Penger

5 leksjoner jeg lærte om personlig finansiering fra den greske gjeldskrisen

5 leksjoner jeg lærte om personlig finansiering fra den greske gjeldskrisen

Det har vært et tøft par år for Hellas.

Så mye av verden går bak 2008-resesjonen, sliter den pengestrømpede middelhavs-nasjonen fortsatt for å bli løsningsmiddel. Og i løpet av de siste ukene har Aten fått øye fra resten av EU over manglende evne til å betale sine gjeld.

Når støvet avgjør seg og det ser ut til at Hellas kommer til å bli i EU-klubbhuset, kan enkelte forbrukere ta noen signaler fra Hellas olympiske fiasko. Her er hva den greske gjeldskrisen lærte meg om pengeforvaltning.

1. Vær ærlig om din økonomiske situasjon

Som EU graver inn i Hellas finanser, finner de at tjenestemenn spilte noen ganske sofistikerte skallespill med bøkene. Regjeringen underrapporterte sin gjeld, og presenterte økonomien så mye sunnere enn de var.

Takeaway

Enten du søker om et lån eller holder opp med Joneses, overdriver dine eiendeler setter deg opp for et fall.

Og det er ikke bare naboene og kreditorene du kanskje lurer på. Er du ærlig med deg selv om tilstanden til kontoene dine?

Jeg ruller øynene mine nå, men jeg begynte bare å bruke et budsjett når jeg var på fastere grunnlag økonomisk. Da jeg levde lønnsslipp til lønnsslipp, prøvde jeg bare å bruke frugally og håpet på det beste.

Mot de faktiske tallene rundt min økonomi skremte meg. Men hvis jeg hadde tvunget meg til å se på hva som kom inn og hvor det skulle gå, Jeg ville ha fått informasjonen til å gjøre bedre utgifter valg og kanskje selv sette noen besparelser mål.

2. Lev i dine midler

Som Hellas lærte, er det alltid kreditorer som er villige til å gi deg penger, enten du realistisk kan betale det tilbake eller ikke.

Takeaway

Det er opp til deg å bare si nei til uklokt lån og uansvarlig utgifter.

Disse kredittkort tilbudene vil fortsette å fylle postkassen din, selv med tre maksimalt kort allerede i lommeboken din. Og det boliglånet du nettopp har blitt godkjent for? Det er sannsynligvis mye mer enn du bør ta ansvarlig på.

Da jeg var husjakt, ble jeg godkjent for et boliglån som ville ha vært utbetalt til en månedlig utbetaling på mer enn 50% av min hjemlønn.

Etter et par timer med kjøring over en helt ny verden av alternativer på Zillow, kjølte jeg det med McMansions og klikket tilbake til condos. Jeg skjønte at ingen ser etter min økonomiske helse bortsett fra meg.

3. Betal aldri bare minimumsbalansen

Som det viser seg, er dette ikke første gang Hellas har blitt bailed ut av EU. I 2010 ga Europa over hele Hellas mer enn 240 milliarder euro, eller om lag 264 milliarder dollar i dagens valutakurser.

Nå lurer EU på hva som skjedde med alle pengene. Det ser ut til at det meste gikk mot å betale av interesse og gjeld i stedet for å øke økonomien.

Takeaway

Å betale bare minimumsbalansen gir deg ikke nærmere å betale av gjelden din. Og avhengig av hvor mye du skylder, kan du bare dekke interessen uten å kaste bort på rektor.

Når det gjelder å betale ned gjeld, være strategisk. Selv om du ikke har mye å spare når regningene er betalt, se etter måter å bli kreative og eliminere gjelden din.

Husk ditt første kredittkort? Jeg fikk min på college og racked raskt opp noen få tusen dollar i måltider og nye antrekk.

Da min første uttalelse kom, virket det som magi da de bare ønsket $ 25 for øyeblikket. Men da jeg regnet ut hvor lang tid det ville ta å betale hvis jeg satt fast med minimumsbalansen, var det år. Og det antas at jeg sluttet å bruke kortet.

Et par måneder med ekstra servitørskift senere betalte jeg balansen i sin helhet. (Kortet er fortsatt åpent skjønt! Det er min eldste kilde til kreditt, så det øker kredittpoengene mine.)

4. Lag de harde valgene

Selv etter at Hellas hadde møtt mislighold på sin gjeld, fortsatte landet å motstå besparelsesforanstaltninger som var ment å få budsjettet under kontroll.

Takeaway

Ingen land ønsker skattestigning, akkurat som ingen forbruker vil gi opp kabel eller flytte til en billigere leilighet.

Men noen ganger får økonomien vår under kontroll, kutte tilbake i områder vi helst ikke ville slik at vi kan nå våre mål. Så skala tilbake på det bryllupet, start carpooling til jobb eller speider ut måter å spare på verktøy.

5. Se på kreditt score

Med hele denne økonomiske knutepunktet har Hellas rykte som et levedyktig investeringssted gått betydelig. Mangel på investeringer hemmer nasjonens evne til å øke sin økonomi og gjenopprette fra den siste nedgangen.

Takeaway

Vi vet alle at en dårlig kreditt score påvirker din evne til å få et lån. Men det kan også påvirke jobbsøkingen negativt, eller det kan føre til at en utleier overfører leieapplikasjonen din.

Hold tabs på kredittpoengene dine og unngå enhver situasjon som kan påvirke vurderingen din negativt.

Min partner lærte om kreditt på den harde måten da han gikk for å søke om et lån. Han hadde ikke noe kredittkort, og foretrekker å bare bruke det som var på hans bankkonto.

Men, som det viser seg, ingen kreditt historie er dårlig kreditt historie, og han endte med en rente langt høyere enn han forventet.

Enten du driver en nasjon på 11 millioner eller en husstand av en, forblir noen økonomiske retningslinjer det samme. (La oss også sende noen gode vibber i Hellas retning.)

Din sving: Hva er dine grunnleggende prinsipper når det gjelder penger?

Lyndsee Cordes er forfatter og redaktør i Washington, D.C.

Skrive Inn Din Kommentar