som bare gjør at du betaler $ 125 måned, men du gjør det for en 6 måneders periode. Den totale summen du vil betale er $ 750, hvorav $ 250 er interesse. Selv om den andre långiveren betaler deg mindre per måned, tar det lengre tid å eie din iPad, og du ender med å betale en og en halv ganger hva det egentlig er verdt! Hvor dårlig gjør du egentlig trenge den?

Hvilket lån vil du velge?

Hvis en lignende situasjon, ville utlåner du låne fra? Som jeg er sikker på at du kan fortelle, er det mye likt å kjøpe et hjem. Når du bestemme mellom en 15-årig boliglån og et 30-årig boliglån, vær sikker på å vurdere og veie alle fordeler og ulemper før du bestemmer deg.

Fordeler i å velge 30 år Mortgage Rate over 15 år Mortgage Rate

Generelt er årsaken til at de fleste homebuyers tar ut et 30-årig boliglån fordi de ikke har råd til det (eller tror de ikke har råd til) en høyere månedlig betaling. Men hvis du kan finne en måte å gjøre en 15-årig boliglånsarbeid innenfor budsjettet ditt, kan det virkelig lønne seg i det lange løp. Du vil eie ditt hjem raskere og betale mindre for det (til slutt), og du vil sannsynligvis også låse inn boliglånet ditt til en lavere rente.

For eksempel ... La oss si at du vil kjøpe et hus for $ 300.000. Hvis du tok ut en 30-årig fast rente boliglån på 6,5%, ville du betale rundt $ 1900 per måned. Til slutt vil du ha brukt $ 300.000 på huset ditt, og $ 382.633 på renter. Det er totalt $ 682,633 ... over dobbelt pris av hjemmet ditt.

Hvis du kjøpte det samme huset med en 15-årig fast rente boliglån på 6,0%, vil din månedlige betaling være ca $ 2,532. Men på slutten av 15 år har du kun brukt $ 455,682. Det er $ 300.000 på huset og bare $ 155.682 på renter. Det er $ 226 951 mindre enn det 30-årige boliglånet!

Hva kan du gjøre med en ekstra $ 226,951?

At "ekstra" penger kunne investeres, brukes til å finansiere barnets utdanning, pleide å renovere huset, etc. Det er opp til deg å avgjøre om de ekstra pengene som betales hver måned, er verdt det langsiktige utbetalingen. Men husk ... begrepet er også kortere. Tenk deg å eie hjemme før barna begynner på college. Du ofrer bare månedlig i 15 år, og så ... ingen flere utbetalinger. Alt er ditt!

Cons i å velge 15 år Mortgage Rate over 30 år Mortgage Rate

Å være over ivrig etter å betale ned boliglånet ditt, har det risiko. Den første

Hva er ulempene? Vel, den mest åpenbare ulempen er at den månedlige betalingen er høyere. Dette kan bety betydelig endring av utgifter vaner. En annen ulempe: ved å betale mindre interesse, får du mindre av et skattefradrag.

Gjør en ekstra betaling

Mens tiltrekningen av å ha huset ditt betalt i 15 år, lyder det spennende, det er en pipedrøm for mange. Min kone og jeg hadde lurt på ideen om å velge et 15 års boliglån til vårt nye hus, men da vi begynte å knuse tallene, innså vi at vi drømte og drømte stort.

Vår løsning var å gjøre en ekstra betaling per år. Hvis du for eksempel bruker eksempelet ovenfor, kan du betale et lån på $ 300 000, 30 år med fast rente på 6,5% og hvis vi bare bidrar med $ 200 ekstra hver måned (0r $ 2400 per år) mot prinsippet, kan vi muligens betale oss boliglånet nesten 7 år før og spar over $ 100.000 i interesse.

For oss får vi fordelen av å betale boliglånet raskere mens de ikke trenger å bli bundet til en høyere månedlig betaling dersom vi har noen uventede skader på inntektene våre senere i livet. Vanligvis er dette samme metode som jeg foreslår for de fleste. Det er mye verdi i fleksibilitet og lar alternativene åpne.

Skrive Inn Din Kommentar