Penger

Denne fyren gjør $ 400 på mindre enn to timer førende Ghost Tours

Denne fyren gjør $ 400 på mindre enn to timer førende Ghost Tours

Han ville ikke være en pirat, selv om de var kjent for å plyndre og plyndre St. Augustines kyster.

Han mente heller ikke å ha på seg de "morsomme ser" antrekkene som ble spilt av spanske conquistadors på 1500-tallet.

Til slutt bosatte Doug Stenroos på spøkelsen til St. Johns fylkesassistent Sheriff Guy White som hans persona da han ble det han sier var den første spøkelsesguiden i historiske St. Augustine.

Nå sier han at han har faneklubber i Sverige, Japan og Storbritannia, og, på en god natt kan han gjøre $ 400 på mindre enn to timer på en av hans tursturer.

Det er en ganske søt sideopplevelse for en 71 år gammel pensjonert historie buff.

Ghost Tour Hosting er stor bedrift for denne pensjonisten

Som eier og eneste guide til sheriffens Ghost Walk Tours, antar Stenroos den spøkelsesfulle opptreden av White, som ble drept av innsatte i pliktlinjen i 1911.

Hvis du vil ha en nærbilde og personlig konto, se ikke lenger enn kortfilmen Stenroos produsert ved hjelp av en Flagler College tv-stasjonssjef i 2011. (Advarsel: Filmen er litt grafisk på poeng.)

Turene varer ca 90 minutter, med Stenroos cajoling lånere i å spille tegn i historiene han vever. Han forblir i karakter som hvit, selvfølgelig.

Det er mange andre spøkelseturer og vogner i den historiske byen, men ifølge de fleste TripAdvisor-rangeringer, står det noe om dette (i tillegg til at et "spøkelse" er verten): historisk nøyaktighet.

"Hvis du begynner å lage dette, vil det komme ut etter hvert," sa Stenroos.

Til det formål tilbrakte han nesten seks måneder poring gjennom St. Augustine Record-arkivene og gjennom bydokumenter. Han besøkte også alle kirkegårder i området og tok detaljerte notater før han startet turen i 1996.

Stenroos fant også mye spøkelsesfôr mens de intervjuet lokale bedriftseiere og innbyggere, inkludert historien om en 5 år gammel gutt som falt fra et eiketre i 1877 og døde i det som nå er Tolomato-kirkegården. En ung jente på en 2016-tur tok et bilde av treet og sverger hans spøkelsesverdige opptreden er synlig.

Det var en bemerkelsesverdig avvik fra historien: White's antrekk.

Historiske bilder hadde sheriffen i draktøy. Så Stenroos tok noen friheter og gikk med vestlig cowboy look - komplett med fancy six-shooter spinning og spurs.

Fra Florida Keys til Historic St. Augustine

Da Stenroos var rundt 9, bodde han i St. Augustine i et år mens hans far hjalp med å bygge B-25 bombefly på en nærliggende flyplass.

Han ble forelsket i byen, som kan skryte av 1700-tallet festninger, det imponerende fortet Castillo de San Marcos og den eldste gaten i USA. Etter å ha flyttet til Sør-Florida, returnerte han så ofte som mulig.

"Hver gang jeg fikk en ny kjæreste, kom vi hit," sa Stenroos.

Han bosatte sig i Florida Keys, hvor han eide kroppsbutikker, reparerte og detaljerte korvetter og andre antikvitetsbiler.

Men da orkanen Andrew ødela Florida i 1992, forlot Stenroos lurer på om han skulle gå nordover. Videre sa doktoren hans at lungene ikke kunne håndtere mye mer automatisk kroppsmaling.

To år senere, seilte han og hans kone Rhonda sin båt - som de ville leve på i flere år - til St. Augustine. De har aldri sett tilbake.

Etter å ha flyttet til St. Augustine jobbet han for en av de historiske vognene. Dette var på 1990-tallet, før den historiske byen hadde mye av et natteliv, og han hørte konstante klager fra turister om mangel på underholdning da solen gikk ned.

Han så en nisje, og bestemte seg for å lansere en spasertur.

Lanserer en Ghost Tour i Historic St. Augustine

Du må ha karisma for å opprettholde oppmerksomheten til to dusin distraherte turister, spesielt i de muggy dregs av Florida somre. Og hvis du spiller rollen som et spøkelse som er myrdet i kaldt blod, vil du hellere ha skuespillere.

Så hvordan tok Stenroos, en veteran fra Vietnam som tilbrakte mesteparten av sitt liv på klassiske biler, til denne rollen så bra?

Vel, det er det faktum at han sier at han var en ekstra i 1980-filmen "The Dogs of War" og gjorde noen modellering for Burger King-annonser i sin ungdom. Men hans tid brukt som en bell kaptein på Cheeca Lodge i Islamorada, Florida, brakte ham i kontakt med nye ansikter nesten hvert sekund.

"Jeg har aldri møtt en fremmed," sa Stenroos. "Jeg kan gå opp og snakke med noen."

Stenroos har i sine år spilt spøkelsesjournalisten lært å lese publikum og svare på det.

"Du må like folk, du må ha stemmen og du må få folk til å føle at de er involvert," sa han. "Jeg har gjort dette så lenge jeg kan fortelle uttrykket på ansiktene deres om de nyter det."

Tjueen år senere, er spøkelsesheriffen ikke klar til å ri ut i solnedgangen enda en gang.

"Jeg skal gjøre dette til jeg ikke kan gå eller snakke lenger," sa Stenroos.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.Han er en ghost-tour fanatiker som tror på paranormal, Skunk Ape og alle ting som støter på natten.

Skrive Inn Din Kommentar