Banker

2 Lite kjente Credit Score Killers

2 Lite kjente Credit Score Killers

Mange forskjellige faktorer kommer inn i spill når det gjelder å beregne kredittpoengene dine, og hvert kredittbyrå gjør ting litt annerledes (deres algoritmer er hemmelige og endres hele tiden for å prøve og alltid ha best mulig risikovurdering). Det er imidlertid vanlige temaer blant alle de tre byråene som folk flest kjenner til:

  • betalingshistorikk
  • Beløp og gjeldsbeløp
  • Forespørsler i kredittrapporten din
  • Lengde på kreditthistorikk
  • Konkurser eller andre feil

Men det er andre ting som kan påvirke kredittpoengene dine også, og her er de to kredittpoengspillerne som de fleste ikke innser:

Lukke en konto

Den største faktoren som de fleste ikke skjønner kan påvirke deres kredittpoeng negativt, er å stenge en konto. Mange individer som er i gjeld, ser å betale kredittkortet og lukke denne kreditten som en positiv kraft. Det kan imidlertid virkelig være et stort negativt.

Å stenge en kreditt, selv om den er betalt eller ikke har balanse, kan påvirke kredittpoengene dine negativt, fordi det endrer tre faktorer på kredittprofilen din:

  1. At betalingshistorikken ikke lenger kan rapporteres til kredittbyråene, slik at du mister poeng i den metriske
  2. Du har plutselig krympet mengden tilgjengelig kreditt, så hvis du har annen gjeld, kan det gjøre gjelden din til tilgjengelig kredittforhold mye høyere
  3. Det kan redusere kredittidens lengde, spesielt hvis du har hatt kontoen lenge
Alle tre av disse faktorene spiller en stor rolle i kredittpoengene dine. Hvis du har en konto du ikke bruker, bare la den være. Det er ingen grunn til å lukke det med mindre du kommer til å bli belastet noen type avgift.

Problemer med ikke-finansielle regnskap

Det andre området som de fleste ikke skjønner er en kreditt score morder er å være sent eller krenkende med en ikke-økonomisk relatert konto. Jeg snakker om å være sent på leie sjekken, eller ikke betale en lege regning. Mange bedrifter, inkludert små og mellomstore bedrifter, rapporterer mislighold til kredittbyråene like mye som kredittkortselskaper gjør. Og fordi disse selskapene er mindre, kan det være vanskeligere å få dem til å fjerne rapportering når du har korrigert problemet. Og eventuelle negative, inkludert de fra bedrifter, kan virkelig skade din kreditt score.

Ikke bare det, men fremtidige utleiere og til og med potensielle arbeidsgivere kan sjekke kredittrapporten din. Så hvis du har problemer med ikke-finansielle kontoer, kan det være et problem for deg i fremtiden.

Hvis du ikke har sjekket kredittrapporten din i det siste, kan du sjekke det gratis ved hjelp av Credit Karma. Du kan se hva kredittpoengene dine ville være, samt verktøy som bidrar til å øke poengene dine.

Kjenner du til andre tilfeldige faktorer som kan skade din poengsum?

Skrive Inn Din Kommentar