Investere

Peer-to-Peer Utlån 101

Peer-to-Peer Utlån 101

Peer-to-peer utlån har kommet sterk siden finansiell nedbrytning - og ikke tilfeldigvis. Det var omtrent den tiden bankene bestemte seg for at de ikke låne til enhver. Beslutningen åpnet en mulighet for frie markedet for å gi en annen måte for folk å låne penger. Og det var da peer-to-peer-fenomenet begynte å bli populært.

Det er mange grunner til at P2P utlån har vokst så raskt. Men er det en god lånekilde for deg? Lær mer her om å få et lån som en del av beslutningsprosessen.

Den komplette veiledningen på peer-to-peer utlån:

 1. Hva er peer-to-peer utlån?
 2. Utlånssteder i USA
 3. Hvorfor investere gjennom en P2P utlånsplattform?
 4. Hvorfor låne gjennom en P2P utlånsplattform?
 5. Hvordan det fungerer
 6. Typer peer-to-peer lån
 7. Tilgjengelig utlånsprogramvare

Hva er peer-to-peer utlån?

Peer-to-peer utlån kan løst betraktes som bank uten bank. Det vil si at det er en utlåns- og låneprosess som foregår uten bruk av tradisjonelle banker. Og av den grunn ser det ut til en hel del forskjellig fra konvensjonell bankvirksomhet.

Peer-to-peer-utlån er for det meste en onlineaktivitet. Låntakere kommer til de ulike peer-to-peer-utlån nettsteder som ser etter lån - og bedre vilkår enn hva de kan få gjennom sin lokale bank - mens investorer kommer til å låne penger med mye høyere avkastning enn hva de kan få på en bank .

På overflaten kan det virke som om de høyere rentene som ble betalt til investorer i peer-to-peer-lån, ville føre til høyere lånepriser for låntakere, men det er ikke generelt tilfellet.

Peer-to-peer utlån bringer låntakere og investorer sammen på de samme nettstedene. Vanligvis kjent som "P2P", er det et arrangement som "kutter ut mellommannen", mer kjent som bankier.

Her er tingen, det koster penger å drive en bank. Du trenger en fysisk banktjeneste som må kjøpes og vedlikeholdes. Du må også stabere operasjonen med ansatte, og det krever at du betaler flere lønninger, samt relaterte ytelser til ansatte. Deretter er det oppkjøp og vedlikehold av kostbart utstyr, som internt datasystem og programvare, samt sofistikert sikkerhetsutstyr.

Nå multipliser kostnadene for den enkelte bankfilial ved flere grener, og du begynner å få en ide om hvorfor du kan betale 15% for et lån i samme bank hvor du vil tjene mindre enn en 1% avkastning på midler som holdes på innskudd der. Det er ikke akkurat et rettferdig - eller demokratisk - finansielt arrangement.

P2P utlån har ikke all den bankgrenen eiendommen, hundrevis eller tusen ansatte, eller dyrt utstyr. Og derfor ser du kanskje et arrangement som ser mer ut som 10% lånesatser, og 8% avkastning på investeringspengene dine.

Utlånssteder i USA

Selv om hele konseptet peer to peer-utlån startet i tredje verden for tiår siden, er det nå dusinvis av P2P-plattformer som opererer i USA. De fleste har hørt om Prosper and Lending club, men det finnes flere andre långivere på amerikanske markedet.

Noen av de vanligste peer-to-peer utlån nettsteder inkluderer:

Utlånsklubb

Startet i 2007, har Lending Club siden vokst til å bli den største peer-to-peer utlånsplattformen på nettet. Ved utgangen av 2015 finansierte nettstedet nesten $ 16 milliarder av lån, inkludert over 2,5 milliarder kroner i fjorårets siste kvartal. Det er åpenbart at Lending Club gjør en mengde ting riktig.

Lending Club er som en peer-to-peer utlånsplattform et nettsted som bringer investorer og låntakere sammen for å sette sammen lån som vil være til nytte for begge parter. Hele søknadsprosessen finner sted på nettsiden, og kan fullføres i løpet av få minutter. Og etter at du har søkt om et lån, kan nettstedet koble deg til Credit Karma hvor du kan begynne å overvåke din kreditt.

Det siste punktet kan være viktig. Siden så mange av lånene som er ordnet på Lening Club, involverer gjeldskonsolidering, ser låntakere ofte en økning i kredittpoengene sine kort etter at lånet er startet. Årsaken til denne økningen er at låntakernes kredittkortgjeld utnyttes etter at flere kredittkort har blitt konsolidert til et enkelt lån på plattformen.

Lending Club gjør som hovedregel personlige lån på opp til $ 35.000. Lån er fast rente og usikret. Vilkår varierer fra 24 måneder til 60 måneder, hvoretter gjelden din er fullt betalt. Renter varierer fra 5,24% april til en høy på 31,70% apr, som er bestemt av kreditt karakter.

Kredittkarakterer bestemmes av kredittpoeng og kredittprofil, samt av inntektene dine, og både beløp og løpetid.

Plattformen belaster også et opprinnelsesgebyr på mellom 1% og 5% av lånebeløpet du låner. Disse opprinnelsesgebyrene er ikke uvanlige i det personlige låneplanet, og kan fortsatt resultere i APR som er mye lavere enn de som belastes med kredittkort. Det er imidlertid ingen søknadsavgift, og ingen forskuddsbetaling.

Selv om utlånsklubben er best kjent for personlige lån, gjør de også forretningslån og medisinske lån (under planen "pasientløsninger") som kan brukes til medisinske prosedyrer som ikke er dekket av helseforsikring, for eksempel fruktbarhetsbehandlinger og hårtransplantasjoner.

For å få mer informasjon om dette bransjeledende selskapet, se mer i vår dybdegående Lending Club-gjennomgang.

Prosper

Prosper ble grunnlagt i 2005 og er den første blant de populære peer-to-peer-utlånssidene.Nettstedet har mer enn 2 millioner medlemmer og har finansiert mer enn 5 milliarder dollar i lån til dags dato. Platformen fungerer på en måte som ligner på utlånsklubben, men ikke identisk.

Som Utlånsklubb bringer Prosper individuelle investorer og låntakere sammen på samme nettside. Noen av disse investorene er store bekymringer, som Sequoia Capital, BlackRock, Institutional Venture Partners og Credit Suisse NEXT Fund. Denne institusjonelle deltakelsen er viktig i seg selv; som jevnlig utlån vokser raskt, blir store institusjonelle investorer mer involvert på finansieringssiden.

Prosper gjør personlige lån for beløp på mellom $ 2000 og $ 35.000. Inntjening av lånet kan brukes til omtrent hvilket som helst formål, inkludert gjeldskonsolidering, boligforbedring, forretningsformål, auto lån, og kortsiktige og brolån. Du kan også låne penger til å adoptere et barn, kjøpe en forlovelsesring eller ta ut "grønne lån", som gjør at du kan finansiere systemer som er basert på fornybar energi.

Lånevilkår varierer fra 36 måneder til 60 måneder, med renter mellom 5,99% april og 36,00% april. Din lånefrekvens er beregnet på grunnlag av din Prosper Rating, som ligner på utlånsklubbets kredittgrad, og er basert på kredittpoeng og kredittprofil, lånefrist og lånebeløp.

Lån er lån med fast rente, hvilket betyr at gjelden vil bli fullt utbetalt innen utgangen av låneperioden. Det er ingen forskuddsgebyr, og ingen skjulte gebyrer, selv om Prosper tar opp opprinnelsesavgift tilsvarende Lending Club.

Igjen, hele prosessen skjer online der du kan fullføre et søk på få minutter, og få din Prosper Rating. Fra det tidspunktet vil renten din bli bestemt, og låneprofilen din vil bli gjort tilgjengelig for potensielle investorer som bestemmer seg for å finansiere lånet. Siden finansiering skjer i små trinn fra flere investorer, vil lånet ikke fullt ut finansiere før det er tilstrekkelig interesse fra nok investorer. Men den prosessen kan skje er liten som en eller to dager.

