Investere

Saken for investering i lokale aksjer

Saken for investering i lokale aksjer

En teori er noe som ikke er bevist sant, men støttet av kontinuerlig testing og støttende bevis. I økonomi blir ingen teori testet mer enn teorien om effektive markeder - det vil si at all kjent informasjon alltid er priset til en bestemt sikkerhet.

Forskere har en utrolig interesse for ideen om informativ asymmetri, ideen om at en person eller gruppe mennesker kan ha mer eller bedre informasjon enn alle andre. Hittil har forskere bevist noe veldig interessant: å investere i lokale aksjer ser ut til å øke avkastningen. Faktisk synes den høyeste avkastningen for individuelle og institusjonelle investorer å komme fra lokale aksjebeholdninger.

En studie fra 1997 viste at investeringer i lokale bedrifter (de innen 250 miles) overgikk markedet. De mest konsentrerte posisjonene - de lokale bedriftene i høyeste kvintil - slo markedet med 6,6% per år etter justering for risiko.

Hvorfor investere i lokale aksjer kan være en god idé

Det er noen grunner til at du kanskje vil vurdere å investere i firmaer nærmest deg:

    1. En unik tilkobling - Ofte kan det vi ser i finansene være svært forskjellige enn det vi ser når vi ser på bedriftens konkurransemiljø. Hvis jeg skulle se bare på finansene, kunne jeg virkelig komme inn i et selskap som Noble Roman's pizza. Imidlertid, etter å ha vokst opp, smuglet i midten av det noble romerske landet, vet jeg at produktet er ... vel, forferdelig.
    2. Informasjonsfordeler - Du vet sannsynligvis ganske mange mennesker som jobber for børsnoterte selskaper. Ved å snakke med venner og bekjente kan du få en veldig god utsikt over fremtiden for en bedrift. Er vennene dine glade for å jobbe for XYZ-firmaet? Var Jims nye BMW finansiert med en ytelsesbonus, noe som tyder på at arbeidsgiveren hans kan slå sokkene av Wall Streets estimater?
    3. Innsideinformasjon - Offentlige selskaper i små byer gjør overskrifter i lokale papirer, men de får ikke den samme dekningen andre steder. I dag og år har de fleste aviser en online utgave som kan leses gratis, men det betyr ikke at investorer finner denne informasjonen og prissetter den til et selskap. Hva er nyhetsverdig i ditt lokale område kan ikke oppfattes å være nyhetsverdig for en hel organisasjon. De som er lokale kan veldig godt vite bedre fordi de tar i små ting, oversett informasjonen ofte.
    4. Lettere forskning - Det er ganske enkelt å slippe inn på en liten forhandler for å sjekke inn på salg når du bor i kjøreavstand. På samme måte kan du få en mye bedre forståelse av et selskap ved å kartlegge lokale leverandører og kunder enn du kan lese om virksomheten fra tusenvis av miles unna. Jeg er sikker på at investorer som investerer i lokale selskaper, er mye mer sannsynlig å ta sin due diligence til et nytt nivå når det bare handler om å komme inn i bilen for ekte, praktisk forskning.
    5. Mer toleranse for skuffelse - Hvis du kjenner et firma godt fra å bo nær det, er du mer sannsynlig å tolerere oppturer og nedturer. Kjennskap til kjendis er veldig ekte - vi vet at gass er dyrt fordi vi ser prisen hver dag. På samme måte vet vi at en bedrift kan bli priset for høyt eller for lavt fordi vi kan observere med egne øyne hvordan selskapet opererer.

Da jeg først så denne studien ble jeg forbløffet. Jeg ventet at det skulle være noen forspenning mot å holde lokale selskaper, men jeg trodde aldri at det å kjøpe lokale bare kunne øke avkastningen med så mye som 6,6% per år.

Investerer du i lokale aksjer? Har du en preferanse for lokale selskaper vs fjerne investeringer?

Skrive Inn Din Kommentar