Penger

Nyt tilbringe tid med eldre? 12 måter å tjene penger som hjelper eldrene dine

Nyt tilbringe tid med eldre? 12 måter å tjene penger som hjelper eldrene dine

Mellom 2000 og 2030 forventes amerikanere over 65 år å doble til over 72 millioner. Med flere og flere aldrende amerikanere vil en Penny Hoarder finne mange måter å låne en hjelpende hånd samtidig som han tjener penger.

Sjekk ut disse karrierer og sidejobber hvor du kan tjene en anstendig inntekt mens du hjelper folk - og sikkert høre noen fantastiske historier om «de gode gamle dager». Siden mange eldre har faste inntekter, kan du velge å tilby tjenestene dine på en redusert Vurder eller til og med pro bono til tider.

Her er noen jobber å vurdere:

1. Clinic-Based Healthcare Worker

Selv om du ikke kan se blodet, finner du rikelig med blodfrie helsepersonell hvor du skal tjene en aldrende befolkning, inkludert å jobbe som en diagnostisk medisinsk sonograf eller stråleterapeut.

Hvis du tenker på å bli lege, bør du vurdere feltene for geriatri eller gerontologi.

Optometri er en annen gren av helsevesenet som trenger kvalifiserte fagfolk som kan hjelpe eldre med å håndtere sine visjonbehov, passe briller og håndtere aldersrelaterte øyesykdommer og andre problemer som kan oppstå.

2. Home Health Care Aide

Når eldre er hjemme, men trenger litt ekstra hjelp, kan hjemmeværende hjelpe til med å gi omsorg som trengs for å holde dem trygge og komfortable. Hjemmepersonellhjelp og personlig hjelpepersonell er to av landets raskest voksende karriere, med nesten 70% økning i arbeidsplasser projisert innen 2020.

I et av disse feltene vil du tilby et bredt spekter av tjenester, blant annet behandling av sår, forebygging av sengetøy, overvåkning av vitale tegn og tilveiebringelse av nødvendige injeksjoner og andre helsetjenester. Gjennomsnittlig heltidslønn i disse feltene er i $ 20.000-serien.

3. Wealth Manager

Sammen med pensjonering kommer en rekke økonomiske problemer å vurdere, blant annet når du skal gå på pensjon, sørge for dine økonomiske behov i pensjon, og navigere pensjoner, 401 (k) s og trygdeordninger, for bare å nevne noen. Mange eldre ser også på å planlegge for fremtiden, blant annet å sette opp tillit og vilje.

Å bli en finansiell rådgiver eller formueforvalter kan være en lukrativ måte å hjelpe folk på. GlassDoor rapporterer gjennomsnittlig formueforvalter tjener over $ 88 000 i året.

4. Retirement Community Recreation Director

Mange pensjonssamfunn og sykehjem ansetter rekreasjonsdirektører for å sette sammen aktiviteter for beboere for å hjelpe folk til å samhandle, sosialisere og engasjere seg. Typiske rekreasjonsaktiviteter inkluderer alt fra utflukter (for eksempel å se på et lek eller en konsert) til bingo netter til filmvisninger til kaffesosialer.

Hvis du liker å sosialisere og samhandle med eldre og ha gode organisasjonsferdigheter, hvorfor ikke nærmer deg pensjonssamfunn og se om de har behov for noen til å koordinere disse typer hendelser?

5. Lawn Care Worker eller Gardener

Når du har nått en viss alder, er det vanskelig å skyte opp slåmaskinen eller ta tak i hekkeklipperen og holde plenen og plantene bra. Raking fall blader kan også bli en fare, og mange eldre ser etter hjelp for å holde alt ser bra ut.

Vurder å gå inn i plenenpleievirksomheten, som er en flott sidejobb. Som landscaper eller gresspleiepersonell kan du typisk belaste $ 25-50 i timen avhengig av tjenestene du gir, med vanskeligere og arbeidsintensive tjenester i den øvre enden av skalaen (eller enda høyere for mer teknisk eller utstyrs tung arbeidsplasser).

6. Gutterrenser

Klatre opp på en stige for å skape blader og rusk ut av takrenner er en rolle som mange frykter. Men hvis du er der oppe i år, kan det være enda vanskeligere å gjøre denne oppgaven trygt. Dette er grunnen til at mange eldre ansetter folk til å rense sine renner slik at vannet kan renne riktig og de kan unngå kostbare lekkasjer og vannskader.

Størrelsen på huset og antall renner som skal rengjøres er en nøkkelfaktor i prisen for denne oppgaven, men rensing av rennene på de fleste gjennomsnittlige hus skal tjene deg et sted i $ 100-200-serien. Dette er en fin måte å tjene litt penger på helgene og hjelpe folk ut.

7. Snøskytter

Denne vinteren var en snøig for mange; Boston alene mottok mer enn 108 tommer av de hvite tingene. Under vinterstormene er mannskapet vanskelig på jobben, og det er opp til individuelle huseiere å beholde sine eiendommer, inkludert gangveier, trapper og verandaer, klare og passable. I enkelte områder er det nødvendig med beboere å holde fortauet foran husene deres også klart.

Mange eldre er ivrige etter å ansette folk for å hjelpe med å skyve og bruke issmelte for å holde tingene trygge. Du kan vanligvis tjene $ 25-75 per time skovle snø.

8. Vaktmester eller House Cleaner

Bøye over for å skrubbe badekaret og støv baseboards blir vanskeligere med alderen. Dette er grunnen til at mange eldre ser etter folk som hjelper dem rundt huset med alt fra de lette oppgavene, for eksempel støvdannelse, til det dårlige arbeidet, for eksempel dyprengjøring. Selv å klatre på en stallstolpe for å bytte en høy lyspære er noe som kan være utfordrende for eldre, så mange medisiner og forhold kan gjøre folk svimmel og forårsake problemer med balanse og fingerfylling.

Du kan tjene $ 15-25 per time eller mer som husholderske, men mange trener en fast pris for en ukentlig rengjøring, avhengig av størrelsen på hjemmet og oppgavene som er involvert.

9. Cook

Alle elsker et hjemmelaget måltid, men å stå på kjøkkenet og hakke og legge på måltider kan være en utfordring for folk som har det vanskelig å stå for lenge eller som kan ha artrittfinger som ikke kan gripe en kniv ganske som de pleide å . Men folk fortsatt elsker å spise, og hjemmelagde måltider er gode for å gi ernæring og øke moralen.

Tjenester som måltider på hjul gir mat og følgesvenn til eldre, men noen kan trenge mer hjelp og ønsker å ansette noen til å komme hjem og tilberede måltider flere ganger i uken (eller mer) for dem. Arbeid med seniorer for å sette opp en måltidsplan som passer deres preferanser, ernæringsmessige behov og eventuelle spesielle kostholdsretningslinjer.

10. Errand Runner

Å forlate huset kan være utfordrende for mange eldre, spesielt om vinteren, når is og snø gjør fortauer forrædersk. Men folk trenger fortsatt å få dagligvarer og hente bursdagsgaver til sine barnebarn (og vent i kø på postkontoret for å sende dem).

Ved å løpe ærend for eldre, kan du hjelpe dem med å få det de trenger og tjene litt penger på siden. Vurder å kjøre ærend for noen forskjellige personer og konsolidere turene dine eller tilby tjenestene dine i et pensjonssamfunn.

11. Driver

Når folk blir eldre, må mange gi opp kjøring når deres sanser og reflekser ikke helt kan fortsette. Men ikke-kjørende seniorer vil fortsatt komme seg ut og om fra tid til annen, enten de skal gå til kirke eller en familiebegivenhet eller gå til en viktig legeutnevnelse.

Vurder å kjøre eldre hvor de trenger å gå, om de eskorterer dem til leketøybutikken og hjelper med å sende en gave til sin unge slektning eller kjører dem til en familiebegivenhet.

12. Teknikklærer

Med fjerntliggende barn og barnebarn, og familier spredt over, vil mange eldre lære om teknologi for å koble og kommunisere med sine kjære.

Vurder å lære eldre hvordan du bruker forskjellige typer teknologi, fra å mestre kunsten til iPhone til Skyping med barnebarnene. Eller, bare bare det grunnleggende, for eksempel å slå på en datamaskin og sjekke været. Disse ferdighetene hjelper eldre samvirke med kjære og verden.

Din sving: Arbeider du med eldre? Vi vil gjerne høre om jobben din i kommentarene!

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar