Penger

Her er hvordan ting som samler støv i garasjen din, kan gjøre deg litt penger

Her er hvordan ting som samler støv i garasjen din, kan gjøre deg litt penger

Jeg pleide å leie ut rom i huset mitt og en ekstra parkeringsplass i oppkjørselen min.

Men jeg har aldri vurdert å belaste fremmede for å bruke mine andre eiendeler, som min kano eller hengekøye, til jeg oppdaget peer-to-peer-utleie.

Det stemmer - gjør ting til en inntektskilde ved å leie den ut gjennom nettsteder som Zilok.com. Vi har tidligere sett på hvordan du kan leie ut bilen din, men det skraper bare overflaten: bruk disse nettstedene til å leie ut nesten alt du eier.

Eller i det minste er det teorien. La oss ta en nærmere titt på hvordan nettstedene fungerer og hva du kan tjene.

Hvordan peer-to-peer Renting Works: En case studie av Zilok

Anta at en fyr vil sette sammen et dekk, men ikke ønsker å kjøpe en kostbar, trådløs borer, han vil aldri bruke igjen. Han kan gjerne leie din for $ 10 per dag.

Og i stedet for å selge spisebordet ditt for $ 40 på et røverkjøp, leier det ut til studenter for $ 40 per semester. Fornuftig, ikke sant?

Men bruker folk faktisk disse plattformene for peer-to-peer? Det er vanskelig å bestemme.

Zilok kom til USA i 2007, og ni år senere er det vanskelig å finne mer enn noen få brukeropplevelser rapportert på nettet.

Hvis du leser vurderinger på selskapets nettside, er det klare ting er blir leid. For eksempel, en notering for et pokerbord som leier for $ 45 per dag har et par gode kommentarer fra leietakere.

Men det ser ut, i så fall og andre, det er utleie selskaper som profiterer, ikke gjennomsnittlige brukere. Kanskje gjennomsnittlig bruker, på inntektssiden, er et utleiefirma.

Konkurransekonseptet fungerer trolig best i større storbyområder. For øyeblikket, for den mellomstore byen der jeg bor, er det nøyaktig en oppføring på Zilok.com: en Batman kostyme for $ 10 per dag.

Nettstedets hjemmeside viser nylig utleide varer, men de samme har vært der i noen dager, så det er ikke klart hvor mye leieaktiviteten faktisk skjer.

Andre nettsteder hvor du kan leie ut dine ting

Det ser ut til at alle utleienettstedene trenger noen utvikling før de blir svært nyttige. Da jeg besøkte den nådefinerte RentyThing-siden, så jeg umiddelbart en sykkel til leie i Dublin, Irland, og en veske til leie i Elk River, Minnesota, en rett etter den andre, selv om disse markedene er tusenvis av miles fra hverandre.

Jeg prøvde flere søk etter mitt område, og siden returnerte nesten alltid en melding som sier "Ingen resultater funnet. Prøv å utvide søket ditt eller foreta en forespørsel om elementet du leter etter. "Tilsynelatende er nettstedet ikke mye brukt i denne delen av Florida. Men den gode nyheten er at du ikke trenger å betale noe for å liste eller leie dine ting.

På Loanables.com skrev jeg inn postnummeret mitt, og siden viste ni varer til leie, inkludert en sammenleggbar sykkel ($ 25 per dag), en luftkompressor ($ 10 per dag) og en kraftig forlengelseskabel ($ 5 per dag). Det er ikke klart om eiere regelmessig leier ut sine ting, siden detaljert kontaktinformasjon bare gis når du betaler.

Låneavgifter belaster en flat 10% provisjon på leie, med et minimum på $ 1. Hvis du ikke er sikker på hvor mye du skal ta betalt for bruk av dine ting, er typiske leieavgifter oppgitt på en prisguide, som kan være nyttig uavhengig av hvilken nettside du til slutt bruker.

Hva er det beste stedet for å leie dine ting?

Hvilken nettside har mer enn 30 millioner besøkende per måned, og lar deg annonsere gratis? Det er selvsagt Craigslist.

Og selv om det ikke er en bestemt kategori for utleie av husholdningsartikler, leier folk jevnlig ut ting på nettstedet. Ved å skrive inn "leie" i søkeboksen til Tampa, Florida, fant jeg raskt et barnehopphus, en båtvogn, stoler, kajakker og til og med en gård til leie.

For å leie ut dine ting på Craigslist, bare oppgi dem i riktig "for salg" -seksjon. Folk som trodde at de ønsket å kjøpe noe, kunne gjerne bare leie det.

Dette gjelder spesielt for møbler hvis du er i et område hvor folk bor sesongmessig, som Florida eller en hvilken som helst høyskoleby. Det koster deg ingenting å prøve å leie ut ulike elementer, og du kan enkelt forny annonsen din med et klikk eller to hver eneste dag.

Du kan også prøv å selge og leier ting i samme annonse, setter kjøpesummen høyt nok til at leieprisen ser rimelig ut og Du vil bli glad hvis du får et salg.

Inntil peer-to-peer-utleiefirmaene får sin handling sammen, kan Craigslist være det beste stedet å generere ekstra inntekt som leier ut den trykkkokeren, området teppe eller trillebør.

Ting du bør vurdere før du leier ut dine ting

Selvfølgelig, å leie ut dine ting kommer med noen juridiske problemer. For eksempel, hvis en leietaker kutter seg med din motorsag, kunne han saksøke deg. Også, siden leieavgiften din kan betraktes som forretningsinntekt, må du kanskje betale skatter for selvstendig næringsdrivende.

Den komplette advokaten anbefaler at du får et anstendig depositum, ta bilder av dine ting før du leier dem ut, la leietakeren signere en kontrakt og konsultere en advokat om lokale, statlige og føderale skatteforpliktelser.

Deretter er det provisjonen du betaler, avhengig av nettstedet du lister gjennom. Selv om det er gratis å liste opp varene dine, når og hvis du leier dem til noen, betaler du Zilok en transaksjonsavgift på opptil 10% av inntektene dine.

Hvis du gir dette et forsøk, starter du med enkle elementer som ikke har mye verdi og ikke er lett skadet. En leietaker kan bryte en gressklipper eller skade seg med det, men disse utfallene er mindre sannsynlige med utemøbler eller et ubrukt telt.

Og realistisk kan du sannsynligvis fjerne eventuelle bekymringer for skattemessige konsekvenser før du har gjort noen hundre dollar (men ikke ta det som kvalifisert juridisk rådgivning).

Din sving: Har du noen gang leid ut dine ting for ekstra inntekt, og brukte du noen av de nevnte nettstedene?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .


Skrive Inn Din Kommentar