Penger

Tenk tiden du sender som jobbsøknad spiller ingen rolle? Tenk igjen

Tenk tiden du sender som jobbsøknad spiller ingen rolle? Tenk igjen

Å søke jobb er gøy - sa ingen noensinne.

De som har søkt på dusinvis av stillinger uten lykke, kan påvise at jobbsøking kan være rett og slett elendig.

Du bruker timer på å skure Internett for en posisjon som samsvarer med dine ferdigheter og ønsker. Du håndterer det perfekte CV-og følgebrev skreddersydd for det spesifikke selskapet. Du fyller ut nettprogrammet, som spør deg Den samme eksakte informasjonen du har allerede tatt med i ditt CV.

Og så sender du det ut og venter.

Og vent.

Aaaaaaand vent.

Du begynner å lure på om søknaden din gikk tapt i andres hav. Ærlig, det kan bare ha.

Den tidlige fuglen får ormen

TalentWorks analyserte nylig over 1600 jobbsøknader som ble sendt online på tilfeldige tider, og fant det søker mellom klokka 6 og 10 og i korrelert med de høyeste mulighetene for å få et intervju.

Bare en 13% sjanse ... men fortsatt den beste utsikten til dagen. De som søkte om jobb før kl. 10.00 var nesten fem ganger mer sannsynlig å score et intervju enn de som søkte om kvelden.

Arbeidssøkere som fyller ut søknader på lunsepausene, kan også ha en bedre fordel enn natten søkere. Dataene viste Oddsen for å score et intervju økte litt rundt lunsjtid - topp til ca 11% rundt kl 12:30 før du slipper igjen.

Den verste tiden å søke om en jobb ble funnet å være rundt kl. 07:30 når sjansen for et intervju faller under 3%. Så mye for å søke etter en ny jobb etter å ha gått fra din nåværende 9 til 5.

Hva å vurdere når opp mot klokken

Det er viktig å merke seg at dataene var basert på arbeidsgiverens tidssone, ikke søkerens. Så hvis du er på østkysten søker om konserter på vestkysten, kan du søke om klokken 1 EST og fortsatt være i det søte stedet når applikasjoner har en bedre sjanse til å føre til intervjuer.

Dagen du søker (i forhold til når stillingen ble lagt ut), betyr også: TalentWorks funnet søker jobb i to til fire dager etter at åpningen ble lagt opp, gjorde søkere opptil åtte ganger mer sannsynlig å lande et intervju.

Vær oppmerksom på disse hensynene for å gi søknadene dine en ekstra fordel, og avslutte ideell søksmussing jobbsøking raskere enn senere.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar