Penger

The Starve & Stack Method: En Ekstrem Money-Save Experiment for Par

The Starve & Stack Method: En Ekstrem Money-Save Experiment for Par

Har du noen gang lurt på hvordan andre par betaler så mye gjeld så fort?

Som dette paret som betalte $ 13 000 på en samlet inntekt på $ 28 000.

Eller dette paret som betalte $ 50 000 i gjeld og bor nå på en seilbåt.

Eller dette paret som betalte $ 35.000 i gjeld og retet i deres 30-årige!

Det virker umulig når det er ditt eget liv, men jeg kan fortelle deg fra personlig erfaring at det er helt gjennomførbart. Min mann og jeg betalte $ 78 000 av gjeld i to år, og Starve and Stack-metoden er en grunn til at vi kunne slå våre store pengemål.

Hvordan spare penger raskt: 'Starve and Stack'

Ikke bekymre deg, det er ingen bokstavelig sult.

Begrepet "Starve and Stack" ble laget av Nick Vail for å fjerne gjetningen i et gjestepost på den populære personlige finans bloggen, Budgets er Sexy.

Ideen er at par, spesielt nygifte, kombinerer sin økonomi og lever 100% på en inntekt i 18 til 24 måneder.

Du kan enten betale av gjeld eller sette deg opp med et betydelig redeegg som vil vokse eksponentielt takket være sammensatt interesse.

Vail anbefaler ikke dette som en måte å spare for en forskuddsbetaling på et hus, som kanskje ikke er den beste investeringen for unge mennesker akkurat nå. Det er en mulighet til å investere for fremtiden tidlig og la magien av sammensatt interesse fungere for deg.

Og jo tidligere du begynner å investere, desto mindre må du spare i det lange løp.

Median husstandsinntekt før skatt er ca $ 59 000 per år. Så antar at et par hjemlønn etter skatt er rundt $ 52.000. Hvis de lever av halvparten av det (eller enda litt mer), kan de muligens spare $ 50 000 om to år!

Hvis du har $ 50 000 i et indeksfond som returnerer et gjennomsnitt på 6%, vil du ha over $ 287 000 i 30 år hvis du ikke legger til en ekstra krone til den. Og hvis du fortsetter å legge til $ 25 000 hvert år etter det, blir du millionær på rundt 19 år.

Alternativt, hvis du har et $ 50 000 studielån med 6% rente, og du betaler den i to år i stedet for 10, kan du spare over $ 10 000 i interesse!

Men hvordan sulter du og stabler?

Elefanten i rommet er, hvordan får jeg levekostnadene mine lavt nok til å gjøre dette?

Du må unngå fristelsen til livsstilsinflasjon som kommer med dobling av inntektene dine. Å flytte inn i noen betyr ikke at du fortjener en oppgradert bil eller en hjørne leilighet. Vi valgte en liten ett-roms leilighet vi fant gjennom scoping ut nabolag.

Vi så også på gratis aktiviteter for å ha det gøy og måter å spare på utgifter vi ikke kunne helt kutte ut. Ringe våre forsikrings- og telefonleverandører minst en gang i året reddet oss store penger på våre månedlige regninger.

Og hvis du ikke kan redusere utgiftene dine ytterligere, kan du prøve en sidegas for å gjøre forskjellen. Det er mange måter å tjene penger hjemme på fritiden.

Jen Smith er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun og hennes ektemann Starved og Stacked for å betale $ 78K av gjeld om to år. Finn henne på Instagram på @savingwithspunk for å spare penger og gjeldsbetalingstips.

Skrive Inn Din Kommentar