Lær mer om den eldste av P2P-selskapene i USA i vår fullstendige Prosper-gjennomgang.

PeerStreet

PeerStreet tar hva Lending Club og Prosper gjorde for personlige lån og bruker det til fast eiendom. Grunnlagt i 2013 har Peerstreet utvidet seg raskt og privatmarkedet er veldig enkelt å bruke.

I motsetning til andre selskaper som driver investorer til REITs, tillater PeerStreet investorer å investere direkte i eiendomslån. Lånene er ikke typiske 30 årige boliglån, men kortsiktige lån (6-24 måneder). Lånene er for spesielle situasjoner som rehabilitering av en eiendom som en utleier ønsker å leie ut.

Den årlige avkastningen for den gjennomsnittlige investor utgjør mellom 6-12%, og du kan begynne å investere med så lite som $ 1000.

PeerStreet gjør også alle sine egne tegningsgarantier på eiendommene og vurderer alle sine lånere.

Den ene ulempen til PeerStreet er at du må være en akkreditert investor for å delta i deres markedsplass. Dette eliminerer ganske enkelt de fleste små investorer fra å ha et skudd på denne unike P2P långiveren.

Fundrise

En annen crowdfunding kilde som bare handler i fast eiendom er Fundrise. Hvis du er ute etter en måte å investere i eiendommer uten å måtte utføre den daglige oppgaven til en utleier, kan du investere med Fundrise være en utmerket måte å få foten på i døren.

En av fordelene med å investere med Fundrise er at du kan starte med så lite som $ 1000. Fundrise bruker alle de mindre bidragene til å investere i større lån. Fundrise er i utgangspunktet et REIT, som er et selskap som eier inntektsgivende eiendom. Ifølge Fundrisks nettstedets ytelsesside hadde de en avkastning på 8,76% tilbake i 2016.

Når du ser på avgifter, har Fundrise en årlig avgift på 1,0%. Dette inkluderer alle rådgiveravgifter og kapitalforvaltning. Mens 1,0% kan høres ut som mye i forhold til andre investeringsruter, har Fundrise lavere avgifter enn andre REITs.

Det er flere fordeler med å velge Fundrise. Hvis avkastningen fortsetter på kurset, kan du gjøre mer enn du ville med en tradisjonell REIT eller med andre P2P-nettsteder. På den annen side vil disse investeringene være litt risikofyltere enn andre alternativer.

Å komme i gang og investere med Fundrise er enkelt. Du kan opprette en konto og begynne å investere på kort tid. Selv om du ikke har noen erfaring med å investere i fast eiendom, gjør Fundrise det utrolig enkelt. Faktisk har de nå Fundrise 2.0, som håndterer alle investeringene for deg. Fundrise 2.0 vil velge eFunds og eREITS og diversifisere dine investeringer basert på dine mål.

For å lære mer, sjekk ut min komplette Fundrise gjennomgang.

Finansiering sirkel

Funding Circle er et peer-to-peer utlån nettsted for folk som er ute etter et forretningslån. Dette er viktig fordi småbedriftsmarkedet er helt underserved av bankindustrien. Ikke bare har bankene store krav før de skal låne til en liten bedrift, men de har også en preferanse for utlån til større bedrifter som er bedre etablert. Den lille, enmans- eller kvinnebutikken er ofte utelatt i kulde når det gjelder å få bedriftsfinansiering.

Plattformen har gjort mer enn 2 milliarder dollar i lån til mer enn 12.000 småbedrifter over hele verden.

Med Funding Circle kan du låne så lite som $ 25.000 til så mye som $ 500.000 på et forretningslån til priser som starter så lavt som 5,49% (spekteret er mellom 5,49% og 20,99%). Lånevilkår er fast rente og varierer fra ett år til fem år.Og selvfølgelig har Funding Circle også et opprinnelsesgebyr, som vanligvis er 4,99% av lånebeløpet du låner.

Du kan låne penger for en rekke forretningsmessige formål, inkludert refinansiering av eksisterende gjeld, kjøp av inventar eller utstyr, flytte eller utvide operasjonsområdet, eller til og med å ansette flere ansatte.

En av de beste funksjonene i Funding Circle er at du bare trenger å være i virksomhet i så lite som seks måneder til tre år. Søknadsprosessen tar så lite som 10 minutter, og du kan motta finansiering innen 10 dager. Hele prosessen skjer online, og du vil bli tildelt din egen kontoadministrator for å hjelpe deg gjennom prosessen. Lær mer om sine småbedriftslån og invester i våre Funding Circle-vurderinger.

oppkomling

En nybegynner på listen over peer-to-peer-nettsteder startet Upstart i 2014, men har allerede finansiert mer enn $ 300 millioner i lån. Blant de store peer-to-peer långiverne, har Upstart det mest felles med SoFi. Som SoFi, tar Upstart nærmere på ikke-tradisjonelle tegningsvilkår, og foretrekker å se på en låners potensial, som inkluderer vurdering av skolen du deltok i, studieområdet, din faglige ytelse og arbeidshistorien din.

De tar mer tradisjonelle utlånskriterier som kreditt og inntekt i betraktning. Hovedfokus er på å se for å identifisere hva de refererer til som "fremtidige prime" låntakere. De er låntakere som er tidlig i livet, men viser tegn på å ha et sterkt fremtidspotensial. Av denne grunn vurderer plattformen forhold som bidrar til fremtidig finansiell stabilitet, og foretar lån tilsvarende.

For eksempel rapporterer Upstart at gjennomsnittlig låner på plattformen har en FICO-poengsum på 691, en gjennomsnittlig inntekt på $ 106 182, er 91% sannsynlig å være en høyskole kandidat, og 76% sannsynligvis vil være refinansiering kredittkort. Det siste punktet er viktig - låntakere som refinansierer kredittkort, forbedrer vanligvis sin økonomiske stilling nesten umiddelbart som følge av å senke renten, redusere sin månedlige betaling og konvertere revolverende gjeld til et avdragslån.

Lånebeløp varierer fra $ 3000 til $ 35.000, med vilkår fra tre år til fem år, og har ingen forskuddsbetaling. Nettstedet hevder at deres priser er 30% lavere enn andre långivere i gjennomsnitt. Upstart rapporterer at gjennomsnittlig 15% på et treårig lån, selv om de kan variere fra 4,00% til 26,06% for treårige lån, og mellom 6,00% og 27,32% for femårige lån. Like de andre peer-to-peer långivere, oppfører Upstart også et opprinnelsesgebyr, som kan variere mellom 1% og 6% av lånet. Se de fulle detaljene i vår Upstart Loans Review.

PeerForm

PeerForm er en peer-to-peer utlånsplattform som ble grunnlagt i 2010, og gir lån til både enkeltpersoner og små bedrifter. Nettstedet er noe mer tolerant på kredittpoengene fordi de vil låne til låntakere med poeng så lavt som 600 (de fleste andre krever en poengsum på midten av 600-tallet eller bedre).

I likhet med de andre peer-to-peer-plattformene, starter du ved å fylle ut et enkelt nettprogram, det tar ikke mer enn noen få minutter. Du velger hvilken type lån du vil ha, så vel som beløpet, og så blir forespørselen din lagt inn i et låneliste på nettstedet. Det er her investorene bestemmer seg for å finansiere lånet ditt (prosessen kan ta alt fra en dag til to uker). Når de har gjort det, bekreftes informasjonen du oppgav i søknaden din, og finansieringsprosessen begynner.

Renter varierer fra et lavt på 6,44% til et høyt på 29,99%, og krever et opprinnelsesgebyr på mellom 1% og 5% av lånebeløpet. Det er imidlertid ingen søknadsgebyr og ingen forskuddsbetaling. Lånene er usikrede, og krever ingen sikkerhet.

Du kan låne penger til et bredt spekter av formål, inkludert gjeldskonsolidering, et bryllupslån, boligforbedring, medisinske utgifter, flytting og flytting, bilfinansiering og mer. Lånebeløp varierer mellom $ 1000 og $ 25.000, og alle lån er for en periode på tre år. Få alle detaljer om dette flotte selskapet i våre Peerform-vurderinger for investorer og låntakere.

Sofi

SoFi, som er kort for Sosial finans, har blitt en av de ledende kildene til studielånsfinansieringen tilgjengelig hvor som helst. Dette nettstedet er nesten synonymt med studielån, selv om de også gir boliglån og personlige lån.

Plattformen ble grunnlagt av folk som er nær universitetsscenen, og er godt kjent med nyansene av studielånsfinansieringer. Det er et finansområde som ikke er tilstrekkelig betjent av banksektoren. Det er bare noen få store långivere som vil gi studentlånsfinansieringer, og SoFi er en av dem.

SoFi er en peer-to-peer-utlånsplattform der studentlånsfinansieringen tildeles i stor grad på grunnlag av ikke-tradisjonelle kriterier, for eksempel yrkesform, universitetet eller universitetet du har uteksaminert fra, din GPA og din store - så vel som din inntekt og kreditt profil. Men dette betyr at lånegodkjenning ikke er strengt basert på inntekt eller kreditt. Utdanningsrelaterte kriterier veier tungt i beslutningen.

Dette er viktig fordi studentlån er gitt på nesten automatisk basis, krever studentlånsfinansieringer at du kvalifiserer basert på din evne til å betale tilbake. SoFi vurderer din pedagogiske bakgrunn som en del av bevisene du kan betale tilbake.

Også, som en peer-to-peer långiver, er SoFi tilgjengelig syv dager i uken, og du kan fullføre hele søknadsprosessen online. Nettstedet hevder at det typiske medlemmet kan spare et gjennomsnitt på $ 14.000 som et resultat av refinansiering av et studielån med dem.

SoFi har i dag priser på studentlånsfinansieringer som spenner fra 3,50% april til 7,49% april på fastrentelån, og mellom 2,13% april og 5,68% april på variabel rente lån. Du kan også refinansiere hele beløpet av studentlånsgjeld som du for øyeblikket har, da plattformen ikke angir et maksimumsbeløp.

Du kan refinansiere både private studielån og føderale studielån, selv om nettstedet anbefaler at du er forsiktig med refinansiering av føderale lån. Dette skyldes at føderale lån kommer med visse beskyttelser som ikke er tilgjengelige med private kildelån, og heller ikke med refinansiering fra SoFi. Du må sette pris på den slags åpenhet og ærlighet i en utlåner av enhver stripe!

Disse er bare en håndfull av det økende antall peer-to-peer-selskaper i USA.

Hvorfor ville noen investere gjennom en P2P-plattform?

Høyere avkastning på investeringen er en kraftig motivator. Dette gjelder særlig siden renten på helt trygt, kortsiktige instrumenter som pengemarkedsfond og innskuddsbevis betaler vanligvis mindre enn 1% per år. Og selv om du vil investere i langsiktige verdipapirer for å få høyere avkastning, er de heller ikke der. For eksempel betaler 10 års amerikanske statsobligasjon kun 1,82% per år. Det er en utrolig lav avkastning med tanke på at du må knytte pengene dine opp for et helt tiår bare for å få det.

Derimot kan en investor enkelt få en avkastning i nabolaget på 10% per år på en portefølje av femårige lånenotater, med blandede kredittprofiler, ved å investere sine penger gjennom en peer-to-peer-plattform.

Ja, det er mer risiko involvert i å investere / låne gjennom en P2P-plattform. Tross alt er det ingen FDIC-forsikring på pengene dine. Men frekvensen er mye høyere enn hva det er på konvensjonelle rentebærende instrumenter, samt at en P2P-investor kan lage sin egen portefølje for å matche sin egen risikotoleranse.

Av denne grunn har peer-to-peer utlånsplattformer en tendens til å ha rikelig med investormidler til å låne ut. Og hvis du er en låner, er det en gevinst for deg.

Hvorfor ville en låner bruke P2P?

Hvis investere gjennom peer-to-peer-nettsteder gir god mening for investorer, er det sannsynligvis enda flere grunner til at en låner vil ha et lån fra en.

Her er bare noen få av dem:

 • Renter - Avhengig av hvilken type lån som er tatt, er prisene ofte lavere på P2P-nettsteder enn hva du kan få gjennom en bank. Dette gjelder spesielt når du sammenligner P2P-priser med de som du betaler for kredittkort og bedriftslån. Det kommer tilbake til P2P-plattformer med lavere kostnad for å drive forretning enn bankene. De er ikke lavere i alle tilfeller, men de er alltid verdt et forsøk på omtrent hvilken type lån du vil ta.
 • Kredittprofil - P2P-plattformer er ikke subprime långivere, men de vil ofte lage lån som banker ikke vil. Du vil bli belastet høyere interesse hvis du har kredittfeil, men det kan være å foretrekke å ikke få et lån i det hele tatt.
 • Låneformål - P2P-plattformer er mye mindre restriktiv når det gjelder formålet med lånet ditt. Et eksempel er forretningslån. En P2P-utlåner kan gjøre deg til et personlig lån for forretningsformål, mens en bank kanskje ikke vil foreta et forretningslån i det hele tatt.
 • Enkel anvendelse - Hele låneprosessen håndteres online, så du må aldri forlate huset ditt. Selv tredjeparts verifisering og dokument signering kan vanligvis gjøres online. Alt du trenger å gjøre er å skanne dem, så send dem enten, eller last dem ned til en portal på P2P-siden.
 • Hastighet - Du kan ofte håndtere hele låneprosessen, fra søknad til mottak av midler, om lite som to eller tre dager. I kontrast kan enkelte banklån ta uker eller måneder til å trekke seg ut.
 • Ingen ansikt til ansikt møter - Noen føler seg ubehagelig når man søker om et lån, krever et møte ansikt til ansikt, særlig hos en bank. Slike møter kan ofte få følelsen av en fysisk eksamen, og inkludere forespørsler fra bankpersonell om informasjon og dokumenter som gjør at du føler deg ubehagelig. Det er ingen ansiktsmøter når du søker om et lån gjennom en peer-to-peer-nettside.
 • Din låneansøkning behandles anonymt - Investorer vil se din låneforespørsel, men du blir ikke personlig identifisert i prosessen. Det er liten fare for at en nabo som jobber hos banken vil få tilgang til din låneinformasjon, siden en P2P ikke er en bank ..

Når du vurderer alle disse fordelene, er det lett nok å se hvorfor folk i økende grad velger peer-to-peer-kilder over den lokale banken.

Hvordan det fungerer

Hver peer-to-peer långiver virker litt annerledes enn de andre, men det er noen vanlige skritt for lånet søknadsprosessen.

Det går vanligvis noe slikt:

 • Du fyller ut et kort spørreskjema, plattformen gjør en "soft credit pull", og du er tildelt en lånegrad (vi får dypere inn i disse med individuelle P2P-vurderinger).
 • Din låneforespørsel vil bli gjort tilgjengelig for investorer, som vil vurdere låneforespørselen og avgjøre om de vil investere i den tildelte lånefrekvensen (som er basert på lånekvaliteten).
 • Når det er nok investorinteresse i lånet ditt, vil lånet ditt da bli finansiert.
 • Du vil da bli pålagt å levere visse dokumenter, som bevis på inntekt og sysselsetting, og en liste over eksisterende gjeld som du har til hensikt å tilbakebetale med det nye lånet (refinansierings- og gjeldskonsolideringslån er svært vanlige med P2P-plattformer).
 • Lånet er da tegnet for å sikre at dokumentasjonen støtter dine krav i det opprinnelige spørreskjemaet; Pakken vil enten være godkjent for finansiering, eller det vil være en forespørsel om tilleggsdokumentasjon.
 • Når du er fullt godkjent, vil lånedokumentene bli utarbeidet og sendt til deg for signatur.
 • Fondene er vanligvis koblet til bankkontoen din innen 24 til 48 timer etter mottak av dine signerte dokumenter av peer-to-peer-plattformen

Selv om prosessen kan virke som om det tar flere uker, vil det faktisk gå veldig fort hvis du er forberedt på å umiddelbart levere all nødvendig dokumentasjon. Siden du vanligvis kan skanne og sende e-post, kan hele søknadsprosessen komprimeres til bare noen få dager.

Lånbeløpene er vanligvis mellom $ 2.000 og $ 35.000, men mange plattformer vil låne høyere beløp til ulike formål - helt opp til godt over $ 100.000 avhengig av låneformålet. Du vil vanligvis være pålagt å ha en kreditt score på midten av 600-tallet eller høyere for å kvalifisere, selv om lån til dem med nedsatt kreditt blir stadig mer vanlige. Og lån går vanligvis mellom tre år og fem år, men igjen er det betydelig fleksibilitet for ulike lånetyper og fra ulike utlånsplattformer.

P2P-plattformer belaster vanligvis ikke søknadsavgift, eller noen av de ulike gebyrene som vanligvis belastes av bankene i forbindelse med lån. Men en avgift med peer-to-peer lån som du må være oppmerksom på er at de vanligvis belaster opprinnelsesgebyr. De kan representere alt fra 1% til 5% av lånebeløpet som tilbys, og blir vanligvis trukket fra lånets inntekter. Så hvis du er godkjent for et lån på $ 10 000 med et opprinnelsesgebyr på 2%, vil $ 200 bli trukket fra beløpet på lånet du mottar.

Den faktiske mengden av opprinnelsesavgiften er nært knyttet til din lånegrad, som i stor grad er (men ikke helt) bestemt av kredittprofilen din. Andre faktorer inkluderer lånets løpetid, formålet, lånebeløpet og inntekt eller sysselsetting.

Typer peer-to-peer lån

Etter hvert som antall peer-to-peer långivere har utvidet, så har de typer lån som er tilgjengelige gjennom dem.

Felles lånetyper tilgjengelig inkluderer:

Ikke alle peer-to-peer långivere gjør alle disse lånene, faktisk er en enkelt plattform typisk spesialisert på bare en eller to lånetyper. Men aldri anta at en bestemt type lån ikke er tilgjengelig gjennom en peer-to-peer-plattform et sted; nye steder kommer opp hele tiden, og noen beveger seg inn i tidligere uutforsket territorium.

Investering av programvaretjenester

Siden interessen for å investere gjennom peer-to-peer-nettsteder blir mer populær, er det økende etterspørsel etter programvaretjenester som kan hjelpe investorer til å velge bestemte lån - eller notater - de vil investere i. Disse programvarene hjelper med bygging, ledelse, forvaring og rapporteringskrav for en portefølje av peer-to-peer-lån.

Et eksempel på en slik leverandør er NSR Invest, som kom inn på markedet for P2P investing software services i fjor.

NSR Invest er en administrert konto investeringsplattform som gir P2P investeringsverktøy til finansielle rådgivere. De lanserte en ny generasjon programvare som gjør det mulig for finansielle rådgivere å etablere og administrere separate investeringskontoer spesielt gjennom Lending Club. Og selv om den spesifikke programvaren er ny, har NSR Invest faktisk jobbet med Lening Club siden 2011, og har også løpende relasjoner med Prosper Marketplace og Funding Circle.

NSR Invest er nesten ikke alene, selv om bransjen er ny. Noen av de mer fremtredende peer-to-peer-investeringssoftwaretjenestene inkluderer:

 • Utlånsrobot
 • BlueVestment
 • Peer Trader
 • PeerCube

Hvert av disse firmaene arbeider aktivt for å forbedre investeringsopplevelsen på P2P-plattformer. Og som de gjør, vil utlånsprosessen i seg selv bli stadig mer strømlinjeformet og mer effektiv.

Til tross for det faktum at peer-to-peer utlån har skjedd i USA i bare noen få år, øker praksis raskt. Som generell deltakelse øker, sammen med de ulike lånetyper bransjen vil tjene, vil jevnlige långivere gi alvorlig konkurranse om bankene når det gjelder utlån.

Men fremtiden er allerede her, siden hundre tusen mennesker allerede har tatt lån gjennom de mange peer-to-peer-utlånsplatformene som er i gang. Har du prøvd å bruke en enda, enten som en investor eller en låner?

Skrive Inn Din Kommentar