Penger

Min 20 år gamle flyttet bare tilbake etter romkamerat Drama. Hvordan sparker jeg ham ut?

Min 20 år gamle flyttet bare tilbake etter romkamerat Drama. Hvordan sparker jeg ham ut?
Kjære Penny,

Min 20 år gamle sønn hadde bodd alene i omtrent et år da han hadde noe STOR romkamerat drama og måtte flytte hjem. Før han flyttet hjem, hadde han hatt penger, og jeg hadde lånt ham rundt $ 2000, hvorav ingen har blitt tilbakebetalt.

Siden han flyttet hjem, har vi diskutert at dette er et midlertidig alternativ, og han må fokusere på å få pengene sine sammen for å flytte ut. Han har blitt betalt to ganger siden han var hjemme og blåst gjennom alt!

Jeg prøver å hjelpe, men han ser det bare som nagging og ruller øynene hans, som pusser meg av. Hvordan kan jeg hjelpe ham uten at det bare er en stor kamp? Jeg ønsker ikke å sparke ham ut, men han har bodd her med måltider gratis i en måned og har ikke reddet en cent! Eventuelle bøker eller online-klasser eller støttegrupper du kan foreslå?

-Vilje min gjesterom tilbake


Jeg vet, jeg vet: Du var veldig spent på å være en tom nester, og nå er dette barnet tilbake allerede?

Siden han er bare 20, får han et pass på boomerang-handlingen. Ryktet har det at ungdomsårene varer til 24 i alle fall. Beklager, beklager, beklager.

Sikkerhetsnettet du har tilbudt, både økonomisk og fysisk, kan være smertefullt for deg begge nå, men det kan bidra til å forhindre dårligere økonomiske problemer nedover linjen. Du vil helst ha ham hjemme på grunn av deg $ 2000 i 20 år, enn at han skal dukke opp i en alder av 29 på grunn av deg $ 14 000, ikke sant? Ikke sant.

Hvor mye av hjelpen har du spurt ham spørsmål i forhold til å fortelle ham? Han kom hjem som et utsagn fra økonomisk stress og romkamerat stress, og han sannsynligvis fortsatt dekomprimerer fra begge. Så det er tid for en mykere tilnærming - mye mykere. Spør ham hva han vil gjerne gjøre neste eller hvor han ser seg om seks måneder. Svarene kan overraske deg. Svarene kan overraske ham.

Men den samtalen - la oss være ærlige, gjør det over pizza - kan hjelpe deg med å finne ut en plan som fungerer for dere begge. Hvis han planlegger å bli en stund, må han bidra til husholdningsutgifter og betale tilbake gjelden over tid. Hvis han vil ut, kan ideen om å være klar med et depositum for et sted for seg selv eller angst om sin eksisterende gjeld til deg, holde ham tilbake fra å spørre deg om hjelp eller råd.

Du kommer aldri til å få rommet ditt tilbake for ekte hvis du ikke planlegger deg som et lag; Du vil alltid være nervøs for at han vil ha en annen feil og boomerang rett tilbake til stedet. En gang til.

Din sliter avkom kan finne trøst i denne listen over penger til dosering for tjuefem år. For en budsjetteringsplan som ikke får øynene til å lysne over, kan du prøve budsjettet 50/20/30 som gir fleksibilitet i tre hovedkategorier: nødvendigheter, pengemål og personlige utgifter.

Han er bare 20. Han trenger en plan og noen han stoler på for å hjelpe ham med å lage en. Ja, du vil ha din knyttneve gjennom spisebordet hvis han ruller øynene en gang til. Men hvis du slipper din egen holdning og forutsetninger for litt, kan han også slippe sin holdning. Og det er et godt skritt fremover.

Har et vanskelig penger dilemma? Send det til [email protected].

Ansvarsfraskrivelse: Utvalgte spørsmål og utvalgte svar vil vises i The Penny Hoarder's "Kjære Penny" kolonne. Jeg vil ikke kunne svare hvert eneste brev (jeg kan bare skrive så fort!). Vi forbeholder oss retten til å redigere og publisere dine spørsmål. Ikke bekymre deg - din identitet forblir anonym. Jeg har ikke en psykologi, regnskap, økonomi eller juridisk grad, så mitt råd er kun for generelle informasjonsformål. Jeg lover imidlertid å gi deg ærlig råd basert på min egen innsikt og virkelige erfaringer.

Skrive Inn Din Kommentar