Penger

8 Ansvarlige måter jeg bruker min skatt refusjon for å gjøre meg enda mer penger

8 Ansvarlige måter jeg bruker min skatt refusjon for å gjøre meg enda mer penger

Selv om jeg har vært en fullverdig voksen i mer enn et tiår, var 2016 mitt første hele år i min første heltidsjobberjobb.

Det betyr at denne våren, jeg mottar min største selvangivelse noensinne.

Jeg husker at foreldrene mine earmarkerer sine selvangivelser hvert år, vanligvis for hjemreparasjoner. Ett år la de til et soverom i kjelleren, så et sprinklersystem for plenen, en septisk systemoppdatering - super morsomme ting.

Jeg ble alltid forbløffet over hvor mye de kom tilbake.

I de fleste av mine 20-årene var jeg enten en barista eller en aspirerende forfatter. De betaler ikke godt, men jeg betalte ikke mye inn eller mottok mye i retur fra skatter.

Inntil nå.

I år forventer jeg at skattefradragskontrollen skal være rundt $ 3000. Det er en relativt betydelig fall.

Jeg har ikke et septisk system for å overhale, så jeg har kommet opp med noen andre smarte måter å bruke den på - det vil faktisk gjøre meg mer penger nedover veien.

Her er hva jeg tenker på å gjøre med min tilbakebetaling av skatt ...

1. Sette det til besparelser

"Savings" høres ut som den mest kjedelige tingen å gjøre med ekstra penger, men jeg er ganske spent på det i år.

Før du tror jeg er en total nerd, la meg forklare hvorfor.

Jeg bruker min Aspiration Summit sjekke konto for nød og ferie besparelser. Innskudd av selvangivelsen vil til slutt sette min besparelse over $ 2500-merket, noe som betyr at jeg vil tjene 1% rente på min fulle kontosaldo. (Når den faller under $ 2500, er interessen 0,5% - fortsatt ikke dårlig.)

Hvis jeg beholder mine besparelser over denne grensen og fortsetter å bidra med min faste $ 400 hver måned fra lønnsslippet, har jeg $ 7.350 innen årets slutt!

Jeg kan kanskje finne en sparekonto med høyere avkastning, men de kommer vanligvis med en avgift.

Aspirasjon er helt gratis å bruke. Dessuten gir denne kontoen debetkort og gratis minibanker meg tilgang til midlene raskt - perfekt for reiser eller nødsituasjoner.

2. Betaling ned gjeld

Med en kontant infusjon, kan jeg gjøre en betydelig betaling mot hver av regningene som merker kreditthistorikken min.

Jeg har en gammel skolepenger for om lag $ 4000 og en kriseprisregning for $ 1100.

Noen hundre dollar mot hver av dem vil gå langt.

Plus, det vil la meg komme i gang på en betalingsplan. Jeg har fortsatt en lang vei å gå for å forbedre min absurde kreditt score, men dette vil være en stor lettelse.

3. Selvutgivelse av en bok

Ikke fortell noen, men jeg har en bok i verkene, og jeg planlegger å publisere det tidlig i vår.

Fordi jeg er scrappy, kan jeg takle mange design, layout og tekniske aspekter ved å publisere meg selv og unngå å bruke mye penger. Men det vil fortsatt ikke være gratis.

Jeg må betale en illustratør og en redaktør. I stedet for å dyppe inn i kontoen min, kan jeg bruke litt av kontanter fra selvangivelsen min. Jeg bør tjene penger tilbake raskt gjennom salg.

Etter det kan jeg sette fortjenesten tilbake til min sparing!

4. Tilbringer det på en sidehustru

Frilansearbeidet mitt er vanligvis digitalt og skrivebasert, så jeg har få oppstartskostnader. (Selv om jeg er lett fristet til å kjøpe et domene når en ny ide treffer ...)

På den annen side, min partner (som deler min inntekt - og selvangivelse), freelances som fotograf, grafisk designer, animator og lydingeniør. De kommer alle med betydelige kostnader for utstyr og programvare.

Med vår fallfall kan han kjøpe kameralinsen som har vært på sin ønskeliste. Jeg vet ikke hva det gjør, men jeg vet at det vil hjelpe ham med å få bedre portretter - noe som betyr mer betalte konserter.

5. Planlegger mine ferier for året

Nei, min returavgift vil ikke betale for et helt års reise.

Jeg har steder å gå! Men det er en god start.

Min neste ferie - Puerto Rico! - er ikke til mai, men jeg vet at jeg må kjøpe flyene mine ca to måneder på forhånd for å få den beste prisen. Det gjør nå en perfekt tid til å begynne å se!

Å få den første store turen ut av veien motiverer meg også til å begynne å planlegge og budsjettere for resten av året.

Jeg har turer til å besøke familie i Wisconsin og Utah i sommer, en årlig ferie til New York i høst og feriereiser i desember. Det kommer til å ta litt smart budsjettering.

6. Å åpne en IRA

Jeg har vært smart nok siden jeg startet denne jobben for å bidra til min 401 (k). Fordi The Penny Hoarder matcher 4%, bidrar jeg så mye hver lønnssjekk for å sikre at jeg får den fordelen.

Men jeg vet at jeg kunne gjøre mer for å spare for pensjonering.

Mitt neste skritt er å åpne en IRA, hvor jeg kan gjøre regelmessige bidrag for å spare enda mer (og få en større skatteferd!).

Jeg er ikke interessert i å sette energi i å administrere investeringer, så jeg tror jeg skal gå med en online rådgiver. Nettsteder som Betterment and FutureAdvisor gjør det enkelt: Jeg kan starte med en liten sum penger, sette målene mine og la appen automatisk investere i en sikker portefølje for meg.

7. Få en måned før leie

Før jeg hadde denne jobben, var leie en uendelig hodepine. Mitt dumme behov for å sove innendørs spiste bort omtrent halvparten av min inntekt de fleste måneder.

Med ustabil freelance inntekt pleide jeg å fryde den første i måneden. Nå tjener jeg nok til å betale regningen.

Men jeg vil gjøre mer enn å fortsette. Jeg vil komme videre.

Jeg kan slippe en del av min tilbakebetaling av skatt, for å betale en ekstra måneds leie (eller i det minste stanse den for det formålet). Det er en enkel måte å holde roen på, bare i tilfelle tider blir tøffe igjen.

8. Ta en klasse

Jeg blir 31 i år.

Mens ideen om å gå på skole i denne alderen virker dum, er jeg endelig moden til å faktisk Nyt hva jeg skal lære.

Jeg vet også at det kan hjelpe meg å tjene mer penger.

Jeg vil se på skriveverksteder i nærliggende høgskoler og vårt lokale kunstsenter. Kanskje jeg tar et kurs på nettet for å lære en ny ferdighet, som Excel eller Photoshop.

Gjør aldri vondt for å være avrundet!

Din sving: Hvordan vil du bruke tilbakebetalingsskatten din i år?

Opplysning: Hva ville Abe gjøre? Sannsynligvis klapp oss på baksiden for å plassere tilknyttede lenker i dette innlegget. Takk for at du hjelper oss med å fylle The Penny Hoarder's øl kjøleskap!

Dana Sitar (@danasitar) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